Fără cantonament centralizat pentru unirişti

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Incertitudinea şi problemele clubului afectează din plin planurile antrenorului Gherman

    Antrenorul Stelian Gherman este lovit în plin de problemele cu care se confruntă FC Unirea Alba Iulia. În acută criză financiară, clubul din Cetatea Marii Uniri nu dispune de resurse pentru a-i linişti pe jucătorii ce au de primit două rate contractuale şi prime restante din turul campionatului. „Aş fi vrut să începem pe 8 ianuarie, aveam nevoie de 8 săptămâni de pregătire. Situaţia este destul de delicată, încerc să schimb programul din mers”, a declarat Gherman. Tehnicianul clujean crede că dacă se vor acumula 18 puncte în retur, „alb-negrii” vor obţine permanenţa în eşalonul secund, după ce FC Unirea a încheiat prima parte a campionatului cu 22 de puncte, pe poziţia a 6-a în seria vestică.
*Lovitură grea de Ziua Unirii
Decizia consilierilor locali de ieri, de a se constitui parte civilă în ancheta DNA afectează major formaţia ardeleană, iar presiunea a ajuns la cote critice în curtea fostei prim-divizionare. „Este începutul sfârşitului, vin vremuri grele, se poate ajunge chiar la desfiinţare”, a comentat unul dintre conducători. FC Unirea stă în continuare pe un butoi de pulbere, neavând cine să susţină activitatea curentă, părăsită de autorităţile locale şi judeţene, în consecinţă nefiind deloc sigură începerea returului. Realitatea este una cruntă, fotbaliştii n-au la dispoziţie „refacere” şi nici măcar o sală de forţă adecvată, pentru a se putea încărca adecvat bateriile.
*S-a renunţat la stagiul centralizat!
Fără un termen fix pentru redresarea problemelor, cu o nesiguranţă ce bântuie la cote înalte FC Unirea, conducători afectaţi de problemele cu ancheta DNA, gruparea albaiuliană este în pragul colapsului. În consecinţă s-a abandonat ideea efectuării unui cantonament centralizat la domiciliu, renunţându-se şi la partida de verificare de săptămâna viitoare, de miercuri, 1 februarie, cu CS Zlatna. „Ar fi păcat să ne împotmolim acum, deşi situaţia este una critică. Le-am spus jucătorilor că pot să plece dacă au oferte, însă unele serioase, nu de la Deva sau Turda”, a mai adăugat Gherman, ce a precizat că va miza pe juniorii din curte.
*Haz de necaz cu Danemarca…
Şi totuşi, în ciuda acestor probleme majore, Gherman a mai avut puterea să facă haz de necaz printr-o paralelă cu Danemarca, devenită campioană europeană în 1992, după ce jucătorii s-au strâns de pe plajă! „Noi suntem precum Danemarca. Se spune că speranţa moare ultima… dar moare”, a încheiat Gherman. Acesta susţine că fundaşul francez Y. Camara doreşte să evolueze la o altă formaţie, jucătorul de culoare neprezentându-se la reunire pentru că clubul nu are banii necesari procurării biletelor de avion. În schimb, apărătorul Ionuţ Şerban (28 ani) este aşteptat la Alba Iulia, după rezilierea înţelegerii cu Mureşul Deva. De asemenea, C. Cornea nu a plecat încă de la Unirea deoarece albaiulienii nu pot să-i achite rata cuvenită pe luna noiembrie şi implicit nu se pot semna documentele aferente pentru încheierea conturilor. În plus, situaţia lui Negură rămâne în continuare în coadă de peşte, deşi acesta intenţionează să ajungă la FC Hunedoara.
Dan HENEGAR

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419