Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

FC UNIREA ALBA IULIA – MUREŞUL DEVA 1-0 (0-0)

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Peca” a adus liniştea în „Cetate”

*Stadion „Cetate” *Spectatori 300 *Arbitri M. Bîrsan, C. Florescu (Bucureşti), I. Szekely (Cluj Napoca) – bine, rezervă Teodora Albon (Cluj Napoca) *Observatori A. Simion (Piteşti), D. Jiga (Bistriţa) *Avertismente: Ciofu (21), Y. Camara (65), Bucurică (81)/ C. Crişan (81), I. Şerban (82) *MARCATOR: Pecarov (83).
FC UNIREA: Pascal/ cpt – I. Stan, Y. Camara, Bumbac, Bucurică – Bălu, Ciofu, Pleniceanu, C. Cornea (57, Al. Giurgiu) – S. Mureşan (63, M. Oprea), Pecarov (84, M. Tănasă). Rezerve Lasc – D. Militaru, Negură, M. Pistol. Antrenor Stelian Gherman.
MUREŞUL: Al. Coman – Bogman, Ambruş, I. Şerban, T. Miheţ – Dragu (90, C. Ungur), Al. Dan, Melcea, C. Crişan, M. Petrescu – Dârvaru/ cpt. Rezerve A. Igna – I. Moldovan, Tecşi, Văidean, Geacă, Al. Petresc. Antrenor Constantin Olariu.
*1-0, MIN. 83: după o centrare de pe partea dreaptă trimisă de Al. Giurgiu, portarul Al. Coman iese greşit şi respinge doar până la PECAROV, care, din cădere, marchează de la 7 metri.

Recordul lui Gherman: punctaj peste precedentele patru jumătăţi stagionale
Defensiva uniristă – cea mai tare din eşalonul secund

Cu cele 20 de puncte acumulate, trupa lui Gherman a depăşit în numai 12 etape punctajul realizat de FC Unirea Alba Iulia în ultimele două campionate, în intervalul jumătăţilor de sezon tur-retur (2010/ 2011: 12 în tur, 18 în retur; 2009-2010 în Liga 1: 14 în tur, 12 în retur). În plus, albaiulienii se laudă cu o serie de 6 jocuri fără înfrângere (3 victorii şi trei remize), un parcurs cu mult peste posibilităţi şi aşteptări, dar şi cu impermeabilitatea defensivei, unica din eşalonul secund ce a încasat numai 7 goluri până în prezent (Pascal n-a mai fost învins din 15 octombrie, etapa a 9-a la Baia Mare). „Alb-negrii” se mândresc şi prin faptul că ocupă ultima treaptă a podiumului, iar runda următoare au derby-ul pentru „bronz” în „Trivale” cu FC Argeş.
lJocul nu convinge, N. Stanciu în tribună
Dincolo de aceste merite incontestabile, jumătatea goală a paharului cuprinde însă chinul ofensiv (cu amendamentul absenţelor lui G. Petcuţ şi Cl. Oara), greutatea cu care se încheagă acţiunile de atac, suferinţa apăsătoare la construcţie, elocventă fiind prestaţia împotriva Mureşului, una în care Alba nu a dat satisfacţie şi a câştigat la limită, golul lui Pecarov aducând liniştea. Altfel, la meciul de pe „Cetate” a asistat şi internaţionalul de tineret Nicuşor Stanciu (care speră ca la iarnă să primească drept de joc pentru FC Vaslui), acesta vizionând prestaţia fostei sale echipe alături de Potopea (ce nu a fost inclus în lot). Mostră: un atac cu 13 goluri, un golgheter cu 3 reuşite (fundaşul Bucurică) şi doar câte două reuşite semnate de atacanţii S. Mureşan şi Pecarov.

Nemulţumirea lui Bumbac
Cu certitudine, soliditatea defensivei ţine în viaţă echipa albaiuliană, cu Pascal, Bucurică, Bumbac şi Y. Camara (s-au distins şi cu Mureşul) în rolurile principale. Constantin Bumbac, ce a făcut o partidă excelentă sâmbătă a ţinut să-şi expună punctul de vedere referitor la conflictul cu fostul preşedinte executiv. „Nu cred că domnul Dida a plecat din pricina mea, a fost numai o discuţie şi nu mă bucur că a demisionat. Pe de altă parte însă, sunt regretabile comentariile unor suporteri la adresa mea, pe diverse site-uri. Nu cred că meritam să fiu catalogat în toate felurile”, a spus Bumbac, ce a acuzat la sfârşitul confruntării dureri la genunchiul drept. „A fost un joc dificil cu Deva, dar cu puţină şansă şi emoţii am luat toate punctele. Există speranţe pentru viitor, avem cea mai bună apărare a Ligii a 2-a, n-am mai pierdut de foarte multă vreme. Cine ar fi crezut că vom ajunge pe podium după cum s-au pornit lucrurile în vară, când abia ne-am strâns şi am încropit o echipă?”, a conchis Bumbac. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Avântul Reghin – CSM Unirea Alba Iulia 3-1 (0-0), în penultima rundă din play-out | „Alb-negrii”, la primul eșec din 2024!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Deja campioană a play-out-ului, CSM Unirea Alba Iulia a pierdut primul meci din 2024, 1-3 (0-0), în deplasare cu Avântul Reghin, în penultimul meci al sezonului. Albaiulienii au deschis scorul, dar Avântul a întors rezultatul și a câștigat, toate golurile fiind marcate în ultima jumătate de oră, de jucători intrați în actul secund. În „orașul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea