Rămâi conectat

Curier Județean

Focar de pestă porcină în Sibiu: Șase localități din Alba incluse în zona de supraveghere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Focar de pestă porcină în Sibiu: Șase localități din Alba incluse în zona de supraveghere

Un nou focar de pestă porcină africană (PPA) a fost descoperit de autorități în județul Sibiu, șase localități din județul Alba intrând în zona de supraveghere care se întinde pe o rază de 10 kilometri. Acestea sunt Gârbova, Reciu, Cărpiniş, Deal, Şugag şi Dobra.

Medicii veterinari au descoperit un nou focar de pestă porcină africană (PPA) într-o gospodărie cu 12 suine, din comuna Poiana Sibiului, unde trei porci au fost sacrificaţi de proprietar, alţi doi au murit şi restul urmează să fie ucişi, informează un comunicat de presă transmis marţi de Prefectura Sibiu, potrivit Agerpres,

„În acest sens, a fost stabilită o zonă de protecţie în jurul focarului din localitatea Poiana Sibiului, cu o rază de 3 kilometri, ce include localităţile Poiana Sibiului şi Jina, din judeţul Sibiu, de asemenea, o zonă de supraveghere în jurul focarului, care se întinde pe o rază de 10 kilometri, cuprinde inclusiv zona de protecţie şi include localităţile Rod, Tilişca şi Dobârca din judeţul Sibiu şi localităţile Gârbova, Reciu, Cărpiniş, Deal, Şugag şi Dobra din judeţul Alba. S-a decis uciderea suinelor existente în exploataţie, în număr de 7 capete, prin metoda ucidere prin asomare cu pistol cu glonţ captiv şi decerebrare prin spinalizare. Neutralizarea cadavrelor rezultate din controlul bolii se va realiza prin metoda de ecarisare alternativă, îngropare in situ, pe raza localităţii Poiana Sibiului”, se arată în comunicat.

De la începutul anului, evoluează şapte focare de PPA în judeţul Sibiu. Este vorba despre cele identificate la două fonduri cinegetice şi în gospodării din comunele Arpaşu de Jos, Boiţa şi Merghindeal, Avrig, cărora se adaugă noul focar de la Poiana Sibiului, potrivit Prefecturii Sibiu.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Metoda ”FOTOGRAFIA”, o nouă escrocherie face victime. Cum a fost păcălit un bărbat din Blaj

Unirea Ziarul

Publicat

în

Metoda ”FOTOGRAFIA”, o nouă escrocherie face victime. Cum a fost păcălit un bărbat din Blaj Mai mulți români au fost înșelați cu zeci de mii de euro prin metoda „Fotografia”, după ce au comandat din Germania. O nouă escrocherie face victime printre români. Mai multe persoane au rămas fără zeci de mii de euro în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea