Rămâi conectat

Ştirea zilei

Fostul director al DGASPC Alba a contestat în instanță hotărârea CJ prin care a fost eliberat din funcție

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Sorin Chirilă, a contestat în instanță hotărârea Consiliului Județean Alba prin care a fost schimbat din funcție pe motiv că a îndeplinit vârsta legală de pensionare.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în 14 august 2018 și urmează să primească un termen de judecată. Sorin Chirilă a fost eliberat din funcție în 13 iunie 2018.

Acesta a contestat hotărârea consilierilor județeni și a precizat că a depus o cerere pentru menținerea în activitate pentru a-și finaliza proiectele. Chirilă a împlinit vârsta de pensionare, adică 65 de ani, legislația în vigoare la data respectivă împiedicând menținerea pe o funcție publică după acest termen. Fostul director a motivat cererea de menținere prin faptul că, în Parlament, se dezbătea modificarea articolului din lege prin care funcționarii publici pot fi menținuți pe post, la cerere, timp de trei ani după împlinirea vârstei legale de pensionare. Modificările legislative au intrat în vigoare în 6 iulie 2018.

”Părerea mea personală, toată lumea m-a apreciat, dar a fost dorința expresă de eliberare a postului cât se poate de urgent fără să mi se acorde șansa de a se aștepta până la apariția legii care mi-ar fi dat dreptul să-mi continui activitatea. Este o părere personală. Nu am nicio supărare, nu am nimic a acuza pe nimeni, în fond și la urma urmei e dreptul fiecăruia să vrea ceva, ceea ce eu nu înțeleg de ce unii spun că vor una și fac alta”, a spus Chirilă după adoptarea hotărârii prin care s-a hotărât eliberarea acestuia din funcție.

Fostul director a solicitat atunci un termen de 5 zile, în care ar fi putut fi promulgată legea cu modificările legislative.

Acest lucru s-a întâmplat, însă după trei săptămâni de la ședința Consiliului Județean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea