Rămâi conectat

Curier Județean

Fostul ofiţer SIE Claudiu Vulpe, zis „Fox”, a fost eliberat după opt luni de arest preventiv

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Claudiu Vulpe zis „Fox”, fost ofiţer SIE, considerat de anchetatori unul dintre coordonatorii grupării infracţionale din dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”, a fost eliberat din arest preventiv luni seară, prin decizie a Curţii de Apel Alba Iulia. Instanţa albaiuliană a admis recursul lui Fox împotriva încheierii pronunţate de Tribunalul Alba în data de 16 iunie 2011 în această cauză, prin care s-a menţinut măsura arestării preventive pentru 7 inculpaţi şi s-au respins cererile inculpaţilor de liberare provizorie sub control judiciar. Acuzaţiile care i se aduc lui Claudiu Vulpe sunt de constituire şi aderare la grup infracţional organizat şi trafic de minori. „Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursul şi cererea de liberare provizorie sub control judiciar a inculpatului Vulpe Claudiu şi a respins recursurile celorlalţi inculpaţi. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât inculpatul Vulpe Claudiu va fi pus de îndată în libertate iar ceilalţi 6 inculpaţi vor fi judecaţi în continuare în stare de arest preventiv”, se afirmă într-un comunicat de presă al Curţii de Apel Alba Iulia.
În acest dosar au fost trimişi în judecată la Tribunalul Alba, în data de 10 februarie 2011, prin rechizitoriul DIICOT – Biroul Teritorial Alba, 22 de inculpaţi, dintre care 11 în stare de arest preventiv. În această cauză s-a dispus măsura arestării preventive pentru 12 persoane, majoritatea din Alba Iulia, cercetate pentru săvârşirea mai multor infracţiuni: constituire, sprijinire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane, trafic de minori, şantaj. Adrian Trifa, Petru Şerpu şi Nicolae Muntean sunt cercetaţi în stare de libertate, cu obligaţia de a nu părăsi ţara şi a respecta celelalte sarcini stabilite de instanţă. În schimb, a fost menţinută arestarea preventivă a inculpaţilor Teodor Şchiop zis “Puşcărie”, Antoniu Gabriel Bakai, Ioan Roşca zis “Joni”, Sergiu Cândea zis “Sega”, Ioan Decean zis “Nicu”, George Dura zis “Dragonu” şi Adrian Bălan zis “Bălănel”. Aceştia se află în stare de arest preventiv de la sfârşitul lunii octombrie 2010. Pentru săvârşirea aceloraşi infracţiuni cu privire la inculpatul Raul Nicolae Hancheş (fost Rus), zis Pricu, a fost emis mandat de arestare în lipsă, pentru o durată de 30 de zile începând cu data prinderii sale.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea