Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman, vicepreşedinte PNL Alba: Ion Dumitrel e rupt de realitate, investitorii nu discută cu el

Publicat

în

    Ion Dumitrel, aşa cum a spus-o chiar dânsul, nu are legătură cu investiţia Bosch de la Blaj. Investitorii au ales, fără nici o legătură cu dl Dumitrel, să vină în Alba. Sunt cuvintele lui Dumitrel. E o pură întâmplare pentru judeţul nostru că a venit Bosch. Nici un efort realizat de domnul Dumitrel nu a făcut ca Bosch să vină la Blaj sau să aleagă să se extindă aici. Dumitrel repetă de ani de zile că el, ca preşedinte de Consiliu Judeţean, NU are nicio legătură şi nicio treabă cu investiţiile din Alba. E vorba de Dumitrel care a „prezidat” 8 ani, ca să ne aducă la cele mai mari cifre de şomaj din Ardeal.
De fapt acum, în 2012, domnul Dumitrel e complet depăşit de situaţia de la Blaj şi nu o recunoaşte – îi cam tremură vocea când vine vorba de subiect. Pentru că prietenii şi colegii lui Dumitrel din PDL trag sforile la Bucureşti şi la Cluj, pentru ca investiţia Bosch să meargă spre Cluj, spre Boc şi prietenii săi. Dumitrel este dependent de PDL, care vrea să ia investiţia Bosch de la Blaj şi să o mute la Cluj, ca să acopere dezastrul plecării Nokia. Dumitrel nu poate spune nimic şi evită public subiectul pentru că e supus partidului său până la capăt. „PDL îmi e mai aproape ca familia mea” – sunt cuvintele spuse recent chiar de Dumitrel.
Deşi au anunţat repede, „pe picior”, că Bosch va începe lucrările la Blaj, domnul Dumitrel şi primarul Rotar fac mai degrabă gesturi electorale. Ei ştiu că lucrurile nu sunt bătute în cuie cu extinderea Bosch şi că investiţia e realmente în pericol. Conferinţa de presă organizată de aceştia săptămâna trecută e mai mult apă de ploaie. Şi e o dovadă de disperare pentru că aceşti doi oameni sunt singuri şi n-au nici o legătură reală şi consistentă cu investitorul.
Dumitrel şi Rotar pot să anunţe în conferinţe de presă investiţii şi să mimeze preocupare, dar nu e loc de minciună. Se agaţă înainte de alegeri de imaginea unei firme renumite, deşi ei nu au făcut mai nimic pentru a negocia şi pentru a convinge investitorii să vină în judeţul Alba. Avem nevoie de investiţia Bosch la Blaj, dar cu nişte oameni nepricepuţi la conducere ca Dumitrel şi Rotar riscăm să pierdem nu doar această investiţie, dar şi altele, aşa cum s-a întâmplat în trecut!
Blajul a pierdut, sub mandatul lui Rotar, întreprinderea StratusMob, Bergenbier şi Fabrica de malţ! Blajul are un şomaj mai mare decât cel de pe judeţ: ceea ce, să recunoaştem, e o mare-mare contraperformanţă. Domnul Rotar încearcă să ascundă printre cifre realitatea: şomajul e mare în Blaj şi nu poţi să dai vina pe populaţie pentru asta.
Pentru 2012, nu mai vrem un preşedinte de Consiliu Judeţean „marionetă”, rupt de oameni, nu mai vrem un preşedinte de carton la CJ. Vrem viziune, investiţii, un om capabil să discute cu marii industriaşi şi mai ales vrem muncă şi „de muncă” zi de zi, în interesul oamenilor din Alba. Un om care să fie aproape de oameni prin munca pe care o depune pentru judeţ. A trecut vremea preşedinţilor de „judeţ” care se scuză şi atât. E timpul unui preşedinte care are experienţa negocierilor serioase cu investitori de calibru.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare