Rămâi conectat

Actualitate

Florin Cîțu: „Voi propune ca în administraţia publică locală şi centrală anumite funcţii de conducere să fie pe mandat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Florin Cîțu, premierul României, a anunțat joi seara faptul că în cadrul ședinței de coaliție, de luni, va propune liderilor partidelor de guvernare o primă măsură pentru reforma administrației publice, mai exact ca funcțiile de conducere, la nivel local și central, sa fie pe mandate de maxim 6 luni și să existe o evaluare la 3 ani.

„Voi propune luni în coaliţie ca în administraţia publică locală şi centrală anumite funcţii de conducere, cum ar fi cea de director general, de secretar general, de secretar general adjunct, să fie pe mandat.

Mandat de maxim 6 ani, la 3 ani cu reînnoirea mandatului, cu evaluare, exact cum se întâmplă în toate ţările dezvoltate în administraţia publică, mandat după care vei avea reevaluarea.

Vă dau un exemplu: dacă eşti secretar general într-un minister, legat de ministru mandatul, când vine un nou ministru trebuie să fii reconfirmat. Trebuie să începem să avem o administraţie publică responsabilă”, a precizat Florin Cîţu, într-o emisiune la Digi 24.

El a adăugat că în aceste funcţii va propune să se facă şi „o rotaţie”.

„După două mandate trebuie să te muţi în alt departament. Lucrurile trebuie să se mişte în această direcţie, trebuie să avem un aparat de funcţionari publici performanţi, care să fie evaluaţi transparent şi remuneraţi în funcţie de performanţă. Astea sunt lucrurile pe care vreau să le implementăm”, a subliniat prim-ministrul Florin Cîţu.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea