Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba Fest 2017: Ce onorarii au primit artiștii care au urcat pe scenă. Cel mai scump concert, aproape 20.000 de euro

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Fest 2017: Artiștii și band-urile lor care au concertat la Alba Iulia, de zilele orașului, au primit în total peste 74.000 de euro, cel mai ieftin concert fiind 311 euro, iar cel mai scump 19.450 euro, la care se adaugă cheltuieli privind cazarea, transportul și masa.

Organizatorii Alba Fest 2017, Primăria Alba Iulia, nu au putut oferi informații privind onorariul nominal al fiecărei trupe, deoarece acestea sunt confidențiale, având în vedere că artiștii le negociază în funcție de spectacol, minute pe scenă sau coregrafie, însă în baza legii privind liberul acces la informațiile de interes public, au transmis cu cât a fost plătită fiecare dintre cele 14 formații care au urcat pe scenă, fără să le fie precizate numele.

Astfel, primele trei onorarii au fost 88.696 de lei, 56.856 de lei și 45.485 de lei, bani cu care, cel mai probabil, au fost plătiți cei care au ținut capul de afiș al zilelor de vineri, sâmbătă și duminică: Delia, Smiley și Loredana. Este posibil ca cel mai mare onorariu să fi fost plătit pentru spectacolul Loredanei, organizat în ultima seară, după focul de artificii.

La Alba Fest au mai concertat Damian&Brothers, Dorian Popa, Irina Rimes, Ruby, Liviu Teodorescu, Lora, Ami, Cristina Bălan, The Motans, Randi și Deep Central. (ordinea este aleatorie)

Pentru aceste trupe, Primăria Alba Iulia a plătit, 34.114 de lei, 22.288 de lei, 22.288 de lei, 13.646 de lei, 13.646 de lei, 9.097 de lei, 8.642 de lei, 8.187 de lei, 7.278 de lei, 6.823 de lei și 1.420 de lei.

Concertele susținute de artiști au variat, conform contractului, între 35 și 70 de minute. Cel mai mult au cântat Loredana, Delia și Smiley, care au depășit minutele prevăzute.

Spre exemplu, Smiley, care a depășit cu mult timpii prevăzuți, 60 de minute, a declarat, presei, după concert, că el cântă cât se simte bine.

Cele mai mari pretenții organizatorice le-a avut Delia.

Citește și Alba Fest 2017. Ce pretenții are Delia pentru concertul de la Alba Iulia: Tunuri de căldură, 12 sticle de apă ”normală, nu reci”, cameră cu canapea și masă de machiaj

Festivalul a depăşit 65.000 de euro din sponsorizări și alte taxe. Taxele reprezintă mai ales cota de participare a celor care fac parte din zona de food şi care au plătit – 100 de lei/mp.

Pentru închirierea scenei, Primăria Alba Iulia a pus la dispoziție suma de 189.000 de lei cu TVA inclus, efectele speciale din cele trei zile au costat maximum 25.000 de lei, iar valoarea estimată pentru spectacolul de artificii a fost de 48.195 de lei cu TVA.

În fiecare dintre cele trei zile, Piața Cetății din Alba Iulia a fost plină, la spectacole asistând peste 10.000 de persoane pe seară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea