Florin Roman, vicepreşedinte PNL Alba: Ion Dumitrel e rupt de realitate, investitorii nu discută cu el

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

    Ion Dumitrel, aşa cum a spus-o chiar dânsul, nu are legătură cu investiţia Bosch de la Blaj. Investitorii au ales, fără nici o legătură cu dl Dumitrel, să vină în Alba. Sunt cuvintele lui Dumitrel. E o pură întâmplare pentru judeţul nostru că a venit Bosch. Nici un efort realizat de domnul Dumitrel nu a făcut ca Bosch să vină la Blaj sau să aleagă să se extindă aici. Dumitrel repetă de ani de zile că el, ca preşedinte de Consiliu Judeţean, NU are nicio legătură şi nicio treabă cu investiţiile din Alba. E vorba de Dumitrel care a „prezidat” 8 ani, ca să ne aducă la cele mai mari cifre de şomaj din Ardeal.
De fapt acum, în 2012, domnul Dumitrel e complet depăşit de situaţia de la Blaj şi nu o recunoaşte – îi cam tremură vocea când vine vorba de subiect. Pentru că prietenii şi colegii lui Dumitrel din PDL trag sforile la Bucureşti şi la Cluj, pentru ca investiţia Bosch să meargă spre Cluj, spre Boc şi prietenii săi. Dumitrel este dependent de PDL, care vrea să ia investiţia Bosch de la Blaj şi să o mute la Cluj, ca să acopere dezastrul plecării Nokia. Dumitrel nu poate spune nimic şi evită public subiectul pentru că e supus partidului său până la capăt. „PDL îmi e mai aproape ca familia mea” – sunt cuvintele spuse recent chiar de Dumitrel.
Deşi au anunţat repede, „pe picior”, că Bosch va începe lucrările la Blaj, domnul Dumitrel şi primarul Rotar fac mai degrabă gesturi electorale. Ei ştiu că lucrurile nu sunt bătute în cuie cu extinderea Bosch şi că investiţia e realmente în pericol. Conferinţa de presă organizată de aceştia săptămâna trecută e mai mult apă de ploaie. Şi e o dovadă de disperare pentru că aceşti doi oameni sunt singuri şi n-au nici o legătură reală şi consistentă cu investitorul.
Dumitrel şi Rotar pot să anunţe în conferinţe de presă investiţii şi să mimeze preocupare, dar nu e loc de minciună. Se agaţă înainte de alegeri de imaginea unei firme renumite, deşi ei nu au făcut mai nimic pentru a negocia şi pentru a convinge investitorii să vină în judeţul Alba. Avem nevoie de investiţia Bosch la Blaj, dar cu nişte oameni nepricepuţi la conducere ca Dumitrel şi Rotar riscăm să pierdem nu doar această investiţie, dar şi altele, aşa cum s-a întâmplat în trecut!
Blajul a pierdut, sub mandatul lui Rotar, întreprinderea StratusMob, Bergenbier şi Fabrica de malţ! Blajul are un şomaj mai mare decât cel de pe judeţ: ceea ce, să recunoaştem, e o mare-mare contraperformanţă. Domnul Rotar încearcă să ascundă printre cifre realitatea: şomajul e mare în Blaj şi nu poţi să dai vina pe populaţie pentru asta.
Pentru 2012, nu mai vrem un preşedinte de Consiliu Judeţean „marionetă”, rupt de oameni, nu mai vrem un preşedinte de carton la CJ. Vrem viziune, investiţii, un om capabil să discute cu marii industriaşi şi mai ales vrem muncă şi „de muncă” zi de zi, în interesul oamenilor din Alba. Un om care să fie aproape de oameni prin munca pe care o depune pentru judeţ. A trecut vremea preşedinţilor de „judeţ” care se scuză şi atât. E timpul unui preşedinte care are experienţa negocierilor serioase cu investitori de calibru.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

14 Comentarii

felicia 11 martie 2012 at 21:53

Bravo bai ardelene. Bine ca se mai gaseste cineva sa-i mai dea cu flit OLTENSAULUI

Ion 11 martie 2012 at 22:53

Bai roman, eu te invit la blaj sa vezi cum arata orasul. Asa o sa iti dai seama si tu ca rotar nu are nevoie de nici o campanie sau gest electoral. Poate in campanie sa plece in concediu si tot il bate pe penelistu vostru. Nu mai vorbi prostii.

pdist 12 martie 2012 at 1:10

Ioane9 nu te cheama Ion ca astia cu Ion sunt destepti ) esti rupt de realiate bade , pai cati bani a bagat Dumitrel in rotar cum ai vrea mai sa arate Blajul . Corect dar unde era Rotar cand noua ni se taiau pensiile , sub fusta lui Dumitrel sau in buricul lui Hava.

Gheorghe 11 martie 2012 at 22:59

Ia povesteste-ne tu dl roman ce presedinte avem nevoie cu experienta in investitii? Ia zi ce investitii si fabrici a falimentat si vandut pe nimic atanasiu cand era la AVAS? Ia zi! Are experienta omu ce-i drept la luat spagi de la oameni de afaceri. De era el la cjalba fugea boschul cat vedea cu 2 ochi.

dan 12 martie 2012 at 1:09

Ai dreptate, daca va veni acest eutanasiu, va fi vai s-amar de ea Alba.
Pe unde a trecut a praduit si a risipit tot se s-a putut.Nu l-a interesat decat afacerile personale , aventurile si chefurile. Este un mare pierzator de vreme.A inceput campania se vede, nu mai stiu acesti galbejiti ce sa faca sa loveasca in oameni. Avti grija, va vine randul, aveti grija de DNA. Sa va vad atunci!~

pdist 12 martie 2012 at 1:14

Danut draga deocamdata Hava a calcat pe la Na sau nu te-au informat la partid. Tu incepe sa lipesti afise ca altceva nu sti.

pdist 12 martie 2012 at 1:12

Asa tanar si deja Gheorghe bai ?? Ai tot ce vrei doar mintea iti lipseste

Aurelian 12 martie 2012 at 1:04

Florinel, nu ne spui si noua, cu cate voturi „ai fost ales” vice la PNL Alba, si ce scor ai avut? Citi au fost pentru, si cati impotriva, cati s-au abtinut?
Ai fost numit Vicepresedinte ca asa a vrut muschii lui Eutanasiu si ti-ai cumparat functia, mituind pe Eutanasiu, cum fac toate gunoiele politice care vor sa fie reciclate. De fapt si esti un gunoi, ca toata „Cupola PNL Alba”!

pdist 12 martie 2012 at 1:18

Te-ai trzit aiurele sau te-a trezit Hava . baga ma injuraturi si scuipa tot ce prinzi ca apoi sa lingi . Nu te lasa Aiurele nu lasa pe nimeni sa te contrazica rupe-i in vorbe si injuraturi trage flegme si inghite-le , si ai grija ca de o vreme scriu altii inaintea ta blegula. Te va sanctiona hava si nu ii vei mai pupa buricul.

Gheorghe 12 martie 2012 at 9:44

Da voi cum faceti ma pnlistilor? Orice ce articol apare hop si hvoi cu critica. Cred ca daca maine va scrie ca o femeie a nascut un copil, hop sariti voi, „pai da ca a fost corupta si a furat si a luat mita deaia a nascut, huo!,”
Nu stiti altceva decat sa contratinorice chiar daca nu aveti nici un argument

Badia 12 martie 2012 at 10:24

Omul acesta este dus cu pluta, ori este surd si nu a auzit inregistrarea de la conferintra de presa, ori chiar ca este dus. Pai bine mai nea Florinele, daca nu sti de ce te bagi? Intreaba si tu pe Bacila, ca este mai in varsta si era primar pe vremea aceea ce rol au avut Rotaru si Dumitrel in venirea firmei Bosch si dupa aceea mai spune si tu ceva. Vi tu sa ne duci cu paturica pe noi care stim mai bine decat tine ce si cum.
Ai dreptate avem un somaj mare, dar asta nu este din cauza lui Dumitrel sau a lui Rotaru, ci din cauza ca etnicii tai mai blonzi sau mai bruneti si analfabeti s-au inmultit cava mai mult decat in alte parti. Ei si, asa cun se stie acest lucru este in avantajul vostru, a celor cu bani care le cumparati voturile.

cl 12 martie 2012 at 12:21

nici nu trebuia sa scrii articolul draga domule roman. noi stim ca este meritul tau.

MARIAN 12 martie 2012 at 12:33

Bosch-ul a venit la Blaj pentru un contract cu firma SC IAMU SA care realiza pentru ei sanii pentru ghidaje liniare. Cum cererea a fost mai mare au venit in chirie la IAMU si asambau aceste sanii cu sine si alte acareturi. Apoi au facut prima hala pentru asambalare, apoi au facut hala a doua pentru productie sine pentru ghidale liniare. Deci datorita firmei SC IAMU SA si a muncitorilor acestei firme a venit BOSCH-ul in Blaj.
La Cluj nu a mers pentru ca acolo trebuia sa dea salarii mai mari ca la Blaj, deci daca se numeste Bosch nu inseamna ca plateste si bine.
Domnul Dumitrel vine doar la chefurile organizate de fam. Necsulescu acolitii lui cu care fura ce a mai ramas prin zona asta saraca.Face in fiecare sat DPL-ist Fiii Satului ca altceva nu stie, a facut pana si in Craciunelul de Sus un sat cu 100 de oameni batrani, in loc sa faca alteceva cu banii aia.

el estee 13 martie 2012 at 16:16

va doare adevarul pe majoritatea corect? felicitari florin roman!

Comentariile sunt oprite