Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FLORIN ROMAN: Insolvența Minvest Deva pune în pericol acțiunile statului la RMGC – proiectul Roșia Montană

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Partea de acțiuni a statului român la proiectul Roșia Montană este în pericolul de a fi pierdută sau disipată. Situația a fost făcută public luni, de Florin Roman vicepreședintele CJ Alba, care, în cadrul unei conferințe de presă, a atras atenția Ministerului Economiei în legătură cu acest lucru.

“Atrag atenția Ministerului Economiei că acționarul minoritar în cadrul SC “Roșia Montană Gold Corporation”, ce deține licența de exploatare a zăcămintelor de aur și argint de la Roșia Montană, este în procedură de insolvență” a declarat Roman.

Astfel, în urma acestei proceduri există pericolul ca cele 19,3 % din acțiunile deținute de statul român prin societatea Minvest Deva, să fie pierdute sau disipate. În această situație, statul ar rămâne practic fără beneficii directe în cazul în care RMGC ar primi OK-ul pentru începerea exploatării zăcămintelor.

Propunerea înaintată de Florin Roman Ministerului Economiei este preluarea acestor acțiuni de urgență de către Ministerul Marilor Proiecte sau cel al Economiei.

„Lucrurile sunt forte serioase! Să nu punem în pericol ceea ce deja avem. Trebuie să fie securizate cele 19.3% din acțiunile statului la RMGC” a subliniat vicepreședintele Consiliului Județean Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea