Rămâi conectat

Ştirea Ta

Fericirea în dragoste

Publicat

în

Poţi face multe lucruri astfel încât relaţia de cuplu să fie una fericită şi împlinită. Iată unele dintre acestea:
lSă te îndrăgosteşti de o persoană care îţi poate întoarce sentimentele – Fiecare femeie s-a îndrăgostit, la un moment dat, de un bărbat care nu i-a răspuns la fel: fie că era vorba de un bărbat inaccesibil, fie de unul care nu îi acorda foarte multă atenţie. Adevărul este că relaţiile imposibile atrag poate chiar din pricina nesiguranţei care le înconjoară. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru tine este să încerci să eviţi să te implici în relaţii sentimentale care nu duc nicăieri. Uşor de spus şi mult mai greu când vine vorba de practică, nu? Şi ce poţi face dacă deja eşti implicată într-o astfel de relaţie imposibilă? Un lucru e cert, fericirea în relaţiile de cuplu e mult mai greu de atins în astfel de situaţii. Raţional vorbind, e tare uşor să susţii că ar trebui să uiţi persoana care, indiferent din ce motiv, nu-ţi răspunde la sentimente, în realitate, însă, fiecare are un anumit nivel de toleranţă.
lVoi doi vedeţi viaţa la fel? – În ciuda faptului că oamenii se simt atraşi în unele momente de persoane complet diferite de ei, studiile susţin că perechile care împărtăşesc aceleaşi valori şi aceeaşi viziune asupra vieţii au toate şansele să aibă o relaţie mai puţin turbulentă şi mai împlinită decât ceilalţi. Asta nu înseamnă (nici pe departe) că ar trebui să te aştepţi să aveţi aceleaşi gusturi în privinţa emisiunilor pe care vreţi să le urmăriţi la televizor sau că ar trebui să adoraţi aceleaşi feluri de mâncare. Acestea sunt diferenţe mici şi care nu afectează în niciun fel relaţia. Dar când vorbim de principii şi de valori, atunci lucrurile devin mai serioase şi compromisurile sunt mai puţin posibile.
lEşti iubită pentru ceea ce eşti – Prima perioadă de la începutul unei relaţii este perioada în care fiecare partener se prezintă în cea mai favorabilă lumină şi încearcă să îşi pună în evidenţă toate calităţile şi… chiar să trişeze puţin. E foarte important, însă, să nu exagerezi şi să nu te îndepărtezi prea mult de realitate. E una să îi povesteşti că faci o placintă cu brânză incredibil de bună şi alta să te descrii ca o zeiţă a bucătăriei. Felul în care ne descriem sau ne comportăm la început, exagerând şi depărtându-ne prea mult de realitate îi poate face mai târziu să susţină că ne-am schimbat, pentru că s-au îndrăgostit de alte persoane. În plus, minciunile repetate, chiar dacă mici şi aparent inofensive, îi pot face să nu mai poată avea niciodată încredere în noi.
lRenunţi la perfecţiune – Nu trebuie să uiţi că partenerul tău procedează la fel ca şi tine la începutul unei relaţii, lăsându-te să îi vezi latura cea mai frumoasă şi că doar în timp vei putea observa adevăratele sale calităţi şi defecte. Aşa că nu îl idealiza, pentru că rişti să fii decepţionată, dar nici nu îl presa pentru ca el să corespundă perfect tiparelor pe care tu ţi le-ai imaginat.
lNu te uita în ograda vecinului şi nu fă comparaţii! – Viaţa fiecăruia dintre noi este compusă din momente în care totul merge perfect şi din momente în care lucrurile nu sunt tocmai roz. Suntem în evoluţie constantă şi avem, la diferite vârste, definiţii diferite ale dragostei şi ale relaţiilor şi de aceea n-ar avea niciun sens să îţi compari prima mare dragoste cu relaţia pe care o ai acum, la fel cum nu ar ajuta la nimic să îţi compari relaţia cu cele ale celor din jur. Dacă stăm bine să ne gândim, fericirea în relaţia de cuplu e un lucru relativ şi care ţine de o mulţime de mici momente pe care fiecare dintre noi le percepem într-un anumit fel. Şi atunci de ce ai face comparaţii?


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Peisaj dezolant pe drumul județean către Poiana Narciselor: „După festival va trebui să treceți pe la service pentru schimbare bucși, pivoți, planetare, capete de bară”

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Peisaj dezolant pe drumul județean către Poiana Narciselor: „După festival va trebui să treceți pe la service pentru schimbare bucși, pivoți, planetare, capete de bară”

În cursul acestui weekend, între 21-22 mai, după o pauză de doi ani cauzată de pandemia de COVID-19, va fi organizată o nouă ediție a tradiționalei „Serbări a Narciselor” de la Negrileasa.

CITEȘTE ȘI: 21 – 22 mai: Serbarea Narciselor de la Negrileasa 2022. PROGRAMUL evenimentelor

Potrivit imaginilor postate în mediul online de un cetățean din Alba, drumul județean, de 5 kilometri, dintre Întregalde și Mogoș este într-o stare deplorabilă, plin de gropi sau în caz de ploaie, noroi.

Elit - Gustul Desăvârșit

„În acest weekend Consiliul Județean Alba vă așteaptă la festivalul Narciselor de pe Muntele Negrileasa. La întoarcere va trebui să treceți pe la service pentru schimbare bucși, pivoți, planetare, capete de bară. Sună a ironie dar suntem o întreagă comunitate care ne stricăm mașinile în 5 km de drum județean dintre Întregalde-Mogoș. Rugăm Consiliul Județean să viziteze tronsonul cu pricina și să constate starea drumului. Mulțumim anticipat.

P.S. Va rog dacă tot vă stricați mașinile pentru narcise să nu lăsți nici un plastic în ploaia cu narcise, la anu ne așteaptă iarăși verde”, a transmis cetățeanul în mediul online.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

ȘTIREA TA| O mașină „tunată” scoate peri albi locuitorilor unei străzi din Alba Iulia: „Un derbedeu cu cotețul lui din o mie nouă sute toamna”

Publicat

în

ȘTIREA TA| O mașină „tunată” scoate peri albi locuitorilor unei străzi din Alba Iulia: „Un derbedeu cu cotețul lui din o mie nouă sute toamna”

Locuitorii de pe Calea Moților din municipiul Alba Iulia sunt exasperați de zgomotele, ca niște explozii, provocate de un șofer teribilist care face foarte mult zgomot cu mașina lui tunată.

„După așa zisa expoziție de tunning din acest an din Alba Iulia, s-au înmulțit mașinile “tunate” (mulți dintre acești copii cu mașinuțe cred că tunning înseamnă să faci foarte mult zgomot cu o tobă de eșapament necorespunzătoare). Locuiesc pe Calea Moților și un anume derbedeu cu un seat negru din o mie nouă sute toamna, face furori în fiecare seară cu cotețul lui de mașină, emitând zgomote deranjante, niște explozii.

Am întrebat un polițist de la rutieră pe stradă dacă așa ceva este normal și mi-a răspuns că l-au tot oprit, dar efectiv nu au ce să îi facă. Sau poate ar trebui să ne facem singuri dreptate că în evul mediu, zic și eu. E plin trotuarul de pavele mobile pe Calea moților…poate îi zboară ”din greșeală” neghiobului vreo pavelă în parbriz”, ne-a transmis omul exasperat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Această problemă nu este singulară, și în alte cartiere locuitorii plângându-se de zgomotele teribiliștilor cu mașini tunate. Șoferii și motocicliștii care fac un zgomot exagerat în trafic sunt taxați cu 4 sau 5 puncte de amendă, între 580 și 725 de lei, dacă sunt opriți în trafic. Dincolo de amendă însă, dacă agenții de circulație sesizează că este imposibil să reduci zgomotul, s-ar putea să te lase și fără certificatul de înmatriculare al vehiculului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Noaptea muzeelor la Biblioteca Batthyaneum: Zeci de oameni nemulțumiți de întreruperea vizitării după ce au stat câteva ore la coadă

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Noaptea muzeelor la Biblioteca Batthyaneum: Zeci de oameni nemulțumiți de întreruperea vizitării după ce au stat câteva ore la coadă

Zeci de oameni care au venit la Noaptea Muzeelor să viziteze Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, au fost nemulțumiți de faptul că vizitarea a fost întreruptă pe parcursul unui concert desfășurat în exterior.

Oamenii spun că după ce au stat mai multe ore la coadă, li s-a transmis că vizitarea bibliotecii se va întrerupe în timpul concertului orchestrei de cameră „Harmony of Sounds”. Deși aceștia le-au spus organizatorilor că acest lucru nu este trecut în programul evenimentului, li s-ar fi răspuns că deși nu scrie pe site că se întrerupe, acest lucru se subînțelege.

Grupul care a fost mai vocal a fost lăsat să intre, însă nu se știe ce se va întâmpla cu restul, destul de mulți, rămași afară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Biblioteca ar trebui să fie deschisă pentru vizitare timp de 5 ore, de la 18.00 la 23.00.

UPDATE: „Inițial, da, ne gândeam să facem pauză, că oamenii să fie atenți la concert, însă în 5 minute s-a schimbat totul, ne-au atras atenția oamenii și am zis că au dreptate”, a transmis Cristian Mladin, șef birou al Bibliotecii Batthyaneum, filiala Bibliotecii Naționale a României.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare