Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FMI este de acord cu creşterea salariului minim la 800 de lei

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salariul minim pe economie va creşte anul acesta cu 100 de lei. Majorarea se va face în două tranşe: la 1 februarie salariul minim va ajunge la 750 de lei, iar în luna iulie se vor mai adăuga 50 de lei. Decizia a fost luată de Guvern în urma consultărilor cu Fondul Monetar Internaţional.

La începutul lunii ianuarie, premierul Victor Ponta a declarat că la discuţiile cu FMI privind bugetul pentru acest an va solicita majorarea salariului minim pe economie de la 700 de lei la 800 de lei. Programul de guvernare al USL prevede pentru perioada 2013-2016 creşterea salariului minim la 1.000 de lei.

Totuşi, creşterea salariului minim ar putea stârni nemulţumiri pentru o parte din români. Şoferii vor plăti amenzi mai mari pentru abaterile din trafic deoarece, potrivit Art.98. din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate, iar un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie. Astfel, dacă Guvernul ia decizia de majorare a salariului minim pe economie, de la 1 februarie un punct de amendă va ajunge la 75 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea