Rămâi conectat

Curier Județean

Femeie din Aiud condamnată la 7 ani şi 6 luni de închisoare după ce şi-a înjunghiat ”colegul de pahar” cu cuţitul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O femeie de 53 de ani din Aiud care și-a înjunghiat ”colegul de pahar”, a fost condamnată la pedeapsa de 7 ani şi 6 luni de închisoare, cu executare, pentru infracţiunea de tentativă la omor calificat.

Agresiunea a avut loc în noiembrie 2017 şi a avut loc pe fondul consumului de alcool. Procesul se află în faza de rejudecare, după ce o condamnare anterioară a Tribunalului, la 4 ani de închisoare, a fost anulată la Curtea de Apel. În faţa instanţei inculpata Mărcuş Marcela a recunoscut că a lovit victima cu cuţitul şi a solicitat schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de tentativă la omor calificat în infracţiunea de vătămare corporală, cerere respinsă de instanţă. Hotărârea instanţei poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

”În după amiaza zilei de 12.11.2017 persoana vătămată şi numita T. M. s-au deplasat la locuinţa inculpatei unde au consumat băuturi alcoolice. În jurul orei 17.00, cei trei au mers la barul, unde au mai băut alcool. La acel local inculpata l-a întâlnit pe numitul H., o cunoştinţă de a sa căruia i-a dat 20 de lei pentru a-i face rost de un litru de vinars. După ce susnumitul a cumpărat băutura, Mărcuş Marcela i-a invitat la locuinţa ei pe F. V., T. M. şi H. În apartament a venit ulterior o vecină a inculpatei. Cei prezenţi au continuat să consume băuturi alcoolice şi s-a dansat. La un moment dat, în jurul orei 19.00, au apărut discuţii mai aprinse între persoana vătămată şi prietena acestuia, care i-a cerut să plece din casa numitei Mărcuş Marcela, dar acesta nu s-a conformat.

Acelaşi lucru i l-a solicitat şi inculpata, dar persoana vătămată nu a ieşit din locuinţă. În acele împrejurări, în timp ce persoana vătămată era în picioare, inculpata a luat un cuţit de pe masa din cameră şi l-a lovit cu acesta în zona stângă a toracelui. Acesta a părăsit imediat locuinţa şi apoi şi-a dat seama că rana e serioasă şi a revenit în casa inculpatei, unde i-au fost acordate îngrijiri, până la sosirea ambulanţei”, astfel se descrie în rechizitoriu modul în care a avut loc înjunghierea bărbatului de 50 de ani de către femeia condamnată la închisoare.

Victimei i-a fost provocată o plagă penetrantă a hemitoracelui stâng, leziunile necesitând pentru vindecare necesită 25-30 de zile de îngrijiri medicale şi i-a fost pusă viaţa în primejdie, având în vedere că lovitura a fost în apropiere de inimă.

Minuta deciziei de la Tribunalul Alba: ”Condamnă pe inculpata Mărcuş Marcela la pedeapsa de 7 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, prevăzută la art. 32 alin. (1) C.pen. raportat la art. 188 alin. (1) C.pen. combinat cu art. 189 alin. (1) lit. e) C.pen. În baza art. 67 C.pen. aplică inculpatei pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C.pen. pe o perioadă de 2 ani. În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatei pedeapsa accesorie constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C.pen. În baza art. 72 alin. (1) C.pen. scade din durata pedepsei principale aplicate inculpatei durata reţinerii din 13.11.2017, perioada arestării preventive din 14.11.2017 şi până în 13.12.2018 şi arestul la domiciliu din perioada 13.12.2018 – 28.01.2019. În baza art. 241 alin. (1) lit. a) C.pr.pen. constată încetată de drept măsura arestului la domiciliu dispusă inculpatei. Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi, în consecinţă, obligă inculpata la plata către partea civilă a sumei de 1.440,07 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare pentru persoana vătămată F. V., actualizată cu dobânda legală calculată din ziua următoare externării (17.11.2017) până la achitarea integrală a debitului. Ia act că persoana vătămată F. V. nu s-a constituit parte civilă în cauză”.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Târgul de cArte Alba Transilvania la Alba Iulia: Lansări de carte, concerte, recitaluri și conferințe pe esplanada Muzeului Național al Unirii

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Târgul de cArte Alba Transilvania la Alba Iulia: Lansări de carte, concerte, recitaluri și conferințe pe esplanada Muzeului Național al Unirii Alba Iulia se pregătește pentru cea de-a XV-a ediție a Târgului de carte Alba Transilvania care va avea loc în data de 10-12 mai, pe esplanada Muzeului Național al Unirii.  Trei zile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea