Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Fondurile europene necheltuite de România în 2016 vor fi folosite de UE pentru imigranți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fondurile din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), necheltuite în 2016 de România și de alte state membre, din sumele pe care țările și le-au asumat, vor fi direcționate către imigranți, a declarat joi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

fonduri europeneRomânia beneficiază de 8 miliarde euro prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), în exercițiul financiar 2014-2020: „În fiecare an, fiecare stat membru trebuie să solicite Comisie Europene cât anume va cheltui pe dezvoltare rurala. Eu pot să zic că voi cheltui 1 miliard de euro, dar la finalul anului să cheltuiesc numai 800 de milioane de euro. Astfel, restul de 200 de milioane de euro va merge la îmbunătățirea condițiilor de trai ale emigranților”, a precizat Achim Irimescu.

Ministrul Agriculturii a ținut să sublinieze că este vorba despre realocări la nivelul unui exercițiu bugetar european, pentru că nu poate fi vorba de bani pierduți: „Banii nu se pierd, vor fi cheltuiți în anii următori. Avem termen chiar până în 2022 să cheltuim cele 8 miliarde de euro alocate prin PNDR, plus 1 miliard de euro care reprezintă contribuția României”, a afirmat Achim Irimescu.

Ministrul Agriculturii a mai precizat că evaluările sumelor blocate pot să ducă și la diferențe de câteva sute de milioane de euro, între sumele estimate inițial că vor fi cheltuite și cele cheltuite efectiv la finalul unui an.

Sursa: news.ro; bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea