Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman, vicepreşedinte PNL Alba: Ion Dumitrel e rupt de realitate, investitorii nu discută cu el

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Ion Dumitrel, aşa cum a spus-o chiar dânsul, nu are legătură cu investiţia Bosch de la Blaj. Investitorii au ales, fără nici o legătură cu dl Dumitrel, să vină în Alba. Sunt cuvintele lui Dumitrel. E o pură întâmplare pentru judeţul nostru că a venit Bosch. Nici un efort realizat de domnul Dumitrel nu a făcut ca Bosch să vină la Blaj sau să aleagă să se extindă aici. Dumitrel repetă de ani de zile că el, ca preşedinte de Consiliu Judeţean, NU are nicio legătură şi nicio treabă cu investiţiile din Alba. E vorba de Dumitrel care a „prezidat” 8 ani, ca să ne aducă la cele mai mari cifre de şomaj din Ardeal.
De fapt acum, în 2012, domnul Dumitrel e complet depăşit de situaţia de la Blaj şi nu o recunoaşte – îi cam tremură vocea când vine vorba de subiect. Pentru că prietenii şi colegii lui Dumitrel din PDL trag sforile la Bucureşti şi la Cluj, pentru ca investiţia Bosch să meargă spre Cluj, spre Boc şi prietenii săi. Dumitrel este dependent de PDL, care vrea să ia investiţia Bosch de la Blaj şi să o mute la Cluj, ca să acopere dezastrul plecării Nokia. Dumitrel nu poate spune nimic şi evită public subiectul pentru că e supus partidului său până la capăt. „PDL îmi e mai aproape ca familia mea” – sunt cuvintele spuse recent chiar de Dumitrel.
Deşi au anunţat repede, „pe picior”, că Bosch va începe lucrările la Blaj, domnul Dumitrel şi primarul Rotar fac mai degrabă gesturi electorale. Ei ştiu că lucrurile nu sunt bătute în cuie cu extinderea Bosch şi că investiţia e realmente în pericol. Conferinţa de presă organizată de aceştia săptămâna trecută e mai mult apă de ploaie. Şi e o dovadă de disperare pentru că aceşti doi oameni sunt singuri şi n-au nici o legătură reală şi consistentă cu investitorul.
Dumitrel şi Rotar pot să anunţe în conferinţe de presă investiţii şi să mimeze preocupare, dar nu e loc de minciună. Se agaţă înainte de alegeri de imaginea unei firme renumite, deşi ei nu au făcut mai nimic pentru a negocia şi pentru a convinge investitorii să vină în judeţul Alba. Avem nevoie de investiţia Bosch la Blaj, dar cu nişte oameni nepricepuţi la conducere ca Dumitrel şi Rotar riscăm să pierdem nu doar această investiţie, dar şi altele, aşa cum s-a întâmplat în trecut!
Blajul a pierdut, sub mandatul lui Rotar, întreprinderea StratusMob, Bergenbier şi Fabrica de malţ! Blajul are un şomaj mai mare decât cel de pe judeţ: ceea ce, să recunoaştem, e o mare-mare contraperformanţă. Domnul Rotar încearcă să ascundă printre cifre realitatea: şomajul e mare în Blaj şi nu poţi să dai vina pe populaţie pentru asta.
Pentru 2012, nu mai vrem un preşedinte de Consiliu Judeţean „marionetă”, rupt de oameni, nu mai vrem un preşedinte de carton la CJ. Vrem viziune, investiţii, un om capabil să discute cu marii industriaşi şi mai ales vrem muncă şi „de muncă” zi de zi, în interesul oamenilor din Alba. Un om care să fie aproape de oameni prin munca pe care o depune pentru judeţ. A trecut vremea preşedinţilor de „judeţ” care se scuză şi atât. E timpul unui preşedinte care are experienţa negocierilor serioase cu investitori de calibru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea