Femeie din Alba Iulia ”țepuită” prin ”Metoda Accidentul”: I-a dat unui ”avocat” 22.000 de lei pentru a-i scoate ginerele din arest

Paul Voicu - Primar 2020

Poliţiştii din Alba Iulia continuă cercetările pentru identificarea autorilor unei fapte de înşelăciune comisă prin metoda „accidentul”. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor să fie prudenți şi să reclame orice tentativă de înşelăciune.

În data de 22 ianuarie a.c., la Poliţia Municipiului Alba Iulia s-a prezentat o femeie în vârstă de 65 de ani, din Alba Iulia, care a reclamat faptul că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune.

ELIT

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în aceeaşi zi, în jurul orei 12.00, femeia a fost sunată de o persoană care s-a prezentat ca fiind avocat şi care i-a spus că ginerele său a provocat un accident rutier în urma căruia doi copii au fost răniţi grav.

Aşa-zisul avocat i-a cerut suma de 5.000 de euro sau 22.000 lei pentru a-i folosi la „scoaterea din arestul poliţiei” a ginerelui său.

Mihail David - 2020

Femeia a fost de acord, iar la scurt timp, la domiciliul său s-a prezentat un tânăr de circa 20 de ani, atletic, ce purta geacă şi geanşi, căruia i-a înmânat suma de 22.000 lei.

În jurul orei 16.00, victima înşelăciunii a aflat că ginerele să nu a fost implicat în nici un accident şi a sesizat poliţia.

Poliţiştii din Alba Iulia fac cercetări pentru identificarea autorilor faptei de înşelăciune, în vederea tragerii lor la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetățenilor să nu trimită sau să dea sume de bani unor persoane necunoscute şi să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori de câte ori au suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi următoarea victimă a unei infracţiuni de înşelăciune.

În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.

Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare: depunerea unei plângeri la Poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie. Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale.

În conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav, este de obicei anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru. Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informaţia înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde vreo acţiune.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

gheorghe 23 ianuarie 2015 at 20:06

ba da cat de prost poti sa fi sa dai bani asa oricui cere fara sa faci minimum de verificari !!!

S 24 ianuarie 2015 at 19:59

Vad ca a intrat si „doi si un sfert”, in jocurile murdare, si a pus de „o imbarligatura”, ca sa salveze „legile Big Brother”!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...