Rămâi conectat

Actualitate

Fonduri europene pentru decontaminarea siturilor afectate de poluare. Bugetul este de aproximativ 5,7 milioane de euro

Mondoc Adriana

Publicat

în

Ministerul Fondurilor Europene a lansat  luni  ghidul solicitantului si apelul pentru proiecte noi de investitii pentru decontaminarea si ecologizareg siturilor poluate istoric, inclusiv refacerea ecosistemelor naturale si asigurarea calitatii solului.

Pot derula proiecte, ca solicitanți eligibili „autorităţile publice sau alte organisme publice, inclusiv structuri subordonate acestora, pentru situri contaminate istoric aflate în proprietate sau puse la dispoziţia acestora de către proprietar – printr-un act juridic – în vederea implementării proiectului”.

Bugetul total al apelului de proiecte este de  5.716.409 euro. Solicitanții autorități publice centrale vor putea primi 85% din cheltuielile eligibile din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), iar 15% se va suporta din bugetul de stat. În cazul autorităților locale, acestea trebuie să vină cu 2% din bugetul propriu, peste care vor primi 13% de la bugetul de stat și 85% prin FEDR.

Costurile aferente managementului de proiect (cheltuieli salariale, dotări și servicii de management de proiect externalizate) nu vor depăși 1%  din valoarea proiectului.

Aceste proiecte ar putea fi și o oportunitate pentru firmele private care pot primi contracte de lucrări sau pentru furnizarea unor bunuri necesare pentru derularea decontaminărilor.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea