Rămâi conectat

Economie

Florea Grup va executa consolidarea unui sector de drum, pe DJ 107K – contract de 2 milioane de euro

Publicat

în

Consiliul Județean Alba a atribuit contractul pentru lucrările de consolidare a unei porțiuni de 17,7 km pe DJ 107K: Galda de Jos (DJ 107H) – Mesentea – Benic – Întregalde – Mogoș (DJ 107I) cu o valoare estimată la 14,5 milioane de lei. Câștigătorul licitației este Florea Grup care a depus oferta cea mai bună dintre cei 7 participanți, respectiv pun preț de execuție de 9,4 milioane de lei (aproximativ 2 milioane de euro).

Potrivit memoriului tehnic, drumul este clasificat ca asfaltat pe primii 17,7 km (între pozitiile kilometrice 0+000 şi 17+700), şi ca drum pietruit între km 17+700 – 37+500.

Tronsonul de drum care va fi consolidat este pozitionat cu circa 300 m înainte de intrarea în localitatea Poiana Galdei, până la km 17+700. Drumul pe acest sector este de clasa tehnica IV, fiind un drum asfaltat, însă cu durata de viată depășită și într-o stare avansată de degradare din cauza creșterii traficului din zonă, a proastei exploatări, a lipsei întreținerii curente şi a calamităților naturale din ultimul timp, ceea ce face ca circulația să se desfășoare cu dificultate, nefiind asigurate condițiile minime de siguranță şi confort.

Electrica Furnizare Discount

”Drumul traverseaza zone importante din punct de vedere economic şi turistic, modernizarea acestuia având drept scop dezvoltarea unor dotări turistice complexe şi încurajarea construirii unor case de vacanță”, spun cei care au întocmit proiectul.

Drumul județean este amenajat pe malurile pârâului Galda (în cea mai mare parte pe malul drept, însă şi pe malul stang). Există 5 poduri și 8 podețe. Acostamentele nu sunt amenajate şi sunt acoperite în cea mai mare parte de vegetație, din această cauză apărând rupturi de margine ale părții carosabile. Deși drumul este asfaltat, îmbrăcămintea este deteriorată, fapt care a condus la apariția numeroaselor gropi, degradarea medie a sistemului rutier fiind apreciată la 25%.

”Referitor la starea tehnică a suprafeţei carosabile remarcăm gradul avansat de uzură şi

degradare manifestat prin extrem de multe gropi şi chiar porţiuni mai mari unde asfaltul lipseşte complet, făcînd circulaţia extrem de dificilă. În mai multe zone râul a erodat malul afectând drumul care pe lungimi de 10-255 m necesită consolidări, cu refacerea întregului sistem rutier pe lățimi de 1,50 – 2,00 m”, se mai arată în memoriul tehnic.

Potrivit proiectanților, în vederea aducerii drumului la o stare normală de exploatare, care să asigure siguranța şi confortul circulației trebuie să se efectueze lucrări de reparare a părții carosabile prin frezare și plombare; să se realizeze o îmbrăcăminte asfaltică în două straturi; reparații ale zidurilor din beton și piatră brută; montare sau înlocuire de parapeți (în zonele în care aceștia sunt degradați); semnalizare și marcare rutiera corespunzătoare, atât în perioada executării lucrărilor, cât și după darea în exploatare etc.

Durata de execuție este de 10 luni incepand de la data atribuirii contractului.

Publicitate

Economie

Căldura „arde” economia : ANSVSA suspendă temporar transporturile de animale, de lungă durată, pe perioada caniculei

Publicat

în

Căldura „arde” economia : ANSVSA suspendă temporar transporturile de animale, de lungă durată, pe perioada caniculei

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor suspendă temporar transporturile de animale de lungă durată pe perioada caniculei, a informat autoritatea precizând că sistemele de ventilaţie nu sunt capabile să susţină temperatura sub 30 de grade Celsius.

Având în vedere faptul că pentru săptămâna în curs şi săptămâna viitoare, în ţara noastră sunt prognozate temperaturi foarte ridicate, maximele urmând să depăşească chiar şi 40° C, conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus suspendarea temporară a transporturilor de animale de lungă durată, efectuate cu mijloace de transport care nu sunt echipate cu sistem de răcire a aerului.

Citește și : VIDEO| Se CIRCULĂ prin TOT nodul rutier Sebeș, conexiunea dintre autostrada A10 Sebeș-Turda și A1

Această măsură a fost dispusă întrucât, în cazul în care temperaturile exterioare preconizate pe ruta planificată depăşesc 30°C, sistemul de ventilaţie nu este capabil să menţină temperaturile din mijloacele de transport în intervalul 5 – 30°C, cu o marjă de +/- 5°C, prevăzut de dispoziţiile Regulamentului (CE) nr. 1/2005. ANSVSA a transmis instrucţiuni tehnice în teritoriu pentru medicii veterinari oficiali, aplicabile transportului rutier de lungă şi scurtă durată şi transportului efectuat pe cale maritimă.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, în perioadele cu temperaturi ridicate, se creşte suprafaţa alocată pe cap de animal, atât în cazul transportului rutier de lungă durată, cât şi în situaţia transporturilor efectuate pe cale maritimă.

Călătoriile rutiere de scurtă durată sunt permise doar atunci când acestea se desfăşoară în cursul nopţii sau în primele ore ale dimineţii, cu creşterea spaţiului alocat pe cap de animal şi cu limitarea cât mai mult posibil a duratei călătoriei.

În cazul exportului de animale către ţări terţe, indiferent de tipul mijlocului de transport utilizat, sunt aplicabile dispoziţiile Legii nr. 150/2020.

Transporturile de animale efectuate pe distanţe lungi se vor relua atunci când temperaturile exterioare de-a lungul întregii rute a călătoriei planificate vor scădea sub 30°C.

Citește mai mult

Economie

Anunț de presă pentru finalizarea proiectului „Dezvoltarea unei noi activități și angajarea de personal în cadrul SC REZOLVAREA SRL”

Publicat

în

Anunț de presă

S.C. REZOLVAREA S.R.L. cu sediul în Municipiul Carei, Str. Doina, nr. 5, județul Satu – Mare, CUI 34835774, J30/521/2015, a implementat proiectul cu titlul: „Dezvoltarea unei noi activități și angajarea de personal în cadrul SC REZOLVAREA SRL, cod SMIS 131489, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare nr. 5966/15.09.2020 încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului a fost de 1.377.711,66 lei, din care asistenţa financiară  nerambursabilă este de 870.658,54 lei, din care 740.059,76 lei din FEDR și 130.598,78 lei din Bugetul Național.

Proiectul s-a implementat la punctul de lucru al societății în Regiunea Centru, judeţul Alba, Municipiul Aiud, Str. Viilor, FN, începând cu data de 01.06.2019 si pana la  31.07.2021, prin REGIO – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

Obiectivul general al proiectului DEZVOLTAREA UNEI NOI ACTIVITĂȚI ȘI ANGAJAREA DE PERSONAL ÎN CADRUL SC REZOLVAREA SRL a fost consolidarea poziției pe piața locală și regională a societății, în prestarea lucrărilor de pregătire a terenului pentru diverse obiective de investiții în infrastructura de bază.

Proiectul răspunde Priorității de investiții 2.1. prin:

–  Dezvoltarea societății Rezolvarea SRL prin generarea de venituri dintr-o activitate nouă.

– Diversificarea activității societății prin achiziția de echipamente noi care vor servi fluxului operațional de prestare a lucrărilor de pregătire a terenului.

– Creșterea activității societății, ca urmare a investițiilor prevăzute prin proiect, fapt ce determină creșterea cifrei de afaceri și creșterea personalului angajat.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

Publicitate
  1. Dezvoltarea unei noi activități în cadrul societății, prin achiziționarea a 9 echipamente noi pentru prestarea lucrărilor de pregătire a terenului.
  2. Creșterea numărului mediu de salariați ai societății prin crearea a 5 locuri de muncă, din care 1 pentru persoană din categorii defavorizate.

Impactul investiției la nivelul localității/regiunii: Dezvoltarea activității proprii a societății prin introducerea de servicii noi care vor genera un flux operațional nou și venituri suplimentare pentru societate.

Rezultate realizate: achiziția a 9 echipamente noi și crearea a 5 locuri noi de muncă

Date de contact: Pentru detalii suplimentare vă stăm la dispoziție la sediul social al firmei sau la tel. 0749537372, e-mail [email protected], persoana de contact Săntăuan Vasile.

Citește mai mult

Economie

RABLA Clasic şi RABLA Plus : Bugetele destinate persoanelor fizice au fost suplimentate. Ce bonificații pot fi obținute

Publicat

în

RABLA Clasic şi RABLA Plus : Bugetele destinate persoanelor fizice au fost suplimentate. Ce bonificații pot fi obținute

Administraţia Fondului pentru Mediu a decis suplimentarea cu 20 milioane de lei bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Rabla Plus şi cu 5 milioane de lei bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Rabla Clasic, conform unui comunicat recent de pe site-ul AFM, potrivit Mediafax.

Această suplimentare a venit ca urmare a faptului că bugetele alocate persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Clasic şi Rabla Plus au fost epuizate, conform ZF.

Bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 milioane de lei, a fost rezervat integral la aproximativ 2 luni de la lansarea programului, demonstrând interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, lansate anul acesta pe 26 aprilie 2021, s-au bucurat de un interes neaşteptat, confirmat de epuizarea într-un timp foarte scurt a bugetelor alocate persoanelor fizice, chiar dacă acestea au fost mai mari decât în anii precedenţi. Astfel, cele 375 de milioane de lei, bugetul alocat Programului Rabla Clasic, respectiv cele 260 de milioane de lei, bugetul alocat Programului Rabla Plus, pe care le-au avut la dispoziţie persoanele fizice, au fost utilizate integral.

Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să achiziţioneze autovehicule noi, mai puţin poluante, Administraţia Fondului pentru Mediu va suplimenta valorile destinate înscrierilor persoanelor fizice şi bugetele totale, după cum urmează:

Programul Rabla Clasic pune la dispoziţie suma de 5 milioane de lei pentru noi înscrieri, începând din 26 iulie 2021, desfăşurând în paralel demersuri pentru suplimentarea bugetului total al programului cu suma de 200 de milioane de lei, care va putea fi utilizată la începutul lunii septembrie 2021.

Bugetul alocat persoanelor fizice se suplimentează cu 20 de milioane de lei, începând cu 26 iulie 2021

Pentru Programul Rabla Plus, bugetul alocat persoanelor fizice se suplimentează cu 20 de milioane de lei, începând cu 26 iulie 2021. De asemenea, bugetul total al programului va fi majorat cu 200 de milioane de lei în data de 21 august 2021.

Persoanele care casează o maşină mai veche de 8 ani beneficiază în cadrul Programului Rabla Clasic de o primă de 7.500 lei la achiziţionarea unei maşini noi. La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.500 de lei, dacă emisiile generate de noul autovehicul sunt reduse, iar în cazul în care motorul este unul hibrid, se adaugă un ecobonus în valoare de 3.000 de lei.

Toate aceste bonificaţii se pot cumula, astfel că prin Programul Rabla Clasic, reducerea maximă poate ajunge la 12.000 de lei.

În cadrul Programului Rabla Plus, la achiziţionarea un autoturism 100% electric, beneficiarul primeşte un ecotichet de 45.000 de lei (~10.000 euro), la care se poate adăuga şi prima de casare, în valoare de 7.500 lei pentru casarea maşinii mai vechi de 8 ani. Dacă beneficiarul predă spre casare un autovehicul uzat şi achiziţionează un autovehicul electric hibrid plug-in, acesta poate primi maximum 27.500 lei.

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare