Rămâi conectat

Actualitate

Fii suporter adevărat! Alege să fi fair play! – Campanie împotriva violenţelor la manifestările sportive

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

“Fii suporter adevărat! Alege să fi fair play!” este noul proiect informativ al Jandarmeriei Alba. Demersul vizează spectatorii competiţiilor sportive şi se derulează în parteneriat cu Primăria Oraşului Cugir şi Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba, în perioada 17 martie – 30 iunie 2014.

Potrivit ofiţerului de Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu publicul, maior  Jurcoveţ Cosmin, “violenţele la manifestările sportive continuă să se afle în atenţia Jandarmeriei Alba. Dovadă stau şi numeroasele campanii informativ-preventive derulate de instituţie, pe timpul cărora s-a urmărit conştientizarea şi sensibilizarea populaţiei cu privire la nocivitatea acestui fenomen. Periodic, Jandarmeria Alba a întreprins demersuri pentru educarea populaţiei în spiritul respectării legilor şi normelor de convieţuire socială şi a scos în evidenţă consecinţele legale suportate de cei care, spre exemplu, au fost violenţi pe stadioane, au încercat să intre în incintă în stare de ebrietate sau fără bilet sau au deteriorat bunuri. Acest fapt, coroborat cu profesionalismul dovedit pe timpul pregătirii şi executării misiunilor de asigurare a ordinii publice pe timpul jocurilor sportive, au făcut ca pe stadioanele sau în sălile sportive din judeţul Alba să se respecte întocmai prevederile legale şi să fie evitate manifestările de violenţă. Drept urmare, spectatorul din judeţul Alba are un sentiment de siguranţă, ştie că nu i se poate întâmpla nimic rău şi ştie că poate asista la orice joc sportiv, chiar dacă face parte din dintr-un segment al populaţiei considerat a fi vulnerabil: copii, femei, vârstnici. De remarcat că, la această dată, nicio persoană din Alba nu este interzisă pe stadioane, ca măsură complementară stabilită de agentul constatator sau ca  măsură de siguranţă dispusă de instanţa de judecată sau de procuror, în condiţiile Legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport.

Cel mai nou demers informativ – preventiv al Jandarmeriei Alba se derulează în oraşul Cugir şi acestuia i s-au alăturat în calitate de parteneri Primăria Oraşului Cugir şi Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba. Grupul ţintă principal al campaniei este constituit din toţi spectatorii  jocurilor sportive. Totodată, ca grup ţintă secundar figurează elevii şi personalul didactic din două  unităţi şcolare din oraşul Cugir: COLEGIUL NAŢIONAL DAVID PRODAN şi COLEGIUL TEHNIC I.D. LĂZĂRESCU. Obiectivul campaniei este informarea grupului ţintă cu privire la rolul şi importanţa Jandarmeriei Alba în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive precum şi cu privire la prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea si combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive. Dintre activităţile care se vor derula pe timpul campaniei, amintim: editarea, tipărirea şi distribuirea unor pliante cu mesajul campaniei, promovarea mesajului campaniei prin participarea partenerilor la realizarea unor emisiuni preventiv – educative şi  organizarea unor activităţi informativ – preventiv şi a unor manifestări sportive cu participarea colegiilor din Oraşul Cugir.”

Apreciem ca fiind benefică orice colaborare între instituţiile abilitate să ia măsuri care sporesc siguranţa şi ordinea publică. Avem convingerea că astfel de campanii îşi ating scopul şi duc la creşterea responsabilităţii în rândul tinerilor şi, implicit, la sporirea siguranţei pe stadioane. Copiii noştri au nevoie de atenţia noastră, au nevoie să fie îndrumaţi spre o optimă înţelegere a diferenţei dintre ce e bine şi ce e rău. Salutăm pe această cale demersul iniţiat de Jandarmeria Alba, cu atât mai mult cu cât intră în obligaţiile noastre să ne asigurăm că există un climat de siguranţă la competiţiile găzduite de baza sportivă de la CSO Cugir, care se află în proprietatea administraţiei locale”,  a transmis viceprimarul Oraşului Cugir, domnul Horia Rotche.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea