Florin Roman, liderul deputatilor PNL: Pământul romanesc nu poate fi subiect de troc politic

Grupul deputatilor PNL susține cu fermitate poziția publica exprimata de președintele României, dl Klaus Iohannis, referitoare la proiectul de lege al așa zisului Ținut secuiesc, urmare a unui troc politic între PSD și UDMR.

Proiectul respectiv prevede federalizarea României, iar din acest punct de vedere, președintele României este pe deplin îndreptățit sa apere suveranitatea și integritatea statului national, unitar, roman, conform atribuțiilor constituționale. Proiectul însuși este dovada faptului ca politicieni iresponsabili din PSD și PSD maghiar, adică UDMR, se joaca cu focul, instigand in mod absolut iresponsabil.

ELIT

Aici nu vorbim de declarații politice, aici vorbim de un proiect de lege asumat de UDMR și susținut tacit de PSD, care pune in pericol integritatea teritorială a României. Nu este nici prima data, și probabil nici ultima data, când PSD și PSD maghiar, adică UDMR fac înțelegeri de partid pe șest, care sunt deasupra intereselor României.

Susținem intervenția ferma si prompta a președintelui României, pentru ca o data pentru totdeauna sa se înțeleagă explicit ca pământul romanesc nu poate fi niciodată obiect de troc politic între PSD și PSD maghiar, adică UDMR.

PNL respinge ferm și categoric orice încercare de federalizare, mai ales ca in aceasta perioada, atât PSD cât și PSD maghiar, adică UDMR ar trebui sa fie preocupate pentru combaterea epidemiei de COVID, nu de sfârtecarea trupului sfânt al țării!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419