Rămâi conectat

Ştirea Ta

Fericirea în dragoste

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Poţi face multe lucruri astfel încât relaţia de cuplu să fie una fericită şi împlinită. Iată unele dintre acestea:
lSă te îndrăgosteşti de o persoană care îţi poate întoarce sentimentele – Fiecare femeie s-a îndrăgostit, la un moment dat, de un bărbat care nu i-a răspuns la fel: fie că era vorba de un bărbat inaccesibil, fie de unul care nu îi acorda foarte multă atenţie. Adevărul este că relaţiile imposibile atrag poate chiar din pricina nesiguranţei care le înconjoară. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru tine este să încerci să eviţi să te implici în relaţii sentimentale care nu duc nicăieri. Uşor de spus şi mult mai greu când vine vorba de practică, nu? Şi ce poţi face dacă deja eşti implicată într-o astfel de relaţie imposibilă? Un lucru e cert, fericirea în relaţiile de cuplu e mult mai greu de atins în astfel de situaţii. Raţional vorbind, e tare uşor să susţii că ar trebui să uiţi persoana care, indiferent din ce motiv, nu-ţi răspunde la sentimente, în realitate, însă, fiecare are un anumit nivel de toleranţă.
lVoi doi vedeţi viaţa la fel? – În ciuda faptului că oamenii se simt atraşi în unele momente de persoane complet diferite de ei, studiile susţin că perechile care împărtăşesc aceleaşi valori şi aceeaşi viziune asupra vieţii au toate şansele să aibă o relaţie mai puţin turbulentă şi mai împlinită decât ceilalţi. Asta nu înseamnă (nici pe departe) că ar trebui să te aştepţi să aveţi aceleaşi gusturi în privinţa emisiunilor pe care vreţi să le urmăriţi la televizor sau că ar trebui să adoraţi aceleaşi feluri de mâncare. Acestea sunt diferenţe mici şi care nu afectează în niciun fel relaţia. Dar când vorbim de principii şi de valori, atunci lucrurile devin mai serioase şi compromisurile sunt mai puţin posibile.
lEşti iubită pentru ceea ce eşti – Prima perioadă de la începutul unei relaţii este perioada în care fiecare partener se prezintă în cea mai favorabilă lumină şi încearcă să îşi pună în evidenţă toate calităţile şi… chiar să trişeze puţin. E foarte important, însă, să nu exagerezi şi să nu te îndepărtezi prea mult de realitate. E una să îi povesteşti că faci o placintă cu brânză incredibil de bună şi alta să te descrii ca o zeiţă a bucătăriei. Felul în care ne descriem sau ne comportăm la început, exagerând şi depărtându-ne prea mult de realitate îi poate face mai târziu să susţină că ne-am schimbat, pentru că s-au îndrăgostit de alte persoane. În plus, minciunile repetate, chiar dacă mici şi aparent inofensive, îi pot face să nu mai poată avea niciodată încredere în noi.
lRenunţi la perfecţiune – Nu trebuie să uiţi că partenerul tău procedează la fel ca şi tine la începutul unei relaţii, lăsându-te să îi vezi latura cea mai frumoasă şi că doar în timp vei putea observa adevăratele sale calităţi şi defecte. Aşa că nu îl idealiza, pentru că rişti să fii decepţionată, dar nici nu îl presa pentru ca el să corespundă perfect tiparelor pe care tu ţi le-ai imaginat.
lNu te uita în ograda vecinului şi nu fă comparaţii! – Viaţa fiecăruia dintre noi este compusă din momente în care totul merge perfect şi din momente în care lucrurile nu sunt tocmai roz. Suntem în evoluţie constantă şi avem, la diferite vârste, definiţii diferite ale dragostei şi ale relaţiilor şi de aceea n-ar avea niciun sens să îţi compari prima mare dragoste cu relaţia pe care o ai acum, la fel cum nu ar ajuta la nimic să îţi compari relaţia cu cele ale celor din jur. Dacă stăm bine să ne gândim, fericirea în relaţia de cuplu e un lucru relativ şi care ţine de o mulţime de mici momente pe care fiecare dintre noi le percepem într-un anumit fel. Şi atunci de ce ai face comparaţii?


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA Giratoriu ”capcană” în Alba Iulia: Șoferii ”încucați” de noile măsuri în trafic, au uitat regulile de circulație și au blocat intersecția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Giratoriu ”capcană” în Alba Iulia: Șoferii ”încucați” de noile măsuri în trafic, au uitat regulile de circulație și au blocat intersecția Dacă până nu demult Alba Iulia era ”împânzită” de giratorii, odată cu dispariția lor în urma lucrărilor de mobilitate, șoferii din Alba se pare că au dat uitării regulile de circulație și prioritățile în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea