Rămâi conectat

Ştirea zilei

Florin Roman: ”Dezbaterea proiectului de regionalizare – un exercițiu de imagine în favoarea Sibiului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Astăzi, la Sibiu, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că îl va susţine pe primarul Klaus Johannis, să obţină funcţia de preşedinte al Regiunii Centru, dacă acesta va candida

Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, a plecat nemulțumit de la Sibiu, unde Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), Liviu Dragnea a dezbătut proiectul regionalizării administrative a României cu reprezentanții administrațiilor publice din judeţele Sibiu şi Alba. Acesta nu a ezitat să critice atât atitudinea vecinilor noștri cât și întâlnirea în sine pe care o consideră ”un fel de discuție despre dezechilibrare, nu descentralizare”:

Am participat la un fel de dezbatere publica la Sibiu, referitoare la descentralizare. Mie personal mi s-a părut un fel de discuție despre dezechilibrare, nu descentralizare. Nu este prima dată când la Sibiu suntem tratați ca un județ inferior și am dezaprobat public acest lucru, în fața vicepremierului Dragnea. Am solicitat condiții egale de competiție cu județele din Regiunea Centru și nu un start furat. I-am solicitat premierului Dragnea să vină și la Alba Iulia pentru a prezenta proiectul regionalizării. Am încheiat afirmând că am speranța că atunci când „doi se bat”, în cazul nostru Sibiul și Brașovul, al treilea – Alba – câștigă. În rest, întâlnirea de la Sibiu a fost un exercițiu de imagine în favoarea Sibiului. Și o nouă lipsă de fair-play, măcar aparent, din partea Sibiului pentru un județ vecin”, a declarat Florin Roman.

Potrivit jurnaliștilor din Sibiu, ministrul Dragnea, iniţiarorul proiectului de regionalizare, este de părere că Sibiul reprezintă o opţiune „extrem de serioară” pentru titulatura de capitală regională.

Nu am venit aici neapărat pentru că aş şusţine ca reşedinţă a Regiunii Sibiul. Dar, ceea ce vreau să spun cu toată sinceritatea este că Sibiul are multe argumente şi motive pentru a fi reşedinţă a Regiunii„, a precizat vicepremierul.

Întrebat ce şanse îi dă primarului Johannis să devină şef peste Regiunea Centru, Liviu Dragnea a declarat: „Eu nu sunt dătătorul de șanse. Dar, dacă domnul Johannis va dori să candideze pentru funcţia de preşedinte al Regiunii, îl voi susţine„.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea