Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sănătatea și natură

Fetele cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani beneficiază gratuit de vaccin împotriva cancerului de col uterin

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicii de familie şi cadrele medicale ale Direcţiei de Sănătate Publică Alba stau la dispoziţie părinţilor care au fete cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani pentru a le explica care sunt riscurile dacă fetele nu vor fi vaccinate împotriva cancerului de col uterin. La această vârstă, fetele beneficiază gratuit de vaccin dacă fac o cerere la medicul de familie, iar acesta o înregistrează la DSP Alba.

„Părinţii care nu îşi duc fetele la medicul de familie, pentru a face vaccinul împotriva cancerului de col uterin îşi asumă o mare responsabilitate. Informaţiile din surse neautorizate pot afecta viitorul copilului. Dacă vom fi invitaţi, suntem dispuşi să participăm la şedinţele cu părinţii din şcoli, pentru a vorbi despre acest subiect”, a declarat directorul DSP Alba, Horea Timiş.

Surse DSP Alba afirmă faptul că persoanele care pot beneficia gratuit de vaccin îl refuză, iar anii trecuţi, multe doze au expirat.

Vaccinul HPV protejează împotriva a patru rădăcini de HPV: două care cauzează leziuni genitale şi două care provoacă aproape 70 la suta din cazurile de cancer de col uterin. Medicii de specialitate spun că peste jumătate din persoanele active sexual vor contacta acest virus la un moment dat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea