Rămâi conectat

Sport

FC Unirea Alba Iulia în litigiu cu Steaua pentru circa 20.000 de euro la transferul lui Nicuşor Stanciu de la FC Vaslui!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Până în prezent mutarea anului 2013 în România fotbalistică, transferul lui Nicuşor Stanciu de la FC Vaslui la Steaua poate duce la un litigiu financiar între FC Unirea Alba Iulia, echipa ce l-a lansat în fotbalul mare pe internaţionalul de tineret, şi gruparea patronată de Gigi Becali. Noua campioană, Steaua l-a achiziţionat pe talentatul mijlocaş, în cursul lunii trecute, contra sumei de 750.000 euro plus TVA, iar echipa din Cetatea Marii Uniri ar trebui să încaseze, conform regulamentelor în vigoare, un procent din taxa de solidaritate. Această taxă reprezintă 5 la sută dintr-un ulterior transfer şi se împarte procentual echipelor care contribuie până la vârsta de 23 de ani la formarea fotbalistului respectiv. Unirea Alba Iulia l-a avut în „alb-negru” de la 12-18 ani pe Nicuşor Stanciu şi ar urma să primească în jur de 20.000 de euro (reieşind din calcule un procent cuvenit de 2,25 la sută). „Deocamdată nu am încasat suma respectivă şi mai avem de aşteptat întrucât au existat anumite complicaţii. Transferul trebuie oficializat, deoarece trecerea de la FC Vaslui la Steaua are anumite clauze contractuale şi termene”, a precizat Mihai Dăscălescu, preşedintele executiv al FC Unirea Alba Iulia. Noul jucător al echipei din „Ghencea” este născut pe 7 mai, dată când în 1986 Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni şi a debutat în Liga 1 în 1 mai 2010, în partida Unirea Alba iulia – Steaua, scor 2-1!

*Banii s-au dus toţi la FC Vaslui!

Retrasă din Liga a 2-a şi foarte aproape de falimentul oficial în această vară, FC Unirea Alba Iulia aştepta respectivii bani precum o „mană cerească”, însă conform informaţiilor din „Cetate”, Steaua a virat suma integrală în conturile echipei FC Vaslui (şi prim divizionara are de încasat o parte din taxa de solidaritate, pentru că l-a deţinut pe jucător din septembrie 2011)! Lucrurile s-au complicat, iar albaiulienii sunt nevoiţi la demersuri suplimentare pentru a-şi primi banii cuveniţi, purtându-se o corespondenţă intensă între Unirea Alba Iulia, Steaua şi FC Vaslui. „Vorbim de lanţul slăbiciunilor şi o chestiune tipic românească. Am trimis adresă oficială la Steaua, club care a plătit toată taxa la solidaritate la FC Vaslui, iar acum noi trebuie să aşteptăm până se reglează situaţia între cele două cluburi”, a spus Florinel Oprinca, administratorul judiciar al SC Fotbal Club Unirea 2006 Alba Iulia. Pentru a-şi recupera banii cuveniţi, n-ar fi exclus ca în scurt timp Unirea să reclame Steaua la comisiile abilitate din cadrul FRF.

Nicuşor Stanciu a fost achiziţionat de FC Vaslui în septembrie 2011, contra sumei de 248.000 de euro. Ulterior, impresarul Florin Manea, cel care a intermediat transferul mai trebuia să achite Unirii încă 30.000 de euro, sumă neplătită nici până în prezent, când clubul a intrat în insolvenţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea