Fișa biografică a lui Florian Medrea, comandantul gărzii care a asigurat paza orașului la 1 Decembrie 1918, expusă la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

garda-nationala-de-la-alba-iulia01Marți, 29 noiembrie 2016, ora 11.00 la Muzeul Național al Unirii va fi vernisat exponatul lunii decembrie, Fișa biografică a lui Florian Medrea. Exponatul propus consta în fișa biografică a căpitanului Florian Medrea, datând din anul 1934, și totodată cea mai semnificativă piesă din colecțiile muzeului albaiulian care amintește de personalitatea lui.

Bineînțeles că tematica lunii decembrie este ocazionată de apropierea zilei naționale, dar și de proiectul recent lansat al Muzeului National al Unirii, Ținutele Istoriei V. Garda Națională de la Alba Iulia.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Căpitan la vremea respectivă și veteran de război, Florian Medrea a fost comandantul Gărzii Naționale, formațiunea militară ce a păzit orașul Alba Iulia și a asigurat buna desfășurare a lucrărilor Marii Adunări Naționale în ziua de 1 decembrie 1918.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Evenimentul  este organizat de Consiliul Județean Alba, Direcția Județeană pentru Cultură Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Coa 28 noiembrie 2016 at 16:27

Căpitan!Nu super general pensionat la 45 de ani!Alte vremuri.

Comentariile sunt oprite