Rămâi conectat

Curier Județean

Floriile 2021. Pe ce dată este Duminica Floriilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Floriile 2021. Când sunt Floriile 2021. Când pică Duminica Floriilor în anul 2021. Creștinii sărbătoresc Paștele ortodox 2021 la data de 2 mai

Floriile sau Duminica Stâlpilor este cea mai importantă sărbătoare care vestește Paștele 2021. Aceasta marchează intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim și, totodată, în această zi se sărbătoresc și cei cu nume de flori. Când pică Floriile anul acesta.

Citește și: Cum va fi vremea de Florii și de Paștele ortodox 2021

Florii 2021. Când pică, anul acesta, Duminica Floriilor

De menționat este faptul că, Floriile depind mereu de data la care pică Paștele. Potrivit calendarului ortodox, creștinii sărbătoresc Paștele în acest an la data de 2 mai, așadar Floriile 2021 vor pica cu o săptămână înainte, adică pe 25 aprilie.

Duminica Floriilor sau Duminica Stâlpilor este una dintre sărbătorile importante a anului bisericesc și marchează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim călare pe un asin, întâmpinat cu ramuri de finic sau palmier. De asemenea, aceasta a fost și prima dată când Mântuitorul a acceptat să fie aclamat ca împărat, oamenii strigând :„Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine în numele Domnului!”, scrie wikipedia.org

Citește și: Mesaje de Florii. Felicitări de Florii. Urări de Florii care pot fi transmise prin SMS de Florii

Obiceiuri de Florii

În ziua de Florii, creștinii ortodocși merg cu ramuri de salcie la biserică pentru a-L întâmpina pe Domnul Iisus Hristos. Crenguțele sunt sfințite și mai apoi oamenii le pun la icoane, ca să-i păzească de rele pe cei din casă, și la pomi pentru a fi mai roditori. De asemenea, părinții ăși ating copii cu ele ca aceștia să crească sănătoși și înțelepți. Se spune că ramurile de salcie ajută la vindecarea bolilor și sunt păstrate până la sărbătoarea de anul viitor.

Citește și: Mesaje de Paște. Urări de Paște. Felicitări de Paște care pot fi transmise prin SMS de Sfintele Paști

Totodată, potrivit tradiției de Florii, este bine ca în această zi de sărbătoare să se aerisească hainele, să se reînnoiască obiectele din casă, iar fetele gata de măritiș să își scoată zestrea afară în soare, pentru a-și atrage ursitul. De asemenea, în Duminica Floriilor creștinii pot consuma pește, deoarece Biserica Ortodoxă dă dezlegarea la pește din Postul Paștelui.

Florii 2021. Ce nume se sărbătoresc de Florii

De Florii, printre persoanele cu nume de flori care își sărbătoresc onomastica sunt: Anemona, Brândușa, Camelia, Codrin, Codrina, Codruţ, Codruţa, Crăiţa, Crenguţa, Crina, Crinu, Crinuţa, Crizantema, Dalia, Delia, Floarea, Flora, Florenţa, Florentin, Florentina, Florica, Florin, Florina, Garofiţa, Gentiana, Gherghina, Iasmin, Iasmina, Iris, Lăcrimioara, Laur, Laura, Laurenţiu, Laurian, Lauriana, Malina, Margareta, Micșunica, Mugurel, Narcis, Narcisa, Panseluţa, Romaniţa, Roza Rozalia, Trandafira, Violeta, Viorel, Viorela, Viorica, Zambila, Zambilica.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu” Începând din 18 martie, nouă elevi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani și „Petru Rareș” Fălticeni, s-au alăturat pentru primul stagiu de practică la Inspectoratul Județean „Avram Iancu.” În perioada 18 martie – 26 aprilie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea