Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: ”Ne îndreptăm cu pași repezi spre o posibilă intrare în incapacitate de plată. Țara se duce în prăpastie. Acești oameni sunt iresponsabili”

Publicat

în

”Cred că ne-ar trebui zile întregi să vorbim despre minciunile acestei guvernări. Sunt incredibil de multe lucruri pe care și le-au trecut în program și acum nu le respectă, în schimb au adus țara într-o impredictibilitate fiscală fantastică, omoară mediul privat și alungă investitorii”, a declarat, vineri, deputatul PNL de Alba, Florin Roman.

El consideră că țara se îndreaptă cu pași repezi spre incapacitate de plată și că Guvernul amână unele măsuri promise, punând însă presiune pe mediul privat, pentru că nu mai are bani.

”Au promis că de la 1 ianuarie 2018 salariile până în 2000 de lei nu vor mai fi impozitate, acum vin și spun că vor impozita în continuare toate aceste salarii cu 10%. Au spus că vor avea TVA zero la locuințe și la publicitate de la 1 ianuarie, acum vin și spun că  nu vor mai fi aplicate aceste măsuri. Au venit și au spus că scot taxele iar acum ne trezim cu taxa de solidaritate de 2% aplicată fondului de salarii brut al angajatorului și practic aplică această taxă la totalul veniturilor, vin și introduc supraaciza la carburanți, ceea ce a însemnat o creștere în luna septembrie a prețului la pompă cu 2,19%. Au promis mediului de afaceri impozit zero pe dividende de la 1 ianuarie – o altă minciună a PSD-ALDE și, practic, prin trecerea contribuțiilor de la angajat la angajator, ei cresc salariile dar scad veniturile din buzunarul fiecărui angajat, fie că lucrează în mediul privat sau de stat, cu 27% de la 1 ianuarie. Tot cameleonismul lor politic trece pe această logică, de a crește pentru ca apoi să scadă veniturile, umblând la taxe noi, umblând la contribuții, ducând toată această povară pe angajator.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nu au bani! Toate explicațiile pe care le dau ei sunt de fapt minciuni iar în spatele acestor minciuni stă de fapt lipsa de bani. Oamenii aceștia s-au întins mai mult decât le permite plapuma, practic au omorât vaca de muls – sectorul privat – care alimenta bugetul. Au făcut praf sectorul privat!”, a spus parlamentarul.

El a asemănat situația existentă acum în țară cu cea creată de Partidul Comunist Român care, după ce s-a înființat, a pornit lupta de clasă între muncitori și burghezi: ”Niciodată în mediul privat nu a fost atâta neliniște. Se respectă o paradigmă a Partidului Comunist Român care încă de la înființare, pentru a radicaliza societatea românească a pornit lupta de clasă între muncitorime și burghezie. Au preluat-o și bolșevicii, acum lupta se duce între bugetari și privați, lupta se duce între bogați și săraci, lupta se duce între pensionari și copiii lor”.

Liberalul a mai declarat că din punctul său de vedere este scandalos ceea ce se întâmplă iar Puterea ar trebui să se țină de cuvânt și ”să plece acasă” pentru că nu își respectă programul de guvernare.

”Aceste lucruri nu pot decât să ducă în cap România, ne îndreptăm cu pași repezi spre ceea ce s-a întâmplat în Grecia. chiar dacă acești oameni sunt iresponsabili și la un moment dat vor plăti pentru treaba asta electoral, grav este că țara se duce în prăpastie și va fi foarte greu ca cineva să o mai tragă înapoi de acolo”, a încheiat deputatul PNL de Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Dorin Nistor: „La Sebeș a fost turnată fundația noului liceu tehnologic. Până la finalul anului estimăm că vor fi realizate lucrările de zidărie, iar în sezonul rece se va lucra la interioare.”

Publicat

în

Comunicat de presă| Dorin Nistor: „La Sebeș a fost turnată fundația noului liceu tehnologic. Până la finalul anului estimăm că vor fi realizate lucrările de zidărie, iar în sezonul rece se va lucra la interioare.”

Una din cele mai importante finanțări nerambursabile atrase de echipa primarului Dorin Nistor din cadrul primăriei Sebeș este cea destinată construirii unui nou liceu tehnologic, la Sebeș: 27.308.048,99 lei, prin Programul POR 2014-2020.

Miercuri, 6 iulie 2022, a fost turnat planșeul peste subsol, estimându-se că până la finalul anului vor fi încheiate lucrările de zidărie, astfel încât, în sezonul rece să se poată interveni pentru amenajările interioare.
Conform contractului adjudecat prin licitație publică de compania Lincoln Plus, termenul de finalizare este 30noiembrie 2023.

Elit - Gustul Desăvârșit

Va rezulta o clădire nouă și modernă pentru Liceul Tehnologic Sebeș, care va cuprinde: 34 de săli de clasă, 3 laboratoare de informatică, un laborator de fizică, un laborator de mecanică, un laborator de chimie, o sală profesorală, o sală de festivități, o sală de sport, realizarea sistemului de încălzire centralizat, amenajarea curții și a terenului aferent liceului, amenajarea terenului de sport în curtea liceului, branșamentele la rețelele de utilități. De noua clădire vor beneficia cei 777 de actuali elevi, urmând ca unitatea școlară să crească până la numărul de 900 de elevi.

„În mod simbolic, la temelia noii clădiri am zidit memoriile academicianului Dorin Pavel, «Arhitectura apelor», ca un omagiu adus părintelui hidroenergeticii românești, o mare personalitate a acestor locuri, urmând ca acesta să fie și mentorul generațiilor de tineri care vor studia la noul liceu tehnologic de la Sebeș”, a transmis primarul Dorin Nistor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu Marcel: Implementarea PNRR şi absorţia banilor europeni rămân o prioritate pentru miniştrii Partidului Social Democrat

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu Marcel: Implementarea PNRR şi absorţia banilor europeni rămân o prioritate pentru miniştrii Partidului Social Democrat

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă poate reprezenta ultima oportunitate substanţială pentru comunităţile locale din România de a mai recupera din decalajele de dezvoltare dintre noi şi Europa Centrală sau de Vest.

Partidul Social Democrat este puternic ancorat în actul de guvernare, miniştrii PSD accelerând discuţiile cu instituţiile europene pentru deblocarea anumitor #proiecte de interes naţional, care nu au fost cuprinse în proiectul iniţial al #PNRR redactat de „partidul salvator din România”, care acum se dezintegrează de la o zi la alta.

Ca şi în primul trimestru al anului trecut, miniştrii Partidului Social Democrat îşi vor demonstra profesionalismul rezolvând integral toate #jaloanele din PNRR care le revin pentru a accelera şi impulsiona atragerea fondurilor europene. De altfel, jaloanele care revin miniştrilor PSD au fost în mare parte îndeplinite, majoritatea celor care încă nu au o rezolvare regăsindu-se la ministere conduse de partenerii actualei coaliţii.

Elit - Gustul Desăvârșit

În concluzie, jaloanele care sunt în sarcina PSD sunt într-un stadiu avansat al clarificărilor tehnice sau au depins de dialogul cu alte instituţii internaţionale – deci micile întârzieri nu pot fi imputate miniştrilor PSD.

Cel mai mare partid din România rămâne cel mai puternic partener al fiecărui român în parte, fie că vorbim despre sprijinul acordat autorităţilor locale pentru accesarea fondurilor structurale, fie că vorbim de criza economică sau cea energetică.”

Deputat PSD de Alba,
Tuhuț Radu Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

DEMISII și excluderi în PSD Teiuș: Consilierului local Ovidiu Cordoș pleacă din funcție

Publicat

în

DEMISII și excluderi în PSD Teiuș: Consilierului local Ovidiu Cordoș pleacă din funcție

Există tensiuni în acest moment la nivelul PSD Teiuș, din cauza demisiei consilierului local Ovidiu Cordoș, membru al partidului majoritar.

Mai mult, potrivit surselor ziarulunirea.ro, vineri, în cadrul unei ședințe al biroului politic local, ar urma să se decidă soarta altor trei consilieri social-democrați.

Contactat pentru un punct de vedere referitor la această situație, primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai, nu a fost disponibil.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Îndepărtăm pe toți cei ce îndrăznesc să aibă idei, păreri, alte puncte de vedere, diferite de ale Conducătorului Suprem.

Ne întoarcem la vremurile apuse, când dictatura ne conducea cu mână de fier ?”, a fost reacția unor membri, în legătură cu prezentul conflict.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare