Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Final încins al turului în Liga a IV-a *Etapa viitoare, una a derby-urilor între primele 4 clasate, Mureşul Vinţu – Performanţa Ighiu şi Şurianu Sebeş – Euro Şpring!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Surianu Sebes-Muresul Vintu de Jos36Lupta pentru şefia Ligii a IV-a a căpătat noi conotaţii, după primul eşec înregistrat de liderul Mureşul Vinţu de Jos, în confruntarea de la Şpring, 0-3 cu Euro, echipă rămasă astfel unica neînvinsă la finele etapei a 13-a. Penultima rundă a turului propune două întâlniri-cheie, confruntându-se primele 4 clasate în ierarhie: Mureşul Vinţu (locul întâi) – Performanţa Ighiu (locul secund) şi Şurianu Sebeş (poziţia a treia) – Euro Şpring (locul patru). Momentan, prima clasată, echipa pregătită de Mihai Manea este favorită în a deveni campioană de toamnă, în condiţiile în care are un avans de 5 puncte faţă de gruparea antrenată de Adorian Himcinschi şi 7 „lungimi” raportat la Şurianu Sebeş şi Euro Şpring, aflate la egalitate de puncte şi despărţite de golaveraj. Sâmbătă, 22 noiembrie, de la ora 14.30, în acelaşi timp, sunt dispute de 6 puncte, care vor conta enorm în stabilirea configuraţiei sezonului de toamnă.

*Program dificil pentru Performanţa şi Şurianu

Dacă în ultima rundă din acest an, Mureşul Vinţu de Jos (deplasare la Dalia Sport) şi Euro Şpring (acasă cu Olimpia Aiud) au, teoretic, confruntări mai facile, în schimb Performanţa şi Şurianu Sebeş se vor duela „face to face” în etapa 15-a, la Ighiu. Revenind la etapa din week-end, gruparea din „Arini” speră să-şi continue seria invincibilă ce cuprinde 8 întâlniri (7 victorii şi o remiză, la Miceşti), Şurianu recuperând spectaculos după un start ratat al stagiunii, elevii lui Doru Oancea poziţionându-se acum, în premieră, pe podium. De partea cealaltă, Euro Şpring are şansa să repete, după doi ani, performanţa realizată de CSO Cugir, echipă imbatabilă în prima jumătate a sezonului 2012-2013, invincibilitate păstrată, în cele din urmă, până la finele campionatului.

*S-a „rupt” clasamentul

Pe de altă parte însă, dacă ne raportăm la partea inferioară a clasamentului, se distinge o ruptură în zona neutră, distanţa între locul 8 (FC Miceşti) şi locul 9 (Rapid Teiuş) fiind de 6 puncte. În subsol se remarcă revirimentul echipei CS Ocna Mureş, ce a strâns 10 puncte în ultimele 4 meciuri, dar şi faptul că „lanterna roşie” CSO Cugir este departe de pretenţiile celui de-al 4-lea eşalon, fiind singura care nu a reuşit să simtă gustul victoriei, având numai un singur punct.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea