Rămâi conectat

Ştirea zilei

Femeia de afaceri din Alba Iulia arestată de procurorii DIICOT Târgu Mureş pentru infracţiuni economice, eliberată la Tribunalul Mureş. Vezi de cine nu are voie să se apropie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Adriana Moldovan (44 ani), femeia de afaceri din Alba Iulia arestată în 10 mai 2012, de judecătorii de la Tribunalul Mureş, alături de alte două persoane pentru infracţiuni economice, a fost eliberată. Decizia de liberare sub control judiciar a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Mureş, miercuri, 13 iunie şi nu este defintivă. Alături de Adriana Moldovan au mai fost arestaţi în luna mai Vasile Radu, de 59 de ani din judeţul Neamţ şi Baranyai Gyula Tiberiu, de 45 de ani, din Mediaş – Sibiu.

„În baza art.1608a alin.1 şi 2 Cod procedură penală, admite cererea formulată de inculpata MOLDOVAN ADRIANA CRISTINA şi dispune punerea ( de îndată) în libertate provizorie a acestuia, sub control judiciar (de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 20 din 10 mai 2012, emis de judecătorul delegat de la Tribunalul Mureş în dosarul nr. 4228/102/2012), dacă nu este arestată în alte cauze. În baza art. 1608a alin.3 Cod procedură penală, coroborat cu art. 1602 alin.3 şi alin. 31 Cod procedură penală, pe timpul liberării provizorii, inculpata MOLDOVAN ADRIANA CRISTINA va respecta următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a judeţului Alba decât cu încuviinţarea expresă şi prealabilă a instanţei, respectiv a Tribunalului Mureş; – să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de Judecată ori de câte ori este chemată; – să se prezinte la Poliţia Municipiului Alba Iulia (organ de poliţie desemnat cu supravegherea), conform programului ce va fi întocmit sau ori de câte ori este chemată; – să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea Tribunalului Mureş; – să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme”, se arată în minuta instanţei mureşene.

În acelaşi timp Adriana Moldovan a primit interdicţia de a se apropia sau de a lua legătura cu 41 de persoane care au legătură cu dosarul în care a fost arestată. „(…) Să nu se apropie de coinculpaţii RADU VASILE, SIMON MIHALY, BARANYAI GYULA TIBERIU, STĂNESCU FERMA, MOLDOVAN COSTICĂ, precum şi de numiţii: POP SABIN GELU, BERGHHIAN ADRIAN SEBASTIAN, ALBU IOSIF GRIGORE, ISĂILA MIRCEA LIVIU, AFFINI LAMBERTO, PLAMADIALA PAVEL, ŞERBANUŢ PAUL MARIUS, CRIŞAN VASILE, CÂRJA AVRAM, KIS IULIU, ŞANDRU IOAN, PETRUTAN ELENA DANA, BOLOGA ADRIAN DANIEL, RUS IUSTINIAN, NAŞCA GRIGORE, KOVECI VASILE TIBERIU, BUTIURCA IOAN, GROZAV RAUL EUGENIS, DAN FLORIN ALIN, MOLOIU MIHAIL, GHERENDI AUGUSTIN CĂLIN, CRĂCIUN IOAN FLORIN, ALBU GHEORGHE, ANGHEL IONEL, SUCIU GHEORGHE ADRIAN, SIMON MARCEL, SIMONFI SZABOLCS, MARCU SIMONA, TIUCĂ DUMITRU, PINTEA IULIAN CĂLIN, OLAH CÂMPEAN TIBOR, PÎRV MARIAN GHEORGHE, CIOABĂ I. ADRIANA, IANZER GEORGE, SORICA DIANA MIHAELA, ANDRUŞCA CONSTANTIN, şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect. – să nu îşi exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta (administrator societate comercială, respectiv activităţi comerciale). II.) În baza art.1602 alin.32 cod procedură penală, atrage atenţia inculpatei, că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, se va lua măsura arestării preventive. III.) Dispune comunicarea prezentei încheieri, în cazul rămânerii definitive organelor menţionate de art. 1608a alin.4 Cod procedură penală. Cu drept de recurs în termen de 24 de ore de la comunicare pentru inculpată şi de la pronunţare pentru procuror„, se mai arată în decizia judecătorilor.

Acţiunea procurorilor DIICOT Târgu Mureş din 10 mai a vizat membrii unei grupări specializate în activităţi infracţionale din sfera marii criminalităţi economico-financiare. O parte dintre aceştia au fost prinţi în flagrant după ce au ridicat din sediul unei bănci o importantă sumă de bani, provenită din evaziune fiscală şi spălare de bani. În fanţa instenţei de judecată au ajuns cu propunere de arestare preventivă şase persoane, dintre care trei au fost arestate preventive.

Adriana Cristina Moldovan, în vârstă de 44 de ani, este administrator şi asociat la societatea Stone Company SRL Ciugud. Firma a fost înfiinţată în 2004 şi are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al deşeurilor. Alături de aceasta în dosar mai este cercetat şi concubinul său, Alexandru Cozma. Cozma a fost şi el reţinut de procurori însă judecătorii nu i-au dat mandat astfel că este cercetat în stare de libertate.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, din cursul anului 2011 şi până în prezent, membrii grupării au înfiinţat 5 societăţi comerciale de tip fantomă, în conturile cărora au fost virate peste 12 milioane lei (aproximativ 2 milioane de euro), care proveneau din conturile bancare a 45 de societăţi comerciale de pe raza a 9 judeţe (Alba, Arad, Argeş, Cluj, Mehedinţi, Sibiu, Mureş, Neamţ şi Timiş).

Documentele justificative pe baza cărora au fost dispuse aceste operaţiuni bancare erau facturi fiscale fictive, emise în numele celor cinci societăţi de tip fantomă. Sumele reprezentând contravaloarea facturilor fictive erau virate succesiv prin mai multe conturi bancare, ridicate în numerar şi apoi împărţite între membrii grupării. Prin aceste operaţiuni fictive, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 5 milioane de lei, reprezentând impozitul pe profit şi TVA-ul“, se arată în comunicatul procurorilor DIICOT.

Sursa foto: Facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea