Rămâi conectat

Curier Județean

Femeile din Alba sunt din ce în ce mai familiste. Locul 8 pe țară în topul județelor cu cele mai multe femei căsătorite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba se situează pe locul opt în topul județelor cu cele mai multe femei căsătorite. Cu un procent de 49,4%, Alba înregistrează o urcare cu cinci poziţii în clasament, faţă de 2002, potrivit ultimului recensământ al populației.

familieCea mai spectaculoasă creştere în clasamentul judeţelor cu femei căsătorite a avut-o Gorjul, de pe poziţia 16 pe a doua. Şase locuri a urcat şi Maramureşul, de la 12 pe 6, iar cinci Alba, de la 13 pe 8.

Locul întâi este ocupat de Olt, în care mai mult de jumătate dintre femei (50,1%) sunt căsătorite, cu 1,5 la sută mai multe decât în 2002. La egalitate cu Oltul se află Gorjul, cu 50,1 la sută, Vâlcea, cu 49,9 la sută, Bistriţa Năsăud cu 49,8 la sută şi Argeş cu 49,7 la sută. Maramureş a intrat în top pe locul 6, cu 49,6 la sută, în vreme ce acum 11 ani era pe poziţia a douăsprezecea cu 48,1 la sută. Teleorman, care la recensământul din 2002 se situa pe locul 1 cu un procent de 50,6 la sută dintre femei căsătorile, este acum, cu 49,5, pe locul a şaptelea.

Locul opt este ocupat de Alba cu 49,4 la sută, în urcare cu cinci poziţii faţă de 2002, când înregistra 48 la sută. Judeţul Sălaj a căzut de pe locul 5, cu 49,2 la sută, pe nouă deşi procentul femeilor căsătorite din această zonă este de 49,3 la sută. Ultimul loc în Top 10 îl acupă acum Brăila, cu 49,3 la sută, care la recensământul anterior se clasa pe poziţia a doua cu 50 la sută. (TB)

Sursa: www.gandul.info; insse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VINERI: Proiectul “Pet Care”, organizat de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Strângere de fonduri pentru adăpostul de câini, expoziție de lucrări de artă realizate de elevi, parada animalelor de companie și tombolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: Proiectul “Pet Care”, organizat de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Strângere de fonduri pentru adăpostul de câini, expoziție de lucrări de artă realizate de elevi, parada animalelor de companie și tombolă Proiectul “Pet Care” este organizat vineri, 19 aprilie, de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Printre activitățile organizate se numără […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea