Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Femeile de serviciu din primării vor încasa salarii cât profesorii debutanți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Femeile de serviciu din primării vor încasa salarii cât profesorii cu gradul 1 și 10 ani de experienţă!

În judeţul Galaţi, în 50 din 65 de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului au fost adoptate hotărâri din Consiliul Local prin care salariile sunt mărite cu circa 25 la sută, chiar dacă nu este deloc clar din ce bani se vor achita majorările.

Prima veste legată de „reglarea” salariilor din Primăria Galaţi este aceea că leafa primarului Ionuţ Pucheanu se va dubla. Adică va creşte de la 6.256 de lei (cât a primit pentru luna iunie) la 13.050 de lei (cât va primi pentru luna iulie),conform adevarul.ro.

La categoria auxiliarilor salariile cresc şi ele considerabil. Un şofer va încasa între 2.700 şi 2.900 de lei net (incluzând sporurile, dar nu şi orele suplimentare, care se calculează separat), un muncitor calificat ia în mână 2.500-2.800 de lei (cam cât un profesor gradul 1 cu 10 ani de experienţă), iar un muncitor necalificat va fi remunerat cu 1.900-2.000 de lei.

Femeile de serviciu vor încasa lefuri lunare între 1.726 de lei (fără experienţă, fără studii, 40 de ore de lucru pe săptămână) şi 2.148 de lei, adică la fel ca un profesor debutant.
Având în vedere că, potrivit datelor centralizate pe INS, în anul 2016 salariul mediu net lunar în România a fost de 2.086 lei, înseamnă că femeile de serviciu intră deja în rândul clasei de mijloc a urbei. Spere comparaţie, un post similar într-o firmă privată este plătit cu 1.100-1.300 de lei net.

Sursa: b1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea