// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Fostul director al DGASPC Alba a contestat în instanță hotărârea CJ prin care a fost eliberat din funcție

Fostul director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Sorin Chirilă, a contestat în instanță hotărârea Consiliului Județean Alba prin care a fost schimbat din funcție pe motiv că a îndeplinit vârsta legală de pensionare.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în 14 august 2018 și urmează să primească un termen de judecată. Sorin Chirilă a fost eliberat din funcție în 13 iunie 2018.

Acesta a contestat hotărârea consilierilor județeni și a precizat că a depus o cerere pentru menținerea în activitate pentru a-și finaliza proiectele. Chirilă a împlinit vârsta de pensionare, adică 65 de ani, legislația în vigoare la data respectivă împiedicând menținerea pe o funcție publică după acest termen. Fostul director a motivat cererea de menținere prin faptul că, în Parlament, se dezbătea modificarea articolului din lege prin care funcționarii publici pot fi menținuți pe post, la cerere, timp de trei ani după împlinirea vârstei legale de pensionare. Modificările legislative au intrat în vigoare în 6 iulie 2018.

”Părerea mea personală, toată lumea m-a apreciat, dar a fost dorința expresă de eliberare a postului cât se poate de urgent fără să mi se acorde șansa de a se aștepta până la apariția legii care mi-ar fi dat dreptul să-mi continui activitatea. Este o părere personală. Nu am nicio supărare, nu am nimic a acuza pe nimeni, în fond și la urma urmei e dreptul fiecăruia să vrea ceva, ceea ce eu nu înțeleg de ce unii spun că vor una și fac alta”, a spus Chirilă după adoptarea hotărârii prin care s-a hotărât eliberarea acestuia din funcție.

Fostul director a solicitat atunci un termen de 5 zile, în care ar fi putut fi promulgată legea cu modificările legislative.

Acest lucru s-a întâmplat, însă după trei săptămâni de la ședința Consiliului Județean Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Fostul director al DGASPC Alba a contestat în instanță hotărârea CJ prin care a fost eliberat din funcție

  1. m 09.09.2018 la 22:35

    vrei sa mergi la lucru, mergi la privat mai directore. continua-ti proiectele acolo nu pe bani gramada la stat. nu va mai saturati de sefie, nici tu si nici altii ca tine.

  2. ilie 10.09.2018 la 7:36

    Stimate domn,

    Va rog lasati si pe altii sa conduca. De dvs eu personal m-am lamurit. In special ma refer la dosarele de adoptie!!!!!