Ziarul Unirea

Florin Roman: Primăria Sebeș nu și-a respectat angajamentul făcut față de compania Dailmer – Star Transmission

În cadrul unei conferințe de presă organizate luni, 3 iunie, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, a făcut câteva precizări legate de solicitările făcute de către compania germană Daimler GA către autoritățile locale, respectiv consiliul județean și primăria din Sebeș, în vederea optimizării condițiilor pentru realizarea investiției anului din România – unitatea de producție componente auto pentru Mercedes-Benz din municipiul Sebeș.

Acesta a subliniat faptul că Primăria Sebeș nu și-a respectat partea de angajament stabilit în cadrul unui protocol semnat de administrația județeană și Consiliul Local Sebeș cu reprezentanții companiei Daimler.  Roman mai afirmă, că deși și-a cam uitat angajamentele semnate, primarul Sebeșului Alexandru Dăncilă, a preferat să se prezinte prin poze, referindu-se la prezența acestuia alături de președintele PSD Ioan Dîrzu la semnarea contractului între compania germană și ministrul Marilor Proiecte de Interes Național și Investiții Străine, Dan Șova. Vicele CJ Alba a făcut în acest sens un apel către colegii săi din administrația publică locală să dea dovadă de seriozitate și să își ducă  fiecare angajamentele la bun sfârșit.

ELIT

Noi, cei de la Consiliul Județean Alba suntem singurii care ne-am respectat angajamentul pe care l-am stabilit în protocolul semnat cu reprezentanții companiei Daimler. În cadrul documentului există patru  aspecte solicitate. Singura dintre ele rezolvată până la acest moment este introducerea sistemului de alimentare cu apă și canalizare și reprezintă o investiție realizată de APA CTTA Alba la solicitarea consiliului județean, urmând doar să se mai realizeze branșarea beneficiarului la rețea.

Am avut o discuție cu reprezentanții Primăriei Sebeș pentru ca și costurile la această lucrare să fie împărțite între CJ Alba și Consiliul Local Sebeș, și vreau să se știe foarte clar că singurii care au suportat financiar această investiție sunt cei de la consiliul județean.

După ce s-a realizat investiția, unii colegi au preferat să se prezinte prin poze, dar și-au cam uitat angajamentele semnate.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Am vrut să fac foarte clar aceste precizări și să prezint clar ce am discutat noi cu cei de la Daimler în urmă cu câteva luni. Suntem foarte fericiți că vin investitori în județul Alba, însă apelul meu este să fim și serioși când ne luăm angajamente și să ne ducem angajamentele fiecare până la capăt. Așa ar fi corect și normal!”

Legat de celelalte trei solicitări cuprinse în protocolul semnat cu reprezentanții Daimler situația se prezintă pentru moment într-o fază de discuții.

A fost deja prinsă în bugetul celor de la Drumuri Naționale acea bandă de rezervă de circa 100 de metri și un sens giratoriu, care să facă legătura dintre fabrică și drumul principal.

Mutarea liniei de înaltă tensiune se află în fază de discuție și mutarea a două stații de autobuz care trebuiau făcute de Primăria municipiului Sebeș care este tot în faza de discuție”, a explicat Florin Roman.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| Dante Café & Dine – de patru ani, o altfel de experiență culinară la Alba Iulia

Dante Café & Dine, cochetul restaurant de la intrarea în Cetatea Alba Carolina, a împlinit 4 ani de la deschidere,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

wu 3 iunie 2013 at 20:27

salariiile la mercedes sebes pleaca de la 800 ron! doar numele de mercedes, sau nu sunt lasati sa plateasca mai bine de stim noi cine…tot romanii ne fwt!!!

dolfi 3 iunie 2013 at 20:35

ce te miri… cand au venit investitori seriosi acum multi ani si promiteau ca salariile lor incepeau de la dublul salariului mediu pe economie, hava si restu ai lui au sarit ca arsi si au cerut o spaga imensa de imediat investitorii au luat-o la fuga. Aici e lumea mafiei de orice culoare, firme capusa, firme ce trateaza angajatii ca pe sclavi, salariile mentinute la un nivel de jos cu buna stiinta, iar investitorii seriosi si cu respect fata de angajati sunt alungati ca potarnichile!!!

Alex 3 iunie 2013 at 22:27

Nici la STC (Mercedes) Cugir nu sunt salarii fabuloase, si da, tot romanii din conducere sunt cei care ii exploateaza si umilesc pe angajati, singurii care o duc bine fiind cei care sifoneaza sefilor cam tot ceea ce misca (sistemul comunist inca n-a murit) astfel fiind mult mai usor de inabusit posibile proteste. Concluzie, nu doar politicienii sunt de vina pentru ce se intampla, ci toata lumea, de la omul de rand la cel din functii de conducere si pana nu ne schimbam mentalitatea nu se va schimba nici tara asta.

Status-Quo 3 iunie 2013 at 22:56

Eu am auzit altceva depsre salariile de la STC Sebes. Ca ar pleaca de la 500 net. E cineva sa confirme sau sa infirme?

Daca e asa (nu m-as prea mira) apai Mercedes se face de rahat.
Ca filozofie insa nu se face de nimic.

Tineti minte de la mine: toti astia care vin si investesc sute de milioane intr-o locatie dau salarii mai mici decat firme locale la care nu se uita nimeni.

Asteptam o maturizare a romanilor (exceptie fac cei care lucreaza in locurile cu pricina). Mai ales a administratiilor locale.

Cat priveste investitorii seriosi care platesc dublu x mediu asta as sa aud niste nume, mai Dolfi.

Ca Primaria Sebes nu-si respecta obligatiile asumate… beh…. Fratele primarului de Sebes pare sa lucreze mai nou la STC.

Am dreptate?

alexandru 4 iunie 2013 at 9:17

articolul ar trebui sa se numeasca : razbunarea celui care nu a fost in poza.in rest investitia stc de la sebes este o gargara uselisat pentru ca toata lumea stie ca investitia este realizata de un an, halele exista la sebes,doar s-a semnat un acord guvernamental PENTRU AJUTOR DE STAT.in rest dragi uselisti ati inceput sa va loviti intre voi.probabil o faceti de plictiseala, pentru ca tara va este total indiferenta.atacul acesti individ este unul jignitor, primaria sebes este campioana la atragerea de investitii, nu e cazul sa isi dea cu parerea florin roman de tevi de canalizare( intre noi fie vorba putea si stc sa le plateasca, nu din impozitele mele).in general florin roman ataca politicieni care au realizari, probabil o face din frustrare.
A ne face pres in fata la orice investitor, a ne umili pe salarii de mizerie, asa intelegem noi sa ne dezvoltam.nu avem nevoie de firme care sa ne umileasca, trebuie sa dezvoltam sectorul imm-urilor, turismul, agricultura, constructiile, energiile verzi, industria reciclarii etc.

Aurelian 4 iunie 2013 at 18:35

Si cel care nu a fgost in poza ii cumva Piticul Atomic, numit in anumite „medii feminine”, si „Vicele, Papiota cu Ciucurel”?

paraparaumu 5 iunie 2013 at 9:26

Aceiasta firma in Ungaria acorda 800 euro/luna salar mediu,iar in sEBES,va fi 400euro/luna.Eadevarat ca sunt usel-isti care ne intoxica cu pozele lor in ziare,de aceia nici nu ma mai uit la articolele respective.===CIND STAPINESTI RERSPECTUL SI DISCIPLINA DE SINE, ATUNCI VEI DETINE ADEVARATA PUTERE==

Comentariile sunt oprite