Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Fost ministru de Finanțe, despre limitarea plăților cash: ”Foarte mulți nu o să mai depună banii la bancă, vor ține banii acasă și vor face plăți cash”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Fost ministru de Finanțe, despre limitarea plăților cash: ”Foarte mulți nu o să mai depună banii la bancă, vor ține banii acasă și vor face plăți cash”

Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe, a vorbit despre măsura de limitare a plăților cash.


Gheorghe Ialomițianu s-a arătat de părere că Guvernul mai bine promova educația financiară în mediul rural și obliga băncile să aibă un sistem performant și acolo astfel încât să convingă populația să folosească mai degrabă cardul.

Gheorghe Ialomițianu, despre limitarea plăților cash
„Nu poți să limitezi plățile efectiv prin lege (…), pentru că știți ce se întâmplă? Multe plăți se fac la negru, pentru că sistemul de plăți prin card nu este pus la punct. Modernizează sistemul de plăți, obligă băncile să aibă un sistem performant și în mediul rural, vino cu o educație financiară pentru cei din mediul rural, dă mai multă încredere către populație din partea sistemului bancar și atunci populația va face plățile prin card. Dacă tu vii să impui prin lege, nu rezolvi problema. Efectul este invers”, a spus Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe.

„Foarte mulți nu o să mai depună banii la bancă, foate mulți vor ține banii acasă și vor face plăți cash, și mediul de afaceri se va adapta, adică o sa facă evaziune și evaziunea va crește. Nu așa se rezolvă. Într-adevăr, numai pe timpul lui Ceaușescu mai puteai să mai dispui niște măsuri prin lege. O economie de piață înseamnă să modernizezi sistemul de plăți, relațiile între firme, între firme și persoanele fizice, și atunci oamenii văd avantajul și se adaptează”, a afirmat fostul ministru, la B1Tv.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării

Bogdan Ilea

Publicat

în

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării Românii pot trimite sesizări privind conținutul audio/video manipulat digital (deepfake) distribuit online în scopuri malițioase prin intermediul paginii web a Ministerului Digitalizării. Conform unui ordin publicat joi seara în Monitorul Oficial, aceste sesizări vor fi analizate și transmise […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea