Rămâi conectat

Politică Administrație

Fermierii români, loviți dur de interdicțiile ANSVSA privind vânzarea animalelor către ţările membre UE

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Restricţiile de vânzare a animalelor ce pot fi afectate de boala limbii albastre au fost impuse în România de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în acord cu legislaţia europeană.

Astfel că, pe lângă interzicerea oraganizării târgurilor de animale, fermierii români nu mai pot vinde către ţările membre UE bovine, ovine şi caprine, decât pentru sacrificare imediată. Fermierii pot vinde totuși către țările UE carnea şi alte produse de la aceste animale. Fermierii românii pot exporta rumegătoare vii către state terţe, acolo unde nu au dispus altfel autorităţile din ţara respectivă, cum este cazul Iordaniei.

Secretarul Comisiei pentru Agricultură a Senatului, Tanczos Barna, susţine că restricţia la vânzarea bovinelor vii impusă de ANSVSA este „o lovitură foarte dură” la adresa fermierilor,

Secretarul Comisiei pentru Agricultură a Senatului a adăugat că Ministerul Agriculturii trebuie să ia măsuri „imediate” pentru a compensa pierderile fermierilor cauzate de interdicţiile de valorificare a animalelor vii spre exterior.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea