FOCAR de COVID-19 la ISU Alba: 8 salvatori și două angajate SAJ, confirmați cu coronavirus

Prin natura meseriei, cadrele militare ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Alba se expun în fiecare zi pericolelor, în încercarea de a saiva bunuri și vieți omenești. Acum, când pandemia de COVID-19 ia proporții îngrijorătoare, nici salvatorii de la ISU Alba nu au rămas neatinși de noul coronavirus, astfel că 8 dintre ei au fost depistați pozitiv la SARS-CoV-2.

Colonelul Adrian Guia, șeful iSU Alba, a precizat că toate cadrele contaminate au fost asimptomatice și au prezentat forme ușoare de infectare, dar pentru siguranța lor au fost internate la spitale din județ (Alba lulia, Blaj, Sebeș etc ).

ELIT

Doi dintre salvatori au contractat virusul în timp ce se aflau în concediu de odihnă, doi angajați sunt pe echipajele SMURD care transportă suspecți de COVID-19, iar 4 subofițeri s-au îmbolnăvit după ce au servit masa împreună cu două colege de la Serviciul Județean de Ambulanță Alba, cu care fac de serviciu la Dispeceratul Integrat.

De asemenea, alți 5 pompieri sunt în carantină la domiciliu, fiind contacți ai unor persoane infectate, unul dintre ei fiind infectat chiar de către soția aces-tuia, care nu lucrează însă la ISU Alba. Colonelul Adrian Guia a mai spus că 2 dintre pacienți au fost externați ieri, iar evoluția stării de sănătate a celorlalți salvatori este favorabilă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419