Rămâi conectat

Actualitate

Fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, reținut de procurorii DNA

Ziarul Unirea

Publicat

în

darius-valcovFostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, a fost reținut miercuri, 25 martie, de procurorii DNA pentru 24 de ore, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri.

Potrivit DNA, în anul 2009, Darius Vâlcov a primit, în calitate de primar al municipiului Slatina, două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul SC Tehnologica Radion, pentru a acorda acestei firme contracte publice pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești. Faptele ar fi fost săvârșite în perioada 2009-2013.

De asemenea, Darius Vâlcov este acuzat că, începând cu anul 2011, a efectuat operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția de primar, senator și ministru, utilizând informații obținute în virtutea funcțiilor publice, în legătură cu o firmă de cadastru, una de contabilitate și un birou de avocatură, firme pe care le deținea în fapt și pe care le administra prin interpuși.

Procurorii susțin că banii și bunurile obținute în urma săvârșirii infracțiunilor au fost depozitate într-un seif, lăsat spre păstrare unei persoane apropiate. Seiful respectiv conținea 90.000 de dolari, 1,3 milioane de lei, trei lingouri de aur în greutate de trei kilograme, un tablou inscripționat „Renoir”, un tablou inscripționat „Jean Cocteau” și o pictură pe lemn inscripționată „Aurel Acasandrei”.

Sursa Realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea