Rămâi conectat

Actualitate

Fanii din Marea Britanie care vor lansa atacuri rasiste pot fi suspendați de pe stadioane până la 10 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fanii din Marea Britanie care vor lansa atacuri rasiste pot fi suspendați de pe stadioane până la 10 ani

Fanii care vor posta insulte rasiste pe Internet vor fi interzişi pe stadioane de la trei până la zece ani, potrivit unui pachet legislativ la care lucrează autorităţile britanice.

Guvernul britanic va prezenta o nouă lege la începutul anului 2022, care vizează combaterea rasismului şi a violenţei online faţă de sportivii profesionişti, în special faţă de fotbalişti, deseori vizaţi în ultimele luni, informează News.ro.

„Cei responsabili de comentarii rasiste pe Internet trebuie pedepsiţi. Modificările legislative la care lucrăm urmăresc să asigure că aceştia sunt interzişi pe stadion şi nu mai pot participa la meciurile de fotbal”, a declarat ministrul britanic de Interne, Priti Patel.

Interzicerea accesului pe stadioane s-a aplicat până acum persoanelor găsite vinovate pentru violenţă şi scandări rasiste sau homofobe pe arene. Până în prezent, au fost deja emise peste 1.300 de ordine de interzicere a acesului pe stadioane, pe baza actualei legi în vigoare, care va fi modificată în curând, prin includerea infracţiunilor motivate de ură pe reţelele de socializare.

Cei responsabili pentru aceste abuzuri rasiste ar putea fi acum suspendaţi pentru o perioadă de la 3 la 10 ani. Persoanele condamnate nu vor mai putea merge pe stadioanele cluburilor profesioniste de fotbal pe durata sentintei. Încălcarea ordinului de restricţie se pedepseşte cu închisoare.

Rasimul pe reţelele de socializare este un flagel care a afectat fotbalul englez în numeroase ocazii. Cazurile de fotbalişti care au fost ţinta abuzurilor rasiste pe reţelele de socializare s-au înmulţit în ultimii ani. Cluburile din Premier League au boicotat platformele pentru un weekend, sezonul trecut, cerând măsuri mai puternice. Un val de insulte rasiste a inundat reţelele de socializare după înfrângerea Angliei din finala Euro 2021.

„Vara aceasta am văzut acest sport frumos afectat de rasismul ruşinos în mediul online, de persoane care s-au ascuns în spatele tastaturilor şi i-au abuzat pe fotbaliştii noştri. Rasismul este inacceptabil, iar fotbalul a fost afectat de acest flagel ruşinos de prea mult timp”, a adăugat ministrul.

„Abuzurile rasiste care inundă fluxurile de social media ale fotbaliştilor la orice oră a zilei au un impact profund asupra tuturor celor implicaţi în sport şi trebuie să înceteze. Vom introduce noi legi pentru a elimina aceste abuzuri şi pentru a ne asigura că ura de pe platformele de socializare va fi combătută de companiile care le deţin”, a declarat, la rândul său, Nadine Dorries, secretarul pentru Cultură, potrivit RMC Sport.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea