Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Florin Roman: „În județul Alba, ”flagelul consumului de droguri clasice sau artizanale face ravagii în rândul adolescenților, în special”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Florin Roman: „În județul Alba, ”flagelul consumului de droguri clasice sau artizanale face ravagii în rândul adolescenților, în special”

Florin Roman a „atacat” problema tot întâlnită a consumului de droguri, în județul Alba, în special în rândul adolescenților, în cadrul unei postări pe pagina de socializare.

Luna ianuarie a fost prilej de întâlniri aproape zilnice cu cetățenii din județ, in special la deplasări in teritoriu. Am aflat cu oarecare stupoare ca flagelul consumului de droguri clasice sau artizanale face ravagii in rândul adolescenților, in special.

Știam de orașe, dar nu și de amploarea fenomenului in rural!

Citește și: Un tânăr din Alba a fost prins la volan drogat, și având peste 17 grame de canabis asupra sa: Ce pedeapsă au decis magistrații

Salut reacția Prefecturii Alba și a IPJ Alba la apelul public pe care l-am făcut in calitate de parlamentar, referitor la intensificarea controlului in trafic pentru depistarea celor care consuma substanțe interzise. Efectul a fost unul din păcate previzibil: zeci de tineri prinși drogati la volan.

Salut și decizia CJ Alba de a bugeta o campanie serioasă de informare a tinerilor asupra pericolelor la care se expun atunci când se droghează. Dar e nevoie de noi toți. E nevoie de un efort comun cu părinții și scoala.

Citește și: Peste 200 de șoferi din Alba, testați de polițiști pentru alcool și droguri: Câți au fost depistați pozitiv

Fenomenul a pătruns puternic pana și in lumea satului din cel mai îndepărtat colț al județului. Multora dintre elevi li se face rău la scoala din cauza consumului.

Nu e de gluma. Tinerii sunt cei mai expuși la vulnerabilități la vârste destul de fragede, și mulți dintre ei devin consumatori ce nu mai pot fi ajutați. Destine pierdute!
Statul roman prin instituțiile abilitate trebuie sa-și intensifice efortul, alături de părinți, medici, scoala.

E deja, oricum, puțin cam târziu. Ma voi adresa și ministrului de interne pentru a cere mai multă vigilenta la combaterea ferma a traficului și consumului de droguri!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea