Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Federațiile agricole vor primi bani de la buget pentru a reprezenta agricultura românească la Bruxelles

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Federaţiile din sectorul agricol cu reprezentativitate la nivel național vor beneficia de sprijin de la bugetul de stat pentru a-și acoperi costurile reprezentării agriculturii românești la cel mai înalt nivel la Bruxelles.

Citeşte şi: Sprijin financiar pentru cultivarea plantelor medicinale prin PNDR 2014-2020

Deputații au aprobat miercuri, 25 februarie, în unanimitate, un proiect de lege care prevede ca plata cotizației la platforma europeană a fermierilor COPA-COGECA să fie suportată din bugetul de stat, iar vocea fermierilor români să se facă auzită la masa unde se iau deciziile importante la nivel european. Sprijinul pentru reprezentarea agriculturii la Bruxelles a fost susținut în plen atât de parlamentarii Puterii, cât și de Opoziție, astfel că, la votul final legea a fost adoptată cu unanimitatea voturilor exprimate.

Citeşte şi: Informaţii obligatorii ce trebuie să se regăsească pe noile etichete ale alimentelor

Legea adoptată de deputați prevede clar care sunt formele asociative care vor putea solicita sprijin de la stat în baza noii legi. Este vorba despre ”organizaţiile profesionale/interprofesionale constituite la nivel naţional, reprezentate în organizaţiile de profil din cadrul Uniunii Europene şi/sau organizaţii stabilite ca făcând parte din Grupurile de Dialog Civil ale Comisiei Europene pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală”. În baza aceluiași act normativ, valoarea cotizaţiilor şi plafonul în limita căruia se decontează serviciile lingvistice, procedura de acordare, verificare şi control, se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în termen de 30 zile de la intrarea în vigoare a legii.

Faptul că sprijinul pentru federațiile de fermieri a fost adoptat în Parlamentul României se datorează în întregime mobilizării deputaților la votul de miercuri. Astfel, inițiativa nu doar că primise aviz negativ din partea Guvernului, dar a fost respinsă în Senat, în octombrie anul trecut. După adoptarea în Camera Deputaților, actul normativ mai așteaptă doar promulgarea din partea președintelui Klaus Iohannis și publicarea în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Această informare este efectuată de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea