Rămâi conectat

Curier Județean

Firma Polaris M Holding își schimbă sediul din municipiul Alba Iulia: Unde este noua locație

Publicat

în

Firma Polaris M Holding SRL anunță că își va muta sediul din Alba Iulia, de pe strada Tudor Vladimirescu nr. 50A, pe strada Horea nr. 38

„Societatea de salubritate POLARIS M HOLDING anunță toți clienții, colaboratorii și partenerii comerciali că începând de azi, 23.11.2020, se va muta la noul sediu situat în municipiul Alba Iulia, strada Horea nr. 38, vizavi de Hotel Cetate.

Vă așteptăm cu drag!”, se arată în comunicatul companiei.

Electrica Furnizare Discount
Publicitate

Curier Județean

VIDEO| Ninge ca în povești la Benic, în județul Alba. În ajunul Zilei Naționale a României fulgii vestesc sărbătoarea

Publicat

în

VIDEO| Ninge ca în povești la Benic, în județul Alba. În ajunul Zilei Naționale a României fulgii vestesc sărbătoarea

În Benic, județul Alba, a început să ningă ca în povești, iar fulgii de nea vestesc sărbătoarea cea mare : Ziua Națională a României. Cu ocazia zilei de 1 Decembrie români din toate colțurile țării, dar și din afara ei, se vor aduna în județul Alba pentru a celebra marea unire de la 1 Decembrie 1918.

Imaginile de poveste au fost surprinse la o pensiune agroturistică, din Benic, județul Alba ce se situează la 25 de km de orașul Alba Iulia, cealaltă capitală a României. Fulgii de nea vestesc sărbătoarea mult așteptată de români, Ziua Națională a României, dar totodată sărbătorile de iarnă pe care toți le așteptăm cu nerăbdare.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Albaiulianul Mihnea Costachi, învingător în Cupa Castanelor, un puternic open de şah rapid desfăşurat la Baia Mare

Publicat

în

Albaiulianul Mihnea Costachi, învingător în Cupa Castanelor, un puternic open de şah rapid desfăşurat la Baia Mare

Mihnea Costachi continuă să îmbine foarte bine activitatea şcolară cu cea şahistă. După ce sâmbătă Mihnea a susţinut cu succes un examen ca masterand al Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti, duminică tânărul maestru internaţional albaiulian a luat startul într-un puternic open de şah rapid desfăşurat la Baia Mare. Printre adversarii săi s-au numărat şi o parte dintre participanţii Openului Internaţional al României încheiat sâmbătă la Alba Iulia, turneu la care Mihnea Costachi a absentat în proba principală de şah clasic tocmai datorită suprapunerii cu activitatea şcolară.

La capătul celor 9 runde desfăşurate pe parcursul a două zile, Mihnea Costachi (CSM Unirea Alba Iulia) s-a impus clar în Cupa Castanelor cu 7,5 puncte din 9 partide, fiind urmat în clasament de George Stoleriu (Politehnica Iaşi) cu 7 puncte, Samuel Ghimpu (ACS Smart Galaţi), Alexandru Manea (CSM Baia Mare) şi Sebastian Coroian (LPS Satu Mare) 6,5 puncte, Marius Manolache (Medicina Timişoara), Vajda Albert (Oltenia Craiova) şi Filip Magold (Vados Arad) 6 puncte. De notat că Ghimpu, Stoleriu şi Manea ocupaseră la Alba Iulia locurile 1, 2, respectiv 4, fiind trei dintre jucătorii care au fost în prim-planul Openului Internaţional al României. Turneul a avut un fond de premiere de 9000 lei, primul loc ocupat de Mihnea Costachi fiind recompensat cu 2000 lei.

Următorul turneu pentru Mihnea Costachi va fi în perioada 10-12 decembrie la Poiana Braşov, acolo unde sportivul legitimat la CSM Unirea Alba Iulia va participa la cele trei probe ale Campionatului Naţional de şah rapid, blitz şi dezlegări, alături de fostul său antrenor Marius Ceteraş, care va reveni în competiţii după o pauză de aproape 4 ani.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Centru Cultural Multifuncțional la Zlatna: Licitația pentru proiectare, verificare și asistență tehnică, lansată în SEAP

Publicat

în

Centru Cultural Multifuncțional la Zlatna: Licitația pentru proiectare, verificare și asistență tehnică, lansată în SEAP

Primăria orașului Zlatna a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de proiectare, verificare tehnică, asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul ”Îmbunătățirea calității vieții în orașul Zlatna”, Componenta A ”Centrul Cultural Multifuncțional, oraș Zlatna, jud. Alba”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 225.000 lei, fără TVA.

Amplasamentul proiectului se află în centrul orașului Zlatna, pe strada Valea Morilor, nr. 5, lângă Casa de Cultură a orașului Zlatna, clădire reabilitată recent și readusă la viață într-un circuit cultural. În prezent, pe terenul cu suprafața de 1.061 mp, se află două rânduri de stâlpi din beton armat care se presupune că au fost realizați pe conceptul structural al halelor industriale construite în jurul anilor 70, această structură este propusă spre demolare deoarece se află în stare de degradare și nu aduc nici un beneficiu pentru implementarea obiectivului propus, în plus deranjează în executarea demisolului cu destinație de parcare. Pe teren există amplasată o construcție cu destinația de punctul de transformare electrică. Această are regim de înălțime parter și suprafața construită de 25,29 mp.

Electrica Furnizare Discount

Terenul propus pentru realizarea investiției dispune de rețele de utilități care se vor utiliza pentru branșamentele și racordurile propuse prin proiect.

Primăria este interesată de realizarea unui – Centru cultural multifuncțional, cu o suprafață construită de 773,28 mp, și un regim de înălțime, demisol, parter, etaj I, etaj ÎI, La demisol amenajarea unei parcări subterane cu un număr de 10 de locuri de parcare, la parter – Sala de evenimente cu un nr. de 196 de locuri, foier, fosă orchestra, scenă, grupuri sociale, la etaj I – Balcon cu 128 locuri, foier, camera artiști, grupuri sociale; la etaj ÎI Camera artiști, spațiu tehnic, magazii, grupuri sociale.

Pentru realizarea obiectivului de investiții este necesară ocuparea unei suprafețe totale de teren de 773,28 mp.

Pe teren există amplasată o construcție cu destinația de punctul de transformare electrică. Această are regim de înălțime parter și suprafața construită de 25,29 mp. Terenul propus pentru realizarea investiției dispune de rețele de utilități care se vor utiliza pentru branșamentele și racordurile propuse prin proiect.

În vecinătate există o clădire cu funcțiune culturală Construită în jurul anului 1760, clădirea a avut în decursul timpului mai multe destinații și proprietari, iar la sfârșitul anilor 70 a devenit sediul Casei de Cultură a orașului Zlatna, precum și al Bibliotecii Orășenești. Clădirea a fost reabilitată în ultimii 2 ani iar propunerea vine într-o completare arhitecturală în spiritul stilului neoclasic.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare