Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: PNL propune simplificarea procedurilor de emitere a autorizațiilor de construcție

Ziarul Unirea

Publicat

în

În baza prerogativelor legislative ale art.75 alin.(1) din Constituția României, republicată, am depus astăzi Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, demers legislativ care are ca scop simplificarea procedurii de emitere a avizelor necesare autorizației de construcție de către serviciile deconcentrate ale autorităților centrale.

În acest sens, prezenta propunere legislativă prevede ca emiterea avizelor de către serviciile deconcentrate ale autorităților centrale privind protecția sănătății populației, autoritatea competentă pentru protecția mediului, Comisia Tehnică de Circulație și Autoritatea Aeronautică Civilă Română nu este necesară pentru anumite categorii de lucrări. De asemenea, intervenția legislativă propune constituirea în cadrul aparatului de specialitate al consiliului județean/al primarului/Primarului general al municipiului București și funcționarea potrivit prevederilor legale aplicabile, a unei structuri de specialitate în domeniul amenajării teritoriului, urbanismului și executării lucrărilor de construcții, condusă de arhitectul-șef și având în componență personal cu pregătire în domeniile urbanismului, arhitecturii și construcțiilor, în vederea asigurării nivelului de competență tehnică necesar pentru emiterea în condițiile legii a certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire.

Se aduc clarificări în ceea ce privește procesul de reautorizare atât pentru situația neînceperii lucrărilor, nefinalizării lucrărilor în termenul de valabilitate al autorizației de construire, dar și în situația nefinalizării lucrărilor în termenul acordat prin prelungirea valabilității autorizației de construire/desființare. Se instituie obligația ca instituţiile/operatorii economici abilitate/abilitaţi prin lege să emită avizele/acordurile referitoare la rețelele tehnico-edilitare necesare în etapa de elaborare a documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii, în termen de maximum 15 zile de la data înregistrării cererii/documentației specifice complete, sub sancțiunea aplicării unor penalităţi pe zi de întârziere de 5.000 lei.

Având în vedere modalitatea actuală complicată de emitere a autorizării executării lucrărilor în construcții, consider necesară aprobarea prezentei propuneri legislative, pe care o înaintez Parlamentului României spre dezbatere și adoptare.

Florin Claudiu Roman, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea