Florin Roman: ”Ne îndreptăm cu pași repezi spre o posibilă intrare în incapacitate de plată. Țara se duce în prăpastie. Acești oameni sunt iresponsabili”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

”Cred că ne-ar trebui zile întregi să vorbim despre minciunile acestei guvernări. Sunt incredibil de multe lucruri pe care și le-au trecut în program și acum nu le respectă, în schimb au adus țara într-o impredictibilitate fiscală fantastică, omoară mediul privat și alungă investitorii”, a declarat, vineri, deputatul PNL de Alba, Florin Roman.

El consideră că țara se îndreaptă cu pași repezi spre incapacitate de plată și că Guvernul amână unele măsuri promise, punând însă presiune pe mediul privat, pentru că nu mai are bani.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Au promis că de la 1 ianuarie 2018 salariile până în 2000 de lei nu vor mai fi impozitate, acum vin și spun că vor impozita în continuare toate aceste salarii cu 10%. Au spus că vor avea TVA zero la locuințe și la publicitate de la 1 ianuarie, acum vin și spun că  nu vor mai fi aplicate aceste măsuri. Au venit și au spus că scot taxele iar acum ne trezim cu taxa de solidaritate de 2% aplicată fondului de salarii brut al angajatorului și practic aplică această taxă la totalul veniturilor, vin și introduc supraaciza la carburanți, ceea ce a însemnat o creștere în luna septembrie a prețului la pompă cu 2,19%. Au promis mediului de afaceri impozit zero pe dividende de la 1 ianuarie – o altă minciună a PSD-ALDE și, practic, prin trecerea contribuțiilor de la angajat la angajator, ei cresc salariile dar scad veniturile din buzunarul fiecărui angajat, fie că lucrează în mediul privat sau de stat, cu 27% de la 1 ianuarie. Tot cameleonismul lor politic trece pe această logică, de a crește pentru ca apoi să scadă veniturile, umblând la taxe noi, umblând la contribuții, ducând toată această povară pe angajator.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Nu au bani! Toate explicațiile pe care le dau ei sunt de fapt minciuni iar în spatele acestor minciuni stă de fapt lipsa de bani. Oamenii aceștia s-au întins mai mult decât le permite plapuma, practic au omorât vaca de muls – sectorul privat – care alimenta bugetul. Au făcut praf sectorul privat!”, a spus parlamentarul.

El a asemănat situația existentă acum în țară cu cea creată de Partidul Comunist Român care, după ce s-a înființat, a pornit lupta de clasă între muncitori și burghezi: ”Niciodată în mediul privat nu a fost atâta neliniște. Se respectă o paradigmă a Partidului Comunist Român care încă de la înființare, pentru a radicaliza societatea românească a pornit lupta de clasă între muncitorime și burghezie. Au preluat-o și bolșevicii, acum lupta se duce între bugetari și privați, lupta se duce între bogați și săraci, lupta se duce între pensionari și copiii lor”.

Liberalul a mai declarat că din punctul său de vedere este scandalos ceea ce se întâmplă iar Puterea ar trebui să se țină de cuvânt și ”să plece acasă” pentru că nu își respectă programul de guvernare.

”Aceste lucruri nu pot decât să ducă în cap România, ne îndreptăm cu pași repezi spre ceea ce s-a întâmplat în Grecia. chiar dacă acești oameni sunt iresponsabili și la un moment dat vor plăti pentru treaba asta electoral, grav este că țara se duce în prăpastie și va fi foarte greu ca cineva să o mai tragă înapoi de acolo”, a încheiat deputatul PNL de Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

dan 20 octombrie 2017 at 16:29

Tara se duce de rapa dar si opozitia pnl si-a marit salariile profitand de legile date de psd, vedeti pe la primarie, la consiliul judetean, vedeti ca nici parlamentarii opozitiei nu vor sa aduca in discutie sa scada acele sume forfetare care au crescut pe nedrept la sume uriase atunci cand le-au crescut salariile in iulie
nu vad nici opozitia sa refuze aceste cadouri salariale

dolfi 20 octombrie 2017 at 19:05

Toti ati fost „iresponsabili” de 27 de ani! Ati antrenat poporul sa fie pomanagii. Daca n-o sa le mai puteti da pomeni o sa va rupa capetele…

Comentariile sunt oprite