Rămâi conectat

Ştirea zilei

Forțe noi în lupta împotriva corupției din Alba, Sibiu și Hunedoara. Cine sunt proaspeții procurori ai DNA Alba Iulia?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Structura Teritorială Alba Iulia a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) s-a întărit cu forțe proaspete.

Este vorba despre Ioan Valer Daniel Dumitru și Dan Andrei Popescu, doi tineri magistrați de carieră care au trecut cu brio probele concursului pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul DNA organizat în perioada 1-2 octombrie 2015.

dna1Pentru a ajunge în structura anticorupție, Dan Andrei Popescu părăsește un important post de conducere din sistemul judiciar din județul Alba, respectiv funcția de Prim-Procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Rezultatele bune, pe care le-a obținut în activitate încă de la începutul carierei sale de procuror, au stat la baza evoluției sale rapide a în sistemul de justiție. Drept dovadă, în 2012, procurorul Dan Andrei Popescu primește recunoașterea Ministerului Public pentru “merite deosebite” în activitatea profesionala desfasurată in perioada 2010- 2011.

Ioan Valer Daniel Dumitru, cel de-al doilea tânăr procuror ce va trebui să lupte împotriva corupției din județul nostru, este absolvent ai Institutului National al Magistraturii încă din 2011. Tot de atunci lucrează ca procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Mediaș. În 2012, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii i-a respins lui Dumitru solicitarea de a fi transferat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Serviciul teritorial DNA Alba Iulia este condus de procurorul șef serviciu Aurelia Danusia Boicean și are aceeași rază de competență ca și Curtea de Apel, respectiv județele Sibiu, Alba și Hunedoara.

Potrivit studiilor realizate în ultima perioadă, DNA se bucură de un nivel foarte ridicat de încredere din partea populației pe plan intern, fiind totodată unul dintre cele mai puternice branduri de țară pe plan extern.

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea