Rămâi conectat

Ştirea Ta

Fericirea în dragoste

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Poţi face multe lucruri astfel încât relaţia de cuplu să fie una fericită şi împlinită. Iată unele dintre acestea:
lSă te îndrăgosteşti de o persoană care îţi poate întoarce sentimentele – Fiecare femeie s-a îndrăgostit, la un moment dat, de un bărbat care nu i-a răspuns la fel: fie că era vorba de un bărbat inaccesibil, fie de unul care nu îi acorda foarte multă atenţie. Adevărul este că relaţiile imposibile atrag poate chiar din pricina nesiguranţei care le înconjoară. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru tine este să încerci să eviţi să te implici în relaţii sentimentale care nu duc nicăieri. Uşor de spus şi mult mai greu când vine vorba de practică, nu? Şi ce poţi face dacă deja eşti implicată într-o astfel de relaţie imposibilă? Un lucru e cert, fericirea în relaţiile de cuplu e mult mai greu de atins în astfel de situaţii. Raţional vorbind, e tare uşor să susţii că ar trebui să uiţi persoana care, indiferent din ce motiv, nu-ţi răspunde la sentimente, în realitate, însă, fiecare are un anumit nivel de toleranţă.
lVoi doi vedeţi viaţa la fel? – În ciuda faptului că oamenii se simt atraşi în unele momente de persoane complet diferite de ei, studiile susţin că perechile care împărtăşesc aceleaşi valori şi aceeaşi viziune asupra vieţii au toate şansele să aibă o relaţie mai puţin turbulentă şi mai împlinită decât ceilalţi. Asta nu înseamnă (nici pe departe) că ar trebui să te aştepţi să aveţi aceleaşi gusturi în privinţa emisiunilor pe care vreţi să le urmăriţi la televizor sau că ar trebui să adoraţi aceleaşi feluri de mâncare. Acestea sunt diferenţe mici şi care nu afectează în niciun fel relaţia. Dar când vorbim de principii şi de valori, atunci lucrurile devin mai serioase şi compromisurile sunt mai puţin posibile.
lEşti iubită pentru ceea ce eşti – Prima perioadă de la începutul unei relaţii este perioada în care fiecare partener se prezintă în cea mai favorabilă lumină şi încearcă să îşi pună în evidenţă toate calităţile şi… chiar să trişeze puţin. E foarte important, însă, să nu exagerezi şi să nu te îndepărtezi prea mult de realitate. E una să îi povesteşti că faci o placintă cu brânză incredibil de bună şi alta să te descrii ca o zeiţă a bucătăriei. Felul în care ne descriem sau ne comportăm la început, exagerând şi depărtându-ne prea mult de realitate îi poate face mai târziu să susţină că ne-am schimbat, pentru că s-au îndrăgostit de alte persoane. În plus, minciunile repetate, chiar dacă mici şi aparent inofensive, îi pot face să nu mai poată avea niciodată încredere în noi.
lRenunţi la perfecţiune – Nu trebuie să uiţi că partenerul tău procedează la fel ca şi tine la începutul unei relaţii, lăsându-te să îi vezi latura cea mai frumoasă şi că doar în timp vei putea observa adevăratele sale calităţi şi defecte. Aşa că nu îl idealiza, pentru că rişti să fii decepţionată, dar nici nu îl presa pentru ca el să corespundă perfect tiparelor pe care tu ţi le-ai imaginat.
lNu te uita în ograda vecinului şi nu fă comparaţii! – Viaţa fiecăruia dintre noi este compusă din momente în care totul merge perfect şi din momente în care lucrurile nu sunt tocmai roz. Suntem în evoluţie constantă şi avem, la diferite vârste, definiţii diferite ale dragostei şi ale relaţiilor şi de aceea n-ar avea niciun sens să îţi compari prima mare dragoste cu relaţia pe care o ai acum, la fel cum nu ar ajuta la nimic să îţi compari relaţia cu cele ale celor din jur. Dacă stăm bine să ne gândim, fericirea în relaţia de cuplu e un lucru relativ şi care ţine de o mulţime de mici momente pe care fiecare dintre noi le percepem într-un anumit fel. Şi atunci de ce ai face comparaţii?


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

Festivalul „Sus, sus, sus, la moți, la munte”, fără MOȚI: ”Foarte fain, dar din păcate fără nici un moț! Nici un specialist în folclor din zonă nu a fost invitat în juriu!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Festivalul „Sus, sus, sus, la moți, la munte”, fără MOȚI: ”Foarte fain, dar din păcate fără nici un moț! Nici un specialist în folclor din zonă nu a fost invitat în juriu!”

Festivalul Național de Folclor „Sus, sus, sus, la moți, la munte”, ediția a XXXVI-a, se va desfășura în data de 1 octombrie 2023, de la ora 18:00, în piața „Avram Iancu” din Câmpeni. Deși chiar denumirea spune că evenimentul are loc în țara moților, se pare că nici un specialist în folclor din zonă nu va face parte din juriul concursului.

Maestrul Liviu Burz, tenor al Operei de Stat din Viena, originar din Câmpeni și cetățean de onoare al acestui oraș, a semnalat într-o postare pe pagina de socializare Facebook, faptul că nici un reprezentant al moților, specialist în folclor, nu va face parte din cei aleși să jurizeze concursul care se va desfășura duminică, 1 octombrie.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Am văzut că pe data de întâi octombrie va avea loc la Câmpeni festivalul ”Sus, sus, sus, la moți, la munte”. Foarte fain, dar din păcate fără nici un moț! Din câte am înțeles, nici un specialist în folclor din zona noastră nu a fost invitat în juriu! Trist! Foarte trist!

Este festivalul orașului Câmpeni! (Totuși). Am văzut că o să vină cineva din Alba Iulia să organizeze acest eveniment! Foarte ciudat!”, a scris Liviu Burz.

Postarea maestrului din Câmpeni nu a rămas fără ecou, zeci de locuitori din zonă  susținându-i punctul de vedere.

21 de concurenți din peste 10 județe ale țării vor concura pentru obținerea Marelui Premiu al Concursului național de interpretare ,,Sus, sus, sus, la moți, la munte”. Concursul va fi jurizat de personalități marcante ale României, care, prin activitatea susținută din ultimele decenii, au contribuit și contribuie substanțial la promovarea, valorificarea și conservarea elementelor de patrimoniu cultural imaterial:

ELISE STAN, etnomuzicolog, realizator și producător de emisiuni folclorice la Televiziunea Română, membru în juriul talent-show-ului ,,Vedeta populară” – TVR1.

ROXANA GIBESCU, doctor în muzică, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, etnomuzicolog, reprezentant al Casei de Discuri Electrecord.

În recital, Grupul tradițional de tulnicărese MOAȚELE DIN CÂMPENI, ANSAMBLUL FOLCLORIC AL JUDEȚULUI ALBA, dirijor Alexandru Pal, alături de soliștii vocali ROXANA RECHE, FLORICICA MOGA, DORINA NARIȚA, NICOLAE PLUTĂ, IOANA CIOREA, MIRELA MĂNESCU-FELEA și LEONTINA FĂRCAȘ.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| La un pas de TRAGEDIE, în Alba Iulia: Un șofer „kamikaze” a ignorat semnul „cedează trecerea”, la o intersecție din municipiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| La un pas de TRAGEDIE, în Alba Iulia: Un șofer „kamikaze” a ignorat semnul „cedează trecerea”, la o intersecție din municipiu

Un albaiulian s-a aflat la un pas de a accident, într-o intersecție din Alba Iulia, după ce un șofer a ignorat orice regulă a traficului și nu a oprit la semnul „Cedează trecerea”, pentru a-i oferi prioritate.

Incidentul s-a petrecut la intersecția dintre strada Vasile Alecsandri și strada Petru Maior.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cetățeanul care s-a aflat la un pas de a fi lovit a surprins incidentul, cu ajutorul unei camere de bord, și l-a postat pe grupul INFO TRAFIC jud. Alba.

„Cedează trecerea” adică acel indicator care e cu vârful în jos…

La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat să reducă viteza și să se asigure că pe drumul prioritar nu circulă autovehicule, și abia apoi poate să pătrundă în intersecție”, a transmis autorul postării.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Pisici otrăvite cu antigel, în cartierul Lipoveni, din Alba Iulia: ”Într-o lună ne-au murit două animale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Pisici otrăvite cu antigel, în cartierul Lipoveni, din Alba Iulia: ”Într-o lună ne-au murit două animale”

Mai multe pisici au murit în ultimele săptămâni în cartierul Lipoveni din Alba Iulia, cel mai probabil în urma otrăvirii intenționate cu antigel.

Cazul a fost semnalat de un cititor ziarulunirea.ro, care în mai puțin de o lună a pierdut două feline, ambele cu simptome de otrăvire cu antigel.

Elit - Gustul Desăvârșit

Micile animale aveau arsuri grave în cavitatea bucală, ca urmare a ceea ce pare a fi o acțiune de otrăvire concentrată.

Potrivit martorilor, ar fi vorba despre mai multe pisici otrăvite în zonă. Cel mai recent caz a ajuns în weekend la o clinică veterinară din Deva, în speranța că animalul mai poate fi salvat. Din nefericire, eforturile veterinarilor au fost în zadar, pisica nu a supraviețuit.

Nu se știe câte pisici otrăvite sunt în cartier, iar numărul felinelor să fie mult mai mare, ținând cont că în zonă trăiesc și animale fără stăpân, unele dintre ele refugiindu-se în zone greu accesibile, unde e posibil să fi murit.

Stăpânul pisicii otrăvite a declarat pentru ziarulunire.ro că în urma analizelor efectuate la clinica din județul Hunedoara a reieșit că felina a fost otrăvită într-adevăr cu antigel. În baza rezultatelor obținute, acesta urmează să depună și o plângere la Poliția Animalelor, în speranța că vor fi luate măsuri, iar vinovatul va fi tras la răspundere pentru faptele sale.

În România, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, constituie infracţiune şi se va pedepsi cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Conform unor studii majoritatea cazurilor de otrăvire la animale este cauzat de consumul de antigel. Acesta poate să fie accidental, dar din păcate sunt destul de frecvente și cazurile de otrăvire voită, premeditată.

Majoritatea antigelurilor comercializate conțin etilenglicol, o substanță extrem de toxică pentru orice animal, inclusiv pentru om.

Odată ingerat cauzează insuficienţă renală ireversibilă care în cele mai multe cazuri duce la moarte în doar câteva zile.

În cazul intoxicației cu etilenglicol se pot delimita 3 faze:

-în primele ore (1-12 ore) animalul este letargic, dezorientat, amețit.
-la 12-24 de ore de la ingerare aparent își revine
-după o zi începe să mainfeste semnele insuficienței renale: consumă multă apă, urinează des și mult, vomită, devine foarte letargic. În final manifestă semne nervoase, tremură sau chiar are convulsii, după care intră într-o stare comatoasă și în final moare.

Ce este de făcut?

Dacă ați văzut animalul lingând antigel, adresați-vă imediat medicului veterinar! Primele ore sunt critice pentru salvarea animalului! Cât mai repede trebuie indusă voma pentru a elimina substanța toxică din stomac. Tratamentul cu antidot specific este eficient doar dacă este administrat în primele 3-5 ore. După trecerea acestui timp critic încep să se formeze cristalele tipice, care deteriorează ireversibil rinichii.

În cazul în care trece mai mult timp de la ingerarea “otrăvii” tratamentul este foarte dificil și în cele mai multe cazuri fără nici un rezultat, fără dializă practic nu au șanse de supraviețuire.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare