Rămâi conectat

Actualitate

Festivalul Internațional de Folclor de la Aiud: ingredientele unei ediții desfășurate la cel mai înalt nivel

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aiudul a descoperit ingredientele organizării unui Festival Internațional de Folclor de succes

După 3 zile de adevărată sărbătoare, Aiudul se poate mândri cu desfășurarea celei mai impresionante ediții a Festivalului Internațional de Folclor, singurul de acest gen din zona noastră desfășurat sub egida CIOFF. După nouă ediții organizate și desfășurate la cel mai înalt nivel, suntem pregătiți să împărtășim ingredientele de succes.

1. Ansamblul folcloric „Doina Aiudului” înființat în anul 2000 sub patronajul Primăriei Municipiului Aiud, a ajuns dacă nu cel mai bun, printre cele mai bine pregătite ansambluri din județul Alba. Înainte de a organiza un festival internațional de folclor, trebuie să te asiguri că folclorul și cultura sunt valorificate la tine acasă. Aiudul se poate mândri cu tineri deosebit de talentați care au înțeles importanța păstrării tradițiilor și a culturii prin dans popular.

2. Un element deosebit de important, fără de care orice festival ar păli, este existența unui public educat. Dragii noștri aiudeni au demonstrat încă odată că sunt iubitori de folclor și de cultură, că știu să aprecieze valorile românești și că știu să respecte și să se bucure de cultura altor țări participante. Mulțumim pentru că ați participat în număr atât de mare și că ați fost atât de generoși în aplauze. Chapeau!

3. Organizarea festivalului începe a doua zi după terminarea ediției anterioare. Echipa de organizare, îndrumată de domnul Nicolae Moldovan, ia legătura din timp cu ansamblurile folclorice pe care ni le dorim, asigurându-se că acestea îndeplinesc un standard ridicat pentru a apărea pe scena de la Aiud. Participanții care au nevoie de viză pentru a intra în România, intră în proceduri de durată și uneori nu trec de acestea.

Motiv pentru care trebuie să ai mereu planuri de rezervă. Dar așa cum am observat de fiecare dată, efortul echipei de organizare este răsplătit prin măiestria acestor dansatori veniți de pe meleaguri îndepărtate pentru a încânta aiudenii.

Reamintim faptul că organizatorii Festivalului Internațional de Folclor sunt Primăria și Consiliul Local Aiud, Primăria și Consiliul Local Ocna Mureș, Consiliul Județean Alba, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Festivalul este organizat sub egida CIOFF – Consiliul Internaţional al Organizatorilor de Festivaluri de Folclor, partener oficial al UNESCO.

Birou Comunicare și Relații Publice Primăria municipiului Aiud


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea