Rămâi conectat

Ştirea zilei

Florin Roman despre autostrada Sebeș-Turda: ”Peste tot în lume, o autostradă trece peste terenuri și bunuri ale oamenilor”

Publicat

în

Traseul autostrăzii Sebeș-Turda naște dispute între politicieni și cetățenii speriați că le vor fi grav afectate proprietățile. Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, liberalul Florin Roman a reacționat azi la plângerile unor cetățeni din cartierul albaiulian Oarda trimise către redacțiile ziarelor locale.

Acesta consideră că cetățenii sunt manipulați de PDL și spune că nu se va sacrifica bunăstarea unui județ întreg pentru interese politice și că ”peste tot în lume, o autostradă trece peste terenuri și bunuri ale oamenilor” care vor fi despăgubiți conform legii:

”Lupta PDL și a primarului Mircea Hava cu autostrada Sebeș-Turda a început așa cum era de așteptat. Vineri în conferința de presă, tonul l-au dat parlamentarii Pereș și Negruț care au criticat realizarea autostrăzii dar și faptul că Primăria Alba Iulia nu a primit harta traseului propus de proiectant.

Fac precizarea că acest traseu propus a fost trimis tuturor primăriilor de pe raza localităților tranzitate de nouă autostradă. Numai ca la Primăria Alba Iulia nu știe Manda ce face Tanda. În aceeași zi, pe mail, mai multe redacții primesc mail-uri de la cetățeni dezinformați și manipulați de la primărie, cu ajutorul unor consilieri locali. Se aruncă vorbe grele, azi de exemplu, consilierul PDL Domuța convoacă din nou presa la un „protest spontan”. Sunt acuzat eu ca am schimbat traseul și că se dărâmă satul Oarda de Sus. Cu caietul în mână, consilierul PDL strânge semnături, împotriva autostrăzii. El este unul din cei a căror terenuri poate fi tranzitat de noua autostradă.

Vreau să le transmit celor de la PDL că autostrada Sebeș-Turda, o investiție de 1 miliard de euro, care înseamnă scoaterea din izolare economică și locuri de muncă pentru Alba Iulia, Teiuș, Aiud, Unirea și Ocna Mureș nu poate fi oprită de nimeni. Agitația PDL este cea mai bună dovadă că Mircea Hava nu dorește dezvoltarea economică a acestui județ, pentru a fi menținute doar privilegiile băieților destepți. Așa a condus timp de 20 de ani, controlând totul.

Îmi pare rău de cetățenii care se lăsa manipulați politic de consilierii PDL. Nu sacrificăm un județ pentru interesele politice ale consilierului Domuța sau ale domnului Hava. Vorbim de un traseu propus de proiectant, care poate fi bun sau rău. Om vedea. Peste tot în lume, o autostradă trece peste terenuri și bunuri ale oamenilor. Sunt costuri ale modernizării în întreaga lumea. Cei afectați vor fi despăgubiți în litera și spiritul legii. Iar legea nu se negociază”, spune vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman.

UPDATE: În urma comentariilor apărute la articolele având ca subiect nemulțumirile cetățenilor din Oarda, vicepreședintele CJ Florin Roman a mai făcut următoarele precizări:

Elit - Gustul Desăvârșit

”Proiectantul autostrăzii Sebeș-Turda este dispus să găsească cea mai buna soluție, astfel încât la Oarda de Sus, tranzitarea localității să se facă cu cât mai puțin disconfort pentru localnici. Numai că aceste soluții se găsesc prin dialog, nu prin manipulare sau dezinformare. Arhitectul șef al municipiului Alba Iulia a suprapus axul autostrăzii cu Plan Urbanistic General în avizare, și nu aprobat cum se spune. Din acest motiv, schița pe care a pus-o la dispoziția unor cetățeni, pe un traseu, încă nedefinitiv, generează dispute și manipluează oamenii, generând nemulțumire printre cei afectați. Ce nu spune doamna arhitect este că a continuat să elibereze autorizații de construcție în zona de impact, deși știa că autostrada se va face mai repede sau mai târziu. Și nu mai spune ceva doamna arhitect șef, că susține vechiul traseu al drumului expres, pentru care s-a și dat aviz favorabil, și care prevedea demolarea a 9 case în Oarda. Ori modificarea traseului tocmai asta își propune, să salveze de la demolare cât mai multe imobile. Și uite așa, la Oarda se repetă scenariul de acum 6 ani când unii cetățeni sunt manipulați sau dezinformați de consilieri locali direct interesați cum este dl Domuța. Autostrada merge înainte domnilor, iar dacă nu ați fost în stare să o faceți în guvernarea dvs. măcar nu mai puneți bețe în roate, mințind lumea”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Angajările la stat, SUSPENDATE de la 1 iulie: Guvernul are în plan scăderea cheltuielilor bugetare

Publicat

în

Angajările la stat, SUSPENDATE de la 1 iulie: Guvernul are în plan scăderea cheltuielilor bugetare

În sedința din seara zilei de luni, 23 mai, Coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR a decis să introducă o serie de măsuri „pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public”.

Această măsură face parte din noul pachet de măsuri sociale și economice „Sprijin pentru România”, lansat de Coaliția de guvernare.

1. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.

Elit - Gustul Desăvârșit

2. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.

3. Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

4. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Publicat

în

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Elevul fruntaș Flavius Taflan (clasa a IX-a) este fascinat de limbile străine pe care le studiază cu pasiune. Pentru a acumula cunoștințele și se perfecționa, învață constant, dedică timp și multă atenție studiului. Și-a testat cunoștințele la fazele județene ale olimpiadelor de limba franceză și limba engleză unde a reușit să obțină Premiul I, respectiv Premiul III.

Citește și: FOTO | Elev de excepție al Făgărașului, admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia

Calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a reprezentat pentru Flavius nu doar un succes școlar ci și o motivație de a continua să aprofundeze acestă disciplină. În colegiul militar Flavius a reușit, sub îndrumarea doamnei profesoare Carmen Roman, să își consolideze baza de cunoștințe de limba franceză, formată pe perioada gimnaziului și cu ambiție și dorința de a se autodepăși a reușit să obțină un punctaj foarte bun la faza națională a olimpiadei, punctaj care i-a adus mențiune.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: FOTO| Impresiile unui „boboc” după prima lună la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit să continui tradiția familiei”

„Acest premiu obținut la Olimpiada Națională de Limba Franceză este rezultatul muncii și perseverenței. Sub îndrumarea doamnei profesoare am înteles nevoia unei pregătiri riguroase pentru a obține o astfel de performanță și mi-am concentrat forțele asupra dobândirii abilităților necesare pentru a face față cu brio acestui concurs național. În fiecare zi, cu gândul la marea competiție, am muncit intens, fără să pierd din vedere obiectivul final. Au existat, într-adevăr, și momente mai dificile, în care m-am simțit nesigur pe mine, însă posibilitatea de a concura la nivel național m-a determinat să fiu mai ambițios ca niciodată și să dau totul pentru a reuși. În final am obținut o mențiune, care dovedește implicarea și seriozitatea mea în această olimpiadă, premiu de care sunt foarte mândru. Îmi propun să îmi perfecționez în continuare franceza pentru ca, anul viitor, să pot urca pe podium. Sunt recunoscător tuturor celor care m-au sprijinit în acest drum și care au avut încredere că voi reuși.

Felicitări, elev și dascăl, pentru obținerea acestui rezultat deosebit la nivel național!”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Publicat

în

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale miercuri, 25 mai, între orele 09.00-14.00, în localitatea Uioara de Sus din județul Alba.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Compania regretă disconfortul creat şi mulţumeşte clienţilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea acestor lucrări.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare