Ziarul Unirea

Florin Roman, deputat PNL: Extirpați “cancerul” economiei românești! Abrogați și apoi plecați!

PNL solicita imperativ majorității PSD-ALDE-UDMR sa abroge OUG 114/2018, un adevărat “cancer” al economiei românești, cu efecte devastatoare in domenii cheie precum financiar-bancar, energetic, telecom, telefonie mobila etc.
Toți cetățenii romani trebuie sa înțeleagă ca suprataxarea înseamnă și facturi mai mari pentru ei. Ca toate aceste măsuri se răsfrâng in factura pe care fiecare dintre noi o plătește lunar.
* In cazul ratelor la bănci, romanul de rând trebuie sa înțeleagă ca “taxa pe lăcomie” a guvernului PSDragnea înseamnă ca vor plăti mai mult nu doar la rata, ci și la comisioane și dobânzi. Practic, și după creșterea ROBOR, ratele romanilor vor exploda, in condițiile in care cursul leu/euro a ajuns la un maxim istoric. “Taxa pe lăcomie” a guvernului PSDragnea lovește in special, in bancile cu capital romanesc, deși condamnatul penal, Liviu Dragnea susține ca se lupta cu multinaționalele.
* Suprataxarea domeniului energetic înseamnă scumpiri ale facturilor la curent și gaze, in condițiile in care anul trecut prețul final la consumator a crescut in guvernarea PSD cu 34% la curent și 24% la gaze. Ordonanța 114 produce creșteri ale facturii la cablu, internet, dar și la telefonia mobila.
* In domeniul bugetar, ordonanța PSD produce o serie de inechități între categorii profesionale, “ingheata” toate plățile de ore suplimentare, care nu mai sunt plătite. Sunt amânate plățile restante pentru zeci de mii de romani care au dat in judecată statul roman pentru restituirea taxei auto. Sunt amânate și plățile câștigate in instanța de către profesori.
* In domeniul administrației publice locale, primăriile care nu au indexat taxele și impozitele locale cu rata inflației sunt obligate de guvernul PSDragnea sa le majoreze cu pana la…400%!
* Poate cea mai grea lovitura este aplicată pensionarilor, care in mare parte au votat PSD. Majorarea punctului de pensie este din nou “înghețat” și amânat, de la 1 ianuarie la 1 septembrie. Practic, guvernul PSDragnea taie circa 90 de lei din pensia fiecărui pensionar, sau ii fura aproape o pensie in acest an, din drepturile legale, nu din pomana. Afectați sunt și cei din grupele I și II, care deși ar fi trebuit sa primească pensiile recalculate încă de la 1 octombrie 2018, nici pana astăzi, nu a fost pusă in plata nici o pensie.
* PSDragnea a refuzat și adoptarea unei ordonanțe de urgentă pentru punerea in plata a alocatiilor majorate de PNL, pentru copii. Cu toate acestea, PSDragnea a găsit banii necesari pentru a aloca 46 de milioane
de euro, bani pentru PSD.
PNL solicita imperativ majorității PSD-ALDE-UDMR sa retragă aceasta ordonanța nociva pentru romani. Altfel, PSDragnea împinge România spre recesiune economică!

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Cosmina Mariș CANDIDEAZĂ pentru postul de subprefect al județului Alba: „De aproape 15 ani, lucrez într-o lume a bărbaților”

Sunt Cosmina Mariș. Sunt femeie, sunt mamă și sunt un om nou în politică. De astăzi, sunt și vocea puternică,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

vitan.sandu 7 martie 2019 at 14:11

Nu prea este asa cum spui, dle deputat. Iata un calcul care da dreptate celor care au elaborat ordonanta incriminata:
– 10000 euro imprumut pe 2 ani in Belgia, dobanda 300 de euro
– idem la ING in Romania, dobanda 1050 euro
– idem la BT Romania, dobanda 2780 euro
– idem cec Romania, dobanda 613 – 48 comision. Asa ca ar fi mai indicat sa faci calcule si numai apoi sa dat cu piatra (sau cu batul in balta!)

Comentariile sunt oprite