Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Forțoșii din Penitenciarul Aiud, învinși de deținuții de la Miercurea Ciuc într-o întrecere sportivă interpenitenciare

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Duminică, 26 octombrie 2014, în Penitenciarul Aiud s-a desfăşurat prima ediţie a Competiţiei interpenitenciare de powerlifting adresată persoanelor custodiate.

concurs powerlifting detinuti Aiud 2013Potrivit unui comunicat remis presei de inspector principal de penitenciare Nicoleta Mătărîngă, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud, “powerlifting-ul este considerat cel mai reprezentativ sport de forţă, constând în trei probe: genuflexiuni, „împins din culcat” şi „îndreptări”. Au participat 31 de deţinuţi, dintre care 5 aflaţi în custodia Penitenciarului Miercurea Ciuc.

Evenimentul s-a derulat pe parcursul a mai mult de 6 ore şi a beneficiat de suportul tehnic şi logistic al Federaţiei Române de Powerlifting care are sediul în Alba Iulia.

Rezultatele obţinute au rivalizat pe alocuri cu cele dintr-o competiţie oficială, nu de puţine ori bara de concurs fiind încărcată cu greutăţi ce atingeau 180, 200 sau chiar 240 de kilograme. Pe echipe, s-a impus Penitenciarul Miercurea Ciuc care a câştigat 2 din cele 3 categorii de greutate la care a participat.

Practicarea activităţilor sportive de către deţinuţi contribuie la dezvoltarea de atitudini şi aptitudini pro-sociale, precum: respectarea regulilor şi a adversarului, îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare şi relaţionare, dezvoltarea capacităţii de a lua decizii responsabile, având în acelaşi timp marele avantaj că persoanele custodiate au o motivație intrinsecă de a participa la astfel de acțiuni.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Trafic îngreunat pe autostrada A1, pe ambele sensuri, după ce anvelopa unui tir a explodat. Alte două mașini au lovit un parapet în urma scurgerilor de carburant

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Trafic îngreunat pe autostrada A1, pe ambele sensuri, după ce anvelopa unui tir a explodat. Alte două mașini au lovit un parapet în urma scurgerilor de carburant Traficul de pe autostrada A1, sensul Râmnicu-Vâlcea – Deva, este îngreunat, după ce anvelopa unui tir a explodat, sâmbătă dimineața, în jurul orei 09:00. În urma scurgerilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea