Rămâi conectat

Actualitate

Fără mașini cu volanul pe dreapta în România. Interdicția s-ar putea aplica din această toamnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Maşinile cu volan pe partea dreaptă nu vor mai putea fi înmatriculate în România, din toamnă. Asta prevede un ordin al ministrului Transporturilor. Documentul este în acest moment la avizare. Decizia e impusă de numărul mare de accidente în care au fost implicate astfel de maşini.

Specialiştii au identificat mai multe situaţii complicate în care ajung masinile cu volan pe partea dreaptă conduse în traficul de la noi.

Emil Gătej, psiholog auto: „Pericolul nr. 1 este imposibilitatea de a ieși în depășire. Al doilea pericol îl avem la ieșirile din parcări, din spații înguste.  Nu va sesiza obstacolele din partea stângă, conducătorul auto va vedea mai târziu pietonii care vin din partea stângă și orice alt stimul din această zonă a câmpului vizual„.

În aceste condiţii, autorităţile vor să interzică mașinile cu volanul pe dreapta. Sunt prea multe accidente în care au fost implicate.

Potrivit șefului Registrului Auto Român, odată cu aprobarea modificărilor, maşinile care vor veni din afara Uniunii Europene, dacă au volan pe dreapta, nu primesc omologare.

Cel mai probabil, noua regulă va intra în vigoare într-o lună și jumătate.

Potrivit datelor Registrului Auto Român, în acest moment, în țara noastră sunt înregistrate aproape 67.000 de mașini care au volanul pe partea dreaptă. Dintre acestea, 50.000 au trecut pe la RAR numai în ultimii 3 ani.

Cei care vor să-și înmatriculeze un autoturism cu volanul pe dreapta o pot face acum cu costuri minime.

Dacă actuala propunere legislativă va intra in vigoare, o astfel de maşină va fi înscrisă doar dacă proprietarul schimbă volanul, bordul şi pedalele, astfel încât autovehiculul să fie condus pe partea stângă.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea