Florin Roman: Guvernul Ponta și PSD pun cruce definitiv conectării Cugirului la autostradă

Dan Șova și Ioan Rus sunt ultimii miniștrii PSD ai Transporturilor care au declarat public, cu ocazia vizitelor de lucru în Județul Alba, în perioada campaniilor electorale, că orașul Cugir va avea acces la autostradă.

Florin Roman01În baza acestor promisiuni ale Guvernului Ponta și ale reprezentanților de vârf ai PSD, Consiliul Județean Alba a demarat discuțiile pentru realizarea proiectului tehnic destinat conectivității orașului Cugir la rețeaua TEN-T. Proiectul urma să fie finanțat integral din fonduri europene, pe Programul Operațional Regional 2014-2020, care acoperă astfel de investiții.

ELIT

Am argumentat necesitatea unui asemenea nod rutier prin faptul că orașul Cugir este unul strategic pentru industria de apărare. În plus, există un potențial important de dezvoltare economică a zonei, prin intenția celor de la STC de a dezvolta noi capacități de producție.  La Cugir și nu la Aurel Vlaicu , localitate în care nu există industrie, dar care are ieșire la autostradă.
Știam cu toții că pentru acest nod e necesară aprobarea celor de la Bruxelles, având în vedere  că autostrada a fost finanțată din fonduri europene și orice intervenție se face doar după expirarea perioadei de garanție.
Am cerut la CNADR , în calitate de beneficiar, să demareze negocierile cu CE . În loc să reprezinte interesele noastre, cei de la CNADR au ales calea cea mai simplă și anume abandonarea definitivă a nodului de la Cugir, invocând studiul de trafic și nu potențialul de dezvoltare economic a Cugirului. “ Din punct de vedere economic nu se impune realizarea unui alt nod” , se precizează în adresa semnată de directorul CNADR , domnul Narcis Neaga.
Îi reamintim domnului director general că Alba Iulia are prevazute două ieșiri la autostrada Sebeș-Turda, iar distanța de la nodul Aiud la cel de la Decea , este mult mai mică decât între Oraștie și Sebeș, așa că aici e vorba de voință ! Sau de neputință! Grav este însă faptul că Romania riscă să piardă cea mai mare parte a alocărilor financiare europene, sute de milioane de euro, întrucât toate proiectele de noduri rutiere pe POR 2014-2020, eligibile la nivelul Consiliilor Județene sunt compromise total în toată țara.
PNL Alba solicită Guvernului Ponta și PSD demararea de urgență a negocierilor cu reprezentanții CE , astfel încât proiectele de noduri rutiere suplimentare să poată fi realizate pe POR 2014-2020, chiar dacă perioada de garanție expiră în decembrie 2017. În caz contrar, după isprava de pe tronsonul de la Săliștea la Cunța, când o autostradă abia inaugurată electoral trebuie demolată, ne vom trezi și cu pierderea a sute de milioane de euro, bani europeni, pe care nu-i  vom putea  utiliza  pentru autostrăzi.
Prim-vicepreședinte PNL Alba  – FLORIN ROMAN,
Vicepreședinte Consiliul Județean Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

Ghita 15 octombrie 2015 at 12:27

Am impresia, ca cu aceasta treaba, i-tui „pune cruce”, si tie, mai Pitic Atomic, care ti-ai luat „titlu”, de „Omul marilor proiecte”, batand „moneda forte”, pe autostrada, si pe nodul de la Cujer!
„Om a Marilor proiecte”, nu draga, ci impostorul, „om a Marilor Gogosi”, ca si cu „Capitala Culturala Europeana, 2020”! Apropo, „ti-ai retras banerele”, si pozele de prin Alba?

antiPeNaL 15 octombrie 2015 at 12:28

… zise piticul atomic care vrea doar… „bani… cat mai multi bani !”

Stanila 15 octombrie 2015 at 15:08

Ce minciuni spui piticule! Ai uitat cand te laudai ca esti prieten cu Sova si ca datorita tie se va face nod la autostrada pentru Cugir!!!! Esti cel mai mare mincinos si demagog!

m 15 octombrie 2015 at 16:00

cred ca cel mai bine pentru toata lumea, inclusiv pentru partidul lui, mai putin pentru el bineinteles ar fi ca acest om ( al marilor proiecte) sa ne lase in pace cu aceste luari de pozitie in conditiile in care contrazice tot ce sustinea pana ieri. are o coloana vetrebrala de individat, foarte maleabila si rezistenta, la cate flic-flac-uri si intoarceri a facut. vorba galeriei lasssaaa-neeeee, lasssaaaa-neeee!!

Status-Quo 15 octombrie 2015 at 20:01

Ce vor cugirenii?! Sa le treaca autostrada pe sub geam? Au intrare la Orastie sau la Sebes iar drumul vechi e gol pusca. Ce atata scandal pe tema asta?

Pe de alta parte nu-i inteleg nici pe desteptii care au proiectat autostrada. Sebesul are 3 intrari-iesiri. Nu puteau face una in zona Cugir?

Zoom 15 octombrie 2015 at 20:18

Din ciclul “ dau cu stângul în dreptul” dar sunt deştept şi-mi dau importanţă !

“ … Nu puteau face una in zona Cugir? …”
„ …Ce vor cugirenii?! … Păi au intrare la Orastie sau la Sebes …”

brutus 15 octombrie 2015 at 20:51

Praf !!! acest pitic atomic !!!! nimic constructiv pt alba iulia !!! observ la el doar excursii prin judet, pupand picioarele pensionarilor , poate poTE ADNA SI EL UN VOT ,POATE IL MAI BAGA CINEVA in seama, disperat de nebagare de seama

nice 15 octombrie 2015 at 22:24

nici asta si nimeni nu va reusi momentan sa faca nod unde vor ei…nu depinde de x sau y si de UE ca de la ei avem bani, dar stiti ceva nu termina lotul 3 din sibiu – orastie si-o sa platim integral din buzunarele noastre

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...