Rămâi conectat

Sport

Federaţia Română de Powerlifting a stabilit ierarhiile pentru 2010

Publicat

în

La mai bine de un an de la înfiinţare (1 iulie 2009), Federaţia Română de Powerlifting (preşedinte Ioan Frăţilă, secretar general Ovidiu Pănăzan), organism cu sediul în Alba Iulia, încearcă să ridice ştacheta, după un an încărcat de evenimente sportive. În 2010 sportivii români au concurat şi în afara ţării, notabile fiind participările la Campionatul European din Suedia (luna mai), la Campionatul Mondial de Powerlifting destinat juniorilor în Cehia (sfârşitul lunii august) şi la o puternică întrecere internaţională, Gyoparos Kupa în Ungaria (luna octombrie). „Demersul nostru de a trece România pe harta powerliftingului mondial a fost fără dubii un început de drum deloc timid în cadrul marilor competiţii continentale. Federaţia Română de Powerlifting îşi propune ca pe lângă performanţa sportivă să facă şi o promovare a comunităţii locale în care federaţia îşi are sediul şi îşi desfăşoară activitatea urmând să organizam primele competiţii internaţionale oficiale la Alba Iulia în anul 2011”, a declarat Ovidiu Pănăzan.
lTopul primilor 10 „forţoşi”
FRP a stabilit recent şi topul celor mai buni sportivi ai anului 2010, majoritatea de la clubul Zamolxis din Alba Iulia. În cele ce urmează vă prezentăm ierarhiile: lMASCULIN, seniori: 1. Sorin Cazacu (CS Argus Mag Timişoara) – foto, 2. Ovidiu Pănăzan (CS Zamolxis Alba Iulia), 3. Lucian Oţoiu (CS Zamolxis Alba Iulia), 4. Levente Revesz (CS Argus Mag Timişoara), 5. Daniel Pastor (CS Argus Mag Timişoara), 6. Bogdan Onolov (CS Zamolxis Alba Iulia), 7. Darco Marcov (CS Zamolxis Alba Iulia), 8. Gergo Balog (CS Zamolxis Alba Iulia), 9. Mihai Iulian Topârcean (CS Zamolxis Alba Iulia), 10. Silviu Popşa (CS Argus Mag Timişoara); juniori: 1. Bogdan Onolov (CS Zamolxis Alba Iulia), 2. Levente Revesz (CS Argus Mag Timişoara), 3. Darco Marcov (CS Zamolxis Alba Iulia), 4. Cristian Mand (CS Zamolxis Alba Iulia), 5. Mihai Iulian Topârcean (CS Zamolxis Alba Iulia), 6. Yldiz Levent Kara (CS Zamolxis), 7. Alexandru Dan Simion (CS Zamolxis Alba Iulia), 8. Cătălin Seleşan (CS Zamolxis Alba Iulia), 9. Marius Die (CS Zamolxis Alba Iulia), 10. Mihai Kakuja (CS Zamolxis Alba Iulia); lFEMININ: 1. Iuliana Dabija (CS Bronx Powerlifting Bacău), 2. Carmen Pârva (CS Zamolxis Alba Iulia), 3. Alexandra Avram (CS Zamolxis Alba Iulia), 4. Ana Maria Sturza (CS Zamolxis Alba Iulia), 5. Emilia Bulai (CS Bronx Powerlifting Bacău), 6. Armina Cistelecan (CS Zamolxis Alba Iulia), 7. Alexandra Oprin (CS Zamolxis Alba Iulia), 8. Corina Muntean (CS Zamolxis Alba Iulia), 9. Gabriela Mihai (CS V.I.R.F. Alba Iulia), 10. Mihaela Jitaru (CS Bronx Powerlifting Bacău).

Publicitate

Sport

Tânăra din Alba care a ajuns campioană internațională la gimnastică aerobică, la numai 16 ani

Publicat

în

Tânăra din Alba care a ajuns campioană internațională la gimnastică aerobică, la numai 16 ani

Daria Alexandra Mihaiu are doar 16 ani, însă în palmaresul său se regăsesc deja mai multe titluri de campioană internațională și europeană la gimnastică aerobică. Asta după ani buni de sacrificiu și muncă neobosită.

Tânăra s-a născut la poalele Drăganei, la data de 2 decembrie 2004, fiind una dintre tinerele cu care orașul Cugir ar trebui să se mândrească. Daria a pornit de la o vârstă fragedă pe drumul gimnasticii, urmăndu-și visul de a deveni campioană. La grădiniță a făcut dansuri moderne, iar în clasele I-III, sub îndrumarea doamnei antrenor Monica Câmpean, făcea parte din trupa Panterelor Negre.

Anevoiosul drum spre victorie

În clasa a IV-a, la 8 anișori, la vârsta la care majoritatea copiilor sunt preocupaţi doar de jucării, Daria și-a luat viața în piept, mergând la Liceul Sportiv din Deva, unde a făcut parte din echipa de junioare a clubului, antrenată de Mădălina Susan, antrenor emerit. Rezultatele nu întârzie să apară și nu după mult timp câștigă campionate naționale, fiind apoi selectată să facă parte din Lotul Național de junioare al României la Constanța, sub îndrumarea antrenoarei Spânu Cristiana. Şi au început medaliile.

Electrica Furnizare Discount

În 2019 participă la Concursul internațional de gimnastică aerobică din Slovacia, câștigând titlul de campioană internațională. Tot în anul 2019 participă la Campionatul European de gimnastică aerobică din Azerbaijan (Baku), câștigând titlul de vicecampioană europeană pe echipe. În acest an a participat la Cupa Pharaon în Egypt (Cairo), la cuplu, și a câștigat titlul de campioană internațională. În luna aprilie a acestui an, gimnasta a mai câștigat 3 medalii de aur la Campionatul Open Cup. Luna acesta, la Campionatul Mondial din Azerbaijan (Baku), a obținut locul 1 la proba de pereche, locul 2 la proba de aerobic Dance și locul 3 la probe de grup.

Adolescenta mărturisește că nu a ales ea acest tip de sport, dorindu-și de fapt alt tip de gimnastică, unde nu mai erau locuri: ”Dumnezeu a știut de ce mă trimite la acest sport, sunt menită pentru el, iar acest lucru mă bucură nespus de mult acum”.

La cei 16 ani ai săi, Daria pare o adolescentă tipică, însă se detaşează de tinerii din generaţia ei prin pasiunea devenită performanţă. Este elevă în clasa a XI-a şi are un program foarte încărcat: ”Vreau să iau bacalauratul și să continui ca sportiv, să practic la lotul național și când o să ajung la o vârstă când nu o să mai pot concura, vreau să fiu și eu antrenoare de gimnastică aerobică”, spune tânăra.

Emoţiile dinaintea concursurilor

Despre cele mai frumoase experienţe din viaţa de sportiv, Daria relatează cu emoţie încă vie: ”Am ales gimnastica aerobică deoarece este o combinație între sport, eleganță, frumusețe, disciplină și onoare. Înainte să încep exercițiul am emoții, dar încerc să le controlez gândindu-mă că îmi iese tot exercițiul și astfel pot arăta celorlalți rezultatul anilor mei de muncă și siguranța pe mine”.

Cugireanca mărturisește că de multe ori se gândește să renunțe, să ia o pauză, dar ”când îmi amintesc câtă pauză am făcut din cauza pandemiei de Covid, realizez că nu pot să stau fără să fac gimnastică”.

Orice sportiv de înaltă performanță mai are nevoie de un moment micuț de pauză, dar competiţia este în primul rând cu tine însuţi: ”Cel mai important este să îţi asculţi inima, pentru că doar ceea ce faci cu pasiune şi dorinţă poate avea un rezultat înfloritor. De asemenea, trebuie să ştii care este scopul tău şi să îl cunoşti foarte bine, ca atunci când dai de greu să îţi aminteşti pentru ce te sacrifici“, sfătuieşte gimnasta Daria Mihaiu.

Adolescenta spune că fără familia care a susținut-o din toate punctele de vedere, atât financiar cât și moral, nu ar fi reușit să ajungă unde este: ”Le mulțumesc părinților mei pentru sprijinul pe care mi l-au acordat și mi-l acordă în continuare. Pentru mine premiile câștigate sunt dovada efortului și muncii depuse, atât de mine cât și de antrenori. Mă rog să-mi dea Dumnezeu putere, energie și sănătate pentru a-mi continua studiile și cariera sportivă, să îi fac pe toți mândri de mine!”.

Citește mai mult

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj, victorie cu “U” NTT Data Cluj, în primul amical | În această săptămână, turneul în Serbia

Publicat

în

Volei Alba Blaj a câștigat primul joc de verificare din această perioadă, disputat în Sala “Timotei Cipariu”, cu “U” NTT Data Cluj.

Partida a avut cinci seturi, toate adjudecate de Volei Alba Blaj. Cu excepția liberoului Milica Ivković (învoită), Stevan Ljubičić a folosit în acest meci întreg lotul pe care îl are la dispoziție

În această săptămână, vicecampioana României se va deplasa în Serbia pentru a susține alte trei partide de verificare, cu ŽOK UB (campioana Serbiei), OK Železničar Lajkovac și Steaua Roșie Belgrad (în ordine). Sunt întâlniri test în perspectiva debutului oficial, de peste 10 zile.

Electrica Furnizare Discount

Volei Alba Blaj își desfășoară pregătirile cu un efectiv aproape complet, 13 jucătoare, absente motivate fiind talentatele Iarina Axinte și Ștefania Cheluță, aflate cu naționala sub 18 ani a României la Campionatul Mondial din Mexic!

*Supercupa României, în 30 septembrie, la Brașov

Primul meci oficial este prevăzut joi, 30 septembrie, la Brașov, Supercupa României, contra campioanei CSM Târgoviște, Meciul va începe la ora 16.30, va fi transmis la TVR și reprezintă un prilej de revanșă pentru echipa din “Mica Româ” ce a pierdut toate cele 4 dueluri directe în ediția trecută a Diviziei A1 împotriva formației de lângă Turnul Chindiei, ce a câștigat în premieră titlul național. Noul staff tehnic îi cuprinde pe sârbii Stevan Ljubičić (antrenor principal), Ivan Bucevac (antrenor secund), Dobrica Šopalović (preparator fizic), iar fizioterapeuți sunt ca și în sezonul precedent, Petru Ban și Tudor Glogovețan (urmează să fie stabilită persoana care va fi statistician).

*Cel mai tânăr lot al Blajului

Blajul propune, pentru sezonul 2021/2022, cea mai tânără echipă din istoria participării sale pe prima scenă a voleiului românesc, bazându-se pe jucătoare de mare perspectivă precum Noemi Moldovan (15 ani, centru), Iarina Axinte (16 ani, coordonator), Ștefania Cheluță (17 ani, universal/fals) și Andra Artin (21 ani, secund). Lor li se adaugă alte trei voleibaliste românce, actuale sau foste componente ale naționalei României: Sorina Miclăuș (22 ani, secund), Daiana Roman (23 ani, centru) și Andreea Ispas (31 ani, libero). Efectivul este completat și cu opt voleibaliste valoroase din afara țării, experimentate sau tinere: Slađana Mirković (25 ani, coordonator), Gergana Dimitrova (25 ani, secund), Olga Strantzali (25 ani, secund), Victoriia Russu (22 ani, universal/fals), Nađa Ninković (29 ani, centru), Jovana Kocić (23 ani, centru), Milica Ivković (28 ani, libero) și Jovana Cirković (18 ani, secund).

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj

Citește mai mult

Sport

Toamna începe cu o „ploaie” de medalii pentru sportivii clubului „Life is Dance” din ALBA IULIA

Publicat

în

Toamna începe cu o „ploaie” de medalii pentru sportivii clubului „Life is Dance” din ALBA IULIA

„Toamna începe cu multe roade pentru clubul de dans sportiv albaiulian “Life is dance”! În urma unui cantonament greu, desfășurat la mare și unde sportivii au avut drept scop pregătirea fizică pentru sezonul competițional ce urmează, iată că în sfârșit toamna a dat startul unor competiții majore.

În weekendul ce tocmai a trecut, 18-19 septembrie, “Life is dance” a avut parte de activitate competițională intensă, sportivii nu doar participând la o competitie, ci la două, una desfășurată pe plan național, iar cealaltă pe plan internațional.

Astfel, „Life is Dance” a avut 11 perechi care au concurat în România la Cupa Sătmarului, concurs național deosebit de frumos și aflat la a X-a ediție, desfășurat la Satu Mare.

Electrica Furnizare Discount

Alte 2 perechi au concurat pentru România la Kistelek în Ungaria într-o competitie internațională de mare amploare. Totodată Federația Română de dans sportiv a aniversat la Satu Mare 30 de ani de activitate!

Așadar palmaresul la Satu Mare a fost imens : 5 medalii de aur, 3 de argint , 3 de bronz și în total 13 finale în care au fost strigati sportivii nostri!

Rezultatele:

Hobby 10-11 ani :

Locul 1-Lukas Orzeiu si Maya Urs

Clasa E 12-13 ani:

Locul 1-David Orzeiu si Ioana Tipter

Locul 4-Flavius Giosan si Suardi Giulia

Clasa E 14-15 ani:

Locul 1-Bogdan Dobra si Beatrice Urs

Locul 2-Virciu Ionut si Alexia Sabau

Clasa E 16-35 de ani:

Locul 1-Pitea Robert si Diana Dicu

Clasa D 14-15 ani:

Locul 3 -Stanciu Filip si Gabriela Tipter

Clasa D 16-35:

Latino-Locul 2 :Bogdan Balea si Diana Tima

Standard-Locul 2 :Bogdan Balea si Diana Tima

Open Basic Latino 12-15 ani :

Locul 1-Morosanu Mirel si Lorena Mondoc

Open Basic Latino 16-35 de ani :

Locul 3-Razvan Morancea si Ariana Marcu

Locul 12-Robert Pitea si Diana Dicu

Open Basic Standard 16-35 de ani :

Locul 6-Bogdan Balea si Diana Tima

Open 12-15 ani Latino :

Locul 3-Kevin Suardi si Daria Corpade .

La competiția din Ungaria au participat antrenorii clubului, Ionuț și Bianca, împreună cu încă o pereche de sportivi adulți.

Așadar la WDSF Kistelek International Open Adult Latino din mai multe țări participante, au obținut locul 4 Ionuț și Bianca Ionescu,  acest loc clasându-i în top 73 în rankingul mondial.

La WDSF International: Open Standard s-au clasat pe poziția 16 perechea Vlad Dragomir și Adriana Tudor, iar la Rising Star Standard au obținut locul 9.

Felicitări tuturor și la cât mai multe rezultate bune!”, transmit reprezentanții clubului sportiv „Life is Dance” în mediul de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare