Rămâi conectat

Ştirea zilei

Festivalul Sărbătoarea Muzicii de la Alba Iulia a costat 142.600 de euro. Cel mai scump spectacol, 41.200 de euro

Dragoş Suciu

Publicat

în

Sărbătoarea Muzicii 2017, organizată în perioada 23-25 iunie la Alba Iulia, a avut un buget total de 142.600 de euro (651.700 de lei), iar pentru cel mai scump spectacol s-a plătit onorariul de 41.200 de euro, fără eventualele servicii de transport aerian sau hoteliere.

Primăria Alba Iulia nu a putut spune cât a costat, nominal, fiecare trupă/formație, din motive de confidențialitate, însă a dat, în baza legii privind liberul acces la informațiile de interes public, sumele plătite pentru cele șase spectacole, incluzând toate taxele interne și internaționale și transportul intern.

La Sărbătoarea Muzicii, pe scena din Piața Cetății, s-au organizat șase spectacole: ”Ciocârlia Reloaded” – 120 de minute, ”Căsuța cu povești muzicale” – 75 de minute, ”Tango în Cetate” – 75 de minute, ”Valsul Secolului” – 100 de minute, Recital al trupei ”Compact” – 60 de minute, recital Smokie – 75 de minute.

La solicitarea ziaruluiunirea.ro, primăria a transmis și sumele plătite pentru aceste spectacole, dar în ordine aleatorie: 188.167 de lei, 103.500 de lei, 85.370 de lei, 29.700 de lei, 20.137 de lei și 9.010 de lei.

Spectacolul „Ciocârlia Reloaded” a presupus: Trupa Amadeus / două viori, 1 cello, 1 keyboard, Oana Lianu, fluier, caval, nai, ocarină, voce / Ionel Drăghici, țambal / Marius Vernescu, pian, keyboard / Daniel Manasi, vioară / Jezebel, voce / Mircea Baniciu, voce, chitară semiacustică / Ovidiu Lipan Țăndărică, toacă, tobe, darbuca / Nicu Patoi, chitară electrică / Ioji Kappl, chitară bas.

„Căsuța cu povești muzicale”, a presupus opere pentru copii: Fata Babei și Fata Moșneagului, Motanul Încălțat, Peter Pan.

Spectacolul „Tago în cetate” a fost cu Analia Selis, Răzvan Suma, Mariano Castro, Omar Massa, Rafael Butar, iar  „Valsul secolului” cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat a Republicii Moldova și participarea extraordinară a compozitorului „Eugen Doga”

De asemenea, alte costuri au fost:

99,499 de lei – servicii de scenotehnică, sunet, lumini, ecrane LED, împrejmuire zonă de securitate și cort backstage VIP artiști

52.791 de lei – servicii de transport aerian

2.700 de lei – servicii de închiriere, transport, mentenanță, acordaj pian

6.000 de lei – servicii de închiriere sală de concerte, pentru repetiții

53.601 de lei – servicii hoteliere, de restaurant și catering.

Pe lângă finanțarea din bugetul local, evenimentul a fost susținut, în mică parte, și din sponsorizări. Bergenbir, pentru brandul Staropramen, a plătit 5.000 de euro, în vreme ce Tobimar Construct a plătit pentru publicitate la Domeniile Mar’tinutzi suma de 2.000 de euro. De asemenea, Borsec a sponsorizat evenimentul cu sticle de apă plată și minerală, iar Casa Auto Sebeș a pus la dispoziție un Mercedes C Classe pe durata evenimentului pentru transportul invitaților și al artiștilor.

Din închirierea domeniului public pentru derularea de activități comerciale, pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, s-au obținut 9.000 de lei.

Citește și Alba Fest 2017: Ce onorarii au primit artiștii care au urcat pe scenă. Cel mai scump concert, aproape 20.000 de euro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea