Rămâi conectat

Sport

FC Unirea Alba Iulia dependentă de paşii greşiţi ai contracandidatelor

Publicat

în

După o nouă dezamăgire înregistrată în Zăvoi, FC Unirea Alba Iulia ajunsă la al 6-lea meci fără gol înscris a devenit dependentă în mare proporţie de rezultatele întregistate de contracandidatele directe, Mureşul Deva şi ACU Arad, ce se vor duela sâmbătă. „Alb-negrii” au primit liber până luni întrucât în următoarele două runde vor sta, urmând să câştige trei puncte la „masa verde”. Cu cinci jucători tineri promovaţi din propria pepinieră între titulari, CSM Rm Vâlcea a profitat din plin de slăbiciunile vizitatorilor şi s-a impus la pas. Nici după pauză, Unirea, o echipă modestă, nu a avut vreo ocazie la poarta şomerului Radu Chiriţă. Conform cursului jocului, în minutul 66, Oct. Vasile profită de o gafă imensă a defensivei oaspeţilor şi înscrie în poarta goală, după o fază ce a provocat proteste ample din partea albaiulienilor. „Adversarii s-au dovedit lipsiţi de fair play la golul secund, n-au dat balonul afară deşi Spătaru era căzut pe teren. Din acest motiv nici nu am participat la conferinţa de presă de după joc”, a afirmat antrenorul Gabriel Rotaru, dezamăgit de a treia înfrângere înregistrată şi prestaţia propriei echipe. „Atât putem la ora actuală, mai mereu căutăm scuze şi în teren nu reuşim nimic. E foarte greu să te remontezi când trec etepele şi nu iei puncte, dar luptăm până la capăt”, a conchis Roti.
lFabian Himcinschi asaltat de oferte!
Atacantul Fabian Himcinschi este momentan printre cei mai râvniţi juniori români, prestaţiile sale la naţionala Under 17 provocând un interes crescând din partea impresarilor şi echipelor interesate să-l transfere. La nici 17 ani, vârful unirist va părăsi cu siguranţă rapid echipa din Cetatea Marii Uniri. După golul marcat în partida cu Cehia, Fabi este privit drept un vârf cu un potenţial deosebit, afirmându-se alături de Brănescu drept unul dintre liderii echipei conduse de Adrian Văsâi. Impresarul său Cristian Buturugă susţine că negociază în acest moment cu AC Milan, Juventus şi Lyon, agentul de jucători bifând deja două tranzacţii de răsunet: Alibec la Inter Milano şi Brănescu la Juventus Torino. Fabian a intrat însă de curând în atenţia fraţilor Becali, care vor să-l reprezinte în viitor, după rezilierea contractului cu Buturugă, puştiul albaiulian aflându-se în mijlocul unui conflict de interese între agenţi. Pe alte filiere, Himcinschi jr are propuneri de la Sevilla, Sampdoria sau Parma, dar se aşteaptă încheierea Campionatului European pentru finalizarea tranzacţiei. Şi FC Unirea Alba Iulia este asaltată de oferte, pe fir intrând şi cluburi din Grecia, Olympiakos Pireu, Panathinaikos sau AEK Atena, o vânzare fiind iminentă! Astăzi, de la ora 18.00, la Belgrad, România susţine al doilea joc în cadrul turneului final, împotriva Olandei, ce a câştigat meciul inaugural cu Germania.
Dan HENEGAR


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Mâine pe “Cetate”, Unirea Alba Iulia – Sănătatea Cluj | Se termină chinul…

Publicat

în

Oficial, Unirea Alba Iulia abordează ultimul meci al acestei ediții din postura de retrogradată în Liga a 4-a, un moment dezolant pentru istoria clubului din Cetatea Marii Uniri.

Sâmbătă, de la ora 18.00, pe “Cetate” este reprezentația de final a acestei staguni chinuitoare, cu Sănătatea Cluj (locul 6, 33 de puncte), adversar care în urmă cu o lună a administrat fostei prim-divizionare un rușinos “set la zero”. (Ne)oficial, Unirea Alba Iulia va continua de la toamnă tot la acest nivel, prin primirea unul loc sub soarele celei de-a treia scene. “Alb-negrii”, penultimii în ierarhia Seriei a 9-a, cu 26 de puncte, au retrogradat, pe hârtie, săptămâna trecută, în urma remizei de la Reghin (aveau nevoie de victorie), chiar dacă au 4 runde fără eșec (10 puncte acumulate). Vor absenta Oluwaseun și Fetița – suspendați, va reveni Cîrloanță.

Ne dorim să câștigăm, cu toate că avem probleme în compartimentul ofensiv. Suntem motivați să ne impunem pentru că ultima impresie contează”, a punctat Marcel Rusu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se va trage cortina, va veni vacanța, însă vara se anunță una incitantă pentru Alba Iulia fotbalistică: preluarea clubului de către Primărie, prin intermediul CS Municipal Unirea Alba Iulia (a se citi confirmarea primirii locului, rezolvarea aspectelor juridice, hotărâri de CL în acest sens, cesionarea dreptului de participare, nou proiect etc.).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Sâmbătă, ora 18.00, CS Ocna Mureș – Sticla Turda | Bate vântul de vacanță

Publicat

în

Sâmbătă, la ora 18.00, este ultima rundă din play-off-ul Seriei a 9-a, între CS Ocna Mureș (locul 8, 30 de puncte) și Sticla Arieșul Turda (‘lanterna roșie”, cu 21 de puncte).

O întâlnire peste care adie aerul de vacanță, miza fiind doar orgoliul echipei conduse de Paul Ciucă în compania unui oponent deja resemnat și retrogradat (3 eșecuri la rând). Ocnamureșenii încheie al doilea sezon consecutiv pe a treia scenă, dar au de luat o revanșă în plan moral, după seria dezamăgitoare din ultimele 5 jocuri (trei înfrângeri la rând, un punct și un gol, 1-15 golaveraj!). Va lipsi Cioară – probleme cu serviciul.

Am evitat retrogradarea, deci principalul obiectiv este realizat. Însă ultima lună a fost una sub așteptări, am cam stricat imaginea clădită în cea mai mare parte a campionatului, iar cauzele sunt mai multe, nu una singură. În ultimul meci vom încerca să lăsăm o impresie bună, să plece suporterii bucuroși acasă”, a transmis antrenorul Paul Ciucă.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Luni, 30 mai, în „Arini”, selecție cu Ion Geolgău pentru clasa de fotbal (a V-a) de la LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș

Publicat

în

Federația Română de Fotbal, Primăria Municipiului Sebeș și LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș, în colaborare cu CJ Alba, ISJ Alba și AJF Alba, organizează luni, 30 mai, pe Stadionul „Arini”, de la ora 16.00, o acțiune de selecție pentru constituirea unei clase (a V-a) de fotbal (băieți născuți în anii 2011, 2012).

Cu acest prilej, un proiect pilot la nivel național, în Alba va fi prezent Ion Geolgău (manager departament scouting FRF). „Tragem speranță că vom reuși să ne atingem dezideratele, respectiv să descoperim la selecție tineri promițători. Așteptăm peste 30 de participanți”, a spus Doru Oancea, director adjunct al instituției de învățământ din Sebeș.

În momentul demarării acțiunii de promovare a evenimentului, erau fixate posibile acțiuni similare la Alba Iulia (pe „Cetate”), Aiud sau Zlatna, pe parcursul a două zile, fiind așteptați și Mihai Stoichiță (președintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF), Lucian Sânmărtean (manager sportiv al loturilor de juniori) și Miodrag Belodedici (membru în comisia tehnică a FRF). Însă particparea nu a fost la nivelul scontat, astfel că selecția se va derula într-o singură zi.

Elit - Gustul Desăvârșit

De la toamnă, anul școlar 2022/2023, se va înființa o clasă cu specific “fotbal” la Liceul cu Program Sportiv “Florin Fleșeriu” Sebeș. Pentru realizarea acestui deziderat se mizează pe implicarea Federației Române de Fotbal și a Primăriei Municipiului Sebeș.

Ne dorim să creăm o clasă de fotbal, începând de la clasa a V-a, respectiv pentru jucători născuți în anul 2011. Să ajungem la nivel județean să luăm unii dintre cei mai buni copii. FRF se va ocupa prin departamentul de scouting de selecția acestor tineri, cu care vom lucra pe baza unei metodologii oferite de FRF. Primăria ne va susține cu cazare și mâncare gratis la internatul liceului”, a spus Doru Oancea în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM. Doru Oancea este în acest moment antrenor la  nder 17 a LPS Sebeș, dar și la Industria Galda de Jos, clasată pe locul secund în Liga a 4-a.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare