UPDATE FOTO/ Focuri de armă la Vințu de Jos: Un bărbat de 55 de ani a vrut să-și împuște rivalul în dragoste

Un bărbat de 55 de ani, din Vințu de Jos, a fost reținut în această dimineață de polițiștii din comună după ce a tras mai multe focuri de armă spre o căruță în care se aflau două persoane (un alt bărbat și mama acestuia).

Potrivit oamenilor legii agresorul, aflat în stare de ebrietate, a vrut să se răzbune pe cel care ”îi furase” soția iar arma cu care a tras este un pistol haiducesc de calibrul 7,92 pe care bărbatul a declarat că l-a găsit într-un hambar.

ELIT

Ocupanții căruței au scăpat nevătămați deoarece, până la sosirea echipajului de poliție care l-a dezarmat pe bărbatul furios, s-au adăpostit într-o curte însă unul dintre caii înhămați la atelaj a fost rănit la un picior.

UPDATE: Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba a fost sesizat sâmbătă dimineața în jurul orei 8.30, prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe strada Mihai Eminescu din localitatea Vinţu de Jos, judeţul Alba, un bărbat a tras mai multe focuri de armă asupra unei alte persoane.

Potrivit reprezentantului IPJ Alba, imediat au fost alertate dispozitivele de ordine şi siguranţă publică din Vinţu de Jos, care, la scurt timp după sesizare, l-au identificat, somat, dezarmat, imobilizat şi condus la sediul poliţiei pe suspect, asupra căruia a fost găsită o armă veche tip ZB cu ţeavă ghintuită, retezată, cu patul tăiat şi un cartuş calibru 7,92 mm, datat 1939.

Din primele verificări efectuate de echipa de cercetare complexă constituită la nivelul Inspectoratului de poliţie Judeţean Alba, a stabilit că suspectul, Nicolae A., de 55 de ani, din localitatea Inuri, comuna Vinţu de Jos, a găsit arma şi 4 cartuşe, calibrul 7,92 mm, într-o anexă (şură) a imobilului său în urmă cu aproximativ 10 – 15 ani, armă pe care nu a predat-o autorităţilor şi nici nu a folosit-o până azi, 13.10.2012.

Evenimentul s-a produs ca urmare a faptului că în urmă cu aproximativ o săptămână, suspectul a fost părăsit de soţia sa care a plecat la concubin, un bărbat de 51 de ani, din comuna Vinţu de Jos.

Pentru a-l intimida în vederea determinării să renunţe la relaţia cu soţia sa azi, 13.10.2012, ştiind că concubinul va merge la târg, în localitatea Vinţu de Jos, suspectul a luat arma și cele 4 cartuşe şi a mers în târg, dar întrucât nu l-a găsit a luat decizia de a se întoarce acasă.

Pe strada Mihai Eminescu din Vinţu de Jos a întâlnit victima, care împreună cu mama sa se deplasa cu o căruţă tractată de doi cai. Suspectul a tras înspre victimă două focuri de armă însă aceasta nu a fost rănită, după care a plecat spre centrul localităţii iar când a ajuns în dreptul căruţei, observând şi echipajul de poliţie care se apropia de el, a executat încă un foc de arma rănindu-l pe unul dintre cai. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, iar în funcţie de rezultatul acestora va fi stabilită încadrarea juridică a faptelor şi vor fi dispuse măsurile legale”, precizează Luminița Prodan, purtător de cuvânt al IPJ Alba.

 

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...