Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOCAR de PESTĂ PORCINĂ într-o localitate din Alba: Târgurile de animale, închise pe perioadă determinată în 5 UAT-uri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOCAR de PESTĂ PORCINĂ într-o localitate din Alba: Târgurile de animale, închise pe perioadă determinată în 5 UAT-uri

Organizarea târgurilor de animale în oraşele Aiud, Blaj şi Teiuş şi comunele Cetatea de Baltă şi Jidvei este suspendată pe perioadă determinată, după ce un caz de pestă porcină africană, a fost depistat, la un porc domestic, în localitatea Crăciunelu de Jos.

„La data de 23 septembrie a fost identificat genomul virusului pestei porcine africane la un porc domestic, în localitatea Crăciunelu de Jos. În baza buletinului de analize emis de către Institutul de Diagnostic de Sănătate Animală București s-au luat toate măsurile specifice pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor. S-au stabilit și zonele de protecție și supraveghere. Zona de protecție este pe o rază între 0 și 3 km în jurul focarului și zona de supraveghere este pe o rază între 3 și 10 km în jurul focarului.

Ca masură pentru a preveni răspândirea îmbolnăvirilor s-a luat măsura suspendării târgurilor de animale pe raza localităților Aiud, Blaj şi Teiuş şi comunele Cetatea de Baltă şi Jidvei, pe perioadă determinata, pănă la ridicarea restricțiilor, adică până nu mai există acest risc de răspândire a îmbolnăvirilor.

DSVSA Alba a depus toate diligențele necesare pentru ca virusul să nu se râspândească”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba, Dragoş Suciu pentru ziarulunirea.ro.

Pesta porcină africană nu produce îmbolnăviri la oameni, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni. Acest virus are însă mare impact la nivel economic și social.

facem


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inima mare! Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii. Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea